ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 09 augusztus 2007
Bóth Jánostól kér segítséget a Fidesz
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 16:04:06
Egy önálló csörögi iskola létrehozásához kért segítséget Bóth Jánostól a Fidesz választókerületi elnöke. Bábiné Szottfried Gabriella szerint Vác polgármestere, mint kormánypárti képviselő tudna lobbizni az intézmény megalapítása érdekében. A konzervatív politikus sajtótájékoztatóján a váci média objektivitását is hiányolta. Úgy vélte, ennek a kérdésnek a megoldásában is Bóth Jánosnak kellene szerepet vállalnia, hiszen felmerülhet a kérdés, hogy presszionálja-e Vácon a médiát valaki?

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Polgármesteri reakció
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 16:02:58
A felvetésekre Bóth János közleményben reagált, amelyben úgy fogalmazott. A keddi sajtótájékoztatóból kiderült, hogy Fördős Attila, Tomori Pál és Tóth Csaba ámokfutása a továbbiakban már számukra sem vállalható. A szocialista országgyűlési képviselő kijelentette: Valóban négyévente dőljön el, hogy ki vezesse a várost, a köztes időben pedig a munka területén mérkőzzenek meg egymással a felek. A kreált botrányokon élősködők szoruljanak háttérbe, hiszen, mint mondta, rövid időn belül elő fog tűnni valós teljesítményük hiánya.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ivókút a városban
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 16:02:16
Ivókút épült pár hete Vácon a Duna parti játszótéren. Ezentúl tehát nem okoz gondot, ha homokvárépítés után kezet akarnak mosni a kisgyerekek, vagy esetleg megszomjaznak a nagy melegben. A beruházás anyagi részét az 5. számú választókörzet képviselője állta az éves körzeti keretből, a megvalósításban pedig a város főkertésze nyújtott segítséget. Mint megtudtuk Vácon a közeljövőben további ivókutak telepítését tervezik, ezzel ugyanis jelenleg csak nagyon kevés park, illetve játszótér rendelkezik.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 29 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újra a megszokott rendben járnak a vonatok Vácra
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 15:59:59
Megszűntek a korlátozások a veresegyházi vasútvonalon, a szerelvények hétfő óta ismét a megszokott rendben járnak. A MÁV korábban a nagy hőség miatt volt kénytelen Vác és Budapest között a vonatokat ritkábban közlekedtetni. És még egy jó hír az utasoknak. A MÁV-START ZRt. 50 százalékos vasúti kedvezményt nyújt augusztus 8-tól 14-ig a budapesti Sziget Fesztiválra vonattal utazóknak. Ehhez kapcsolódóan a vasúttársaság külön pavilont is működtet az egy hetes rendezvény helyszínén.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pótfelvételi Az Apor Vilmos Főiskolán
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 15:58:37
Július 25-én hozták nyilvánosságra a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők számára megállapított ponthatárokat, ekkor derült ki, vajon hányan nyertek felvételt a kiszemelt főiskolai vagy egyetemi szakokra. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán, hasonlóan az országos tendenciához, a jelentkezők mintegy 75 %-a próbálkozott sikerrel. Akik viszont a fennmaradó 25 %-ba tartoznak, vagy valami miatt lemaradtak az első körről, kapnak még egy esélyt. Ők ugyanis augusztus 13-ig a váci főiskolára is beadhatják pótfelvételi kérelmeiket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 37 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (08.09.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 15:55:35
-kézilabda
-labdarúgás
-atlétika
-evezés

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 16 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 06 augusztus 2007
Csörögi könyvtár átadás
Feltöltötte e107 - hétfő 06 augusztus 2007 - 16:36:15
Csörögben társadalmi munkában készült el a Művelődési Ház épületegyüttesének és környezetének a felújítása, melynek nyomán itt kapott helyet a könyvtár és a védőnöi szolgálat is. A rekonstrukció során a helyiek igencsak kitettek magukért, kompenzálva a település szűkös anyagi lehetőségeit. Az épület szerény de rendezett képet mutat, hivatalos átadását péntek délután tartották a településen.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bíró Sándor 100 esztendős
Feltöltötte e107 - hétfő 06 augusztus 2007 - 16:27:26
Századik születésnapját ünnepelte csütörtökön Vác köztiszteletben álló polgára, Bíró Sándor, az 1907. augusztus 2-án született nyugalmazott gyógypedagógus köszöntésére családi körben került sor. A családtagok mellett persze Vác sem felejtette el Sándor bácsit, akinek Csereklye Károly alpolgármester nyújtotta át a város ajándékait.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szoptatás világhete
Feltöltötte e107 - hétfő 06 augusztus 2007 - 16:25:27
Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének döntése szerint minden évben, augusztus első hetében a szoptatás fontosságát hangsúlyozzák világszerte. Egy 1990-ben elfogadott nyilatkozat szerint ugyanis biztosítani kell az édesanyáknak, hogy csecsemőiket legalább hat hónapos korukig szoptathassák. A Szoptatás Világhetének célja tehát az anyatejes táplálásra irányítani a figyelmet, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, az anyatej a legjobb, a legértékesebb táplálék, amit egy kisbaba kaphat.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Acsai ganca fesztivál
Feltöltötte e107 - hétfő 06 augusztus 2007 - 16:23:02
Gancafőző-verseny, sétakocsikázás, táncház és hangverseny, gyerekprogramok, egész napos igazi falusi mulatság várta a kikapcsolódni vágyókat múlt szombaton Acsára, a Prónay kastélyba. A fesztivál két célt is szolgált. Egyrészt , hogy felhívja a figyelmet a festői szépségű, ám igencsak leromlott állapotban lévő épület rendbetételének fontosságára, másrészt, hogy bemutasson egy igazi helyi finomságot, a gancát, azaz a korabeli paraszti családok kedvelt eledelét.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (08.06.)
Feltöltötte e107 - hétfő 06 augusztus 2007 - 16:21:11
-kézilabda
-labdarúgás
-kajak-kenu
-szektorlabda

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 02 augusztus 2007
Lemondásra szólította fel Fördős Attila a polgármestert
Feltöltötte e107 - csütörtök 02 augusztus 2007 - 15:44:44
Lemondásra szólította fel Fördős Attila Vác polgármesterét. Az Összefogás képviselője egy korábbi kijelentés hangneme miatt tartja alkalmatlannak posztjára Bóth Jánost. Mint ismeretes a napokban nyilvánosságra került egy titokban készített hangfelvétel, melyen Bóth János azt mondja: ha az önkormányzatot feljelentő alapítvány nem kér bocsánatot a váci képviselő-testülettől, és nem köszönik meg a város eddigi tevékenységét, akkor idézem: „Csörög felejtse el Vácot, és húzzanak a büdös francba!" A polgármester egyébként korábban úgy nyilatkozott: a kijelentést nem a nyilvánosságnak szánta, és sajnálja, hogy ilyen nyelvi eszközökkel élt. Szavait azzal magyarázta, az őket ért támadásokat méltatlannak tartja, hiszen a város segítséget próbál nyújtani a csörögi gyerekeknek, cserébe pedig feljelentik.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 699 700 701 ... 733 734 735
HírarchívumHírarchívum
Jobboldali sajtóközlemények az ügyben @ (02 aug : 15:43) (Hírek)
Polgármesteri válasz @ (02 aug : 15:42) (Hírek)
21 millió a Rádi úti kerékpárútra @ (02 aug : 15:41) (Hírek)
Csörögi 'nem' a kavicsbányára @ (02 aug : 15:37) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.