ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 29 május 2008
Prevenció a méhnyakrák ellen
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 29 május 2008 - 23:13:23
Hazánkban havonta 10 nő hal meg méhnyakrákban, ezért Vác Önkormányzata preventív jelleggel biztosítani szeretné a városban a betegség megelőzését célzó oltások elérhetőségét. Ez a lehetőség a saját fenntartású oktatási intézményekben tanuló, váci lakhellyel rendelkező, 12-13-éves korú lányokat érintené, méghozzá úgy, hogy a három oltásból álló sorozatból 2 oltáshoz támogatást nyújtanának.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pályázaton nyert forrást a város a Kosdi úti körforgalom megépítéséhez
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 29 május 2008 - 23:10:18
Pályázatot nyert Vác a Kosdi úti csomópont átépítésére, így a közeljövőben megvalósulhat a Telep utca, Deákvári fasor, Kosdi út találkozásához tervezett körforgalom. Erről a napokban értesítették Vác polgármesterét. Bóth Jánostól megtudtuk, a város a közlekedési minisztérium kiírásán nyerte el a beruházáshoz szükséges összeget, társfinanszírozási formában.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jobboldali Összefogás sajtótájékoztató
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 29 május 2008 - 23:08:30
Fördős Attila szerint a váci polgármester és az IBM olyan megállapodást kötött amelyre Bóth Jánosnak nem volt a testülettől felhatalmazása. A Fidesz-KDNP Összefogás frakcióvezető-helyettese úgy véli, ez a városnak az elmúlt két évben jelentős bevétel kiesést eredményezett ezért egy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte. A sajtótájékoztatón Tomori Pál is beszélt, aki szerint a váci demonstrálóknak is köszönhető, hogy az üzleti alapon szerveződő társadalombiztosítás nem valósulhatott meg.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Dr. Bóth János polgármesteri reagálása
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 29 május 2008 - 23:05:46
Dr. Bóth János reagálásában elmondta, az IBM céggel kötött szerződés módosítását a testület jóváhagyásával írta alá. A polgármester úgy látja az újabb támadás mögött inkább arról van szó, hogy Fördős Attilát zavarja a város sikere és jó pénzügyi kondíciója, ezért ahol tud, ott próbál ártani. A polgármester szerint, a konzervatív oldal frakcióvezető-helyettese, félretéve minden politikai felelősségét, most ezért kezdte ki a város legnagyobb adófizetőjét. Bóth János Tomori Pál politikai felvetéseit hagymázasnak nevezte és bővebben nem kívánt rá reagálni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A váci lesz a referenciakórház
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 29 május 2008 - 23:04:01
Hosszú távú együttműködésre készül a Jávorszky Ödön Városi Kórház és a sterilizáló berendezéseket gyártó Celitron Medical Technologies. Ha sikerül megállapodniuk, akkor a cég referenciakórházként használná a váci intézményt, a kórház pedig cserébe igen olcsón jutna a mindennapi munkához elengedhetetlen csúcsminőségű készülékekhez. Jelenleg még az egyeztetések zajlanak, ennek során a vállalat vezetői a kórház főigazgatójával találkoztak, és a helyszínen tájékozódtak a lehetőségekről.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kavicsbánya
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 29 május 2008 - 23:00:33
Elutasította az illetékes hatóság a Sződliget külterületén létesítendő kavicsbánya környezetvédelmi engedélyének kiadását. Ennek kapcsán a beruházást ellenző Tiszta Forrás Szövetség a település polgármesterének lemondását szorgalmazza. Bábi Gabriella azonban emlékeztetett rá, a határozat nem jogerős, Sződliget pedig csak akkor fog támogatni egy ilyen projektet, ha az nem veszélyezteti a település és
környezete fenntartható fejlődését. A beruházó egyébként már fellebbezett is a döntés ellen.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rendőrségi beszámoló
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 29 május 2008 - 22:58:59
Vác nyugodt város, az itt előforduló bűncselekmények felderítési aránya pedig a megyei átlagot meghaladó mértékű, derült a váci rendőrkapitány múlt heti beszámolójából. Magyari Sándor a város képviselő-testülete előtt értékelte a kapitányság elmúlt évi teljesítményét. Ennek során elmondta, Vác és a hozzá tartozó települések nem szerepelnek az ORFK úgynevezett bűnös városok listáján, azaz a térségben semmilyen bűncselekmény típusban nincs olyan kiemelkedő arány, amely az itt élők számára aggodalomra adhatna okot.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szociális térkép
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 29 május 2008 - 22:56:04
Szociális térkép készül Vácon, a kérdőívekkel jövő hétfőtől keresik fel a kiválasztott családokat a kérdezőbiztosok. A több, mint 50 kérdésből összeállított anyag segítségével a városban élő családok életszínvonalát, életkörülményeit szeretnék megismerni a Szociális Szolgáltatások Háza munkatársai.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Felmérés Vácon
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 29 május 2008 - 22:54:29
Május 26-tól Vác Város Önkormányzatának megbízásából kérdőíves vizsgálat kezdődött a váci 18-40 év közötti váci lakosok körében, a szenvedélyszerekkel kapcsolatban. A kérdezők lakhelyükön keresik fel a mintába kerülteket. A kérdezők hivatalos megbízólevéllel rendelkeznek, amely tartalmazza a nevüket, azt, hogy Vác Város Önkormányzatának megbízásából végzik a kérdezést, továbbá, hogy ők a Monitor Kft. kérdezői. Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy segítse a hivatalos megbízólevéllel rendelkező kérdezőbiztosok munkáját.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vácon járt a volt Jarvenpaa-i polgármester
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 29 május 2008 - 22:52:37
Magánlátogatáson egy hetet töltött Vácon Jarvenpaa volt polgármestere és felesége, a finn testvérváros egykori első emberének programját Iványi Károly, a Magyar-Finn Baráti Társaság vezetője szervezte. A látogatás során a vendégek bejárták Magyarországot, váci városnézésük során pedig irodájában fogadta Kaarle Salmivouri-t és nejét Bóth János polgármester.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mikesy György kitüntetése
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 29 május 2008 - 22:50:10
Mikesy Györgyöt, a dabasi "Reménysugár" Fogyatékosok Napközi Otthonának intézményvezetőjét, a gödi Városvédők Egyesületének alelnökét, a Szociális és Munkaügyi miniszter múlt pénteken Esélyegyenlőségi Díjjal tüntette ki. A korábban a váci Cházár András Többcélú Intézmény igazgatói posztját is betöltő szakember a hallássérült és halmozottan sérült fiatalok habilitációja, rehabilitációja területén több évtizeden át végzett áldozatos munkája elismeréséül részesült a minisztérium magas rangú kitüntetésében.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bor-show
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 29 május 2008 - 22:48:12
Diákok kezdeményezésére indult el a Bor-Show, amely a héten megtöltötte a váci művelődési házat. Na ne tessenek a sokak által kedvelt konyhakerti növényre gondolni, a Boronkay szakközépiskola tanulói gondolták úgy, hogy megmutatják mivel is foglalkoznak legszívesebben amikor nem az iskola padját koptatják.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 699 700 701 ... 768 769 770
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek Zsóka @ (29 máj : 22:43) (Hírek)
Emléktábla avatás a Diadal téren Zsóka @ (27 máj : 09:30) (Hírek)
Könyvbemutató Zsóka @ (27 máj : 09:23) (Hírek)
Kórházi majális Zsóka @ (27 máj : 09:19) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.