ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 17 április 2008
Polgárőrség működik Csörögben
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 17 április 2008 - 17:12:00
Február 17-én újjáalakult a csörögi polgárőrség, a szervezet közel 40 taggal tevékenykedik a település biztonságának érdekében. A polgárőrök az eltelt két hónap alatt éjszaka is rendszeresen járőröztek, munkájukhoz a legtöbb segítséget az őrbottyáni rendőrörs munkatársaitól, valamint a község körzeti megbízottjától kapták. Málik Lajos elnök szerint Csörög a bűnözés szempontjából fertőzött területnek számít, így céljuk elsősorban a bűncselekmények számának visszaszorítása.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kivágták a vácrátóti nyárfasort
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 17 április 2008 - 17:08:22
Jelentős, a település képét is befolyásoló lépésre szánta el magát idén tavasszal a vácrátóti önkormányzat, veszélyességére hivatkozva ugyanis kivágatta a község főutcája mellett található nyárfasort. A lépés nagy visszhangot váltott ki az itt élőkből, sokan nemtetszésüket fejezték ki emiatt. A polgármester azonban azt mondja, bár ő sem értett egyet a döntéssel, de az intézkedés szükségszerű volt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Menetrendváltozás a Föld Napja miatt
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 17 április 2008 - 17:01:42
Hétvégén és a jövő héten folytatódnak a Föld Napja programjai Vácon. Pénteken reggel Deákváron a Vízfogónál faültetés lesz, Alsóvárosban a Földváry teret teszik rendbe, a Gyadai réten Családi napot tartanak, kedden délután pedig a Főtéren rendezik az idei Diákpolgármester választást. Ez utóbbi miatt április 22-én, 15 és 17 óra között a Március 15. teret érintő, helyi járatú autóbuszoknál menetrend-változás lép életbe. Ennek megfelelően a 4451 járat a Köztársaság út - Althann u. - Csányi krt - Honvéd u, a 4452 járat a Honvéd u. - Csányi krt - Autóbuszállomás útvonalon, a 4411 járat pedig a Köztársaság út - Althann u - Csányi krt - Báthory u. útvonalon közlekedik majd.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 17 április 2008 - 17:00:39
- NB I/B-s kézilabda bajnokság
- NB III-as labdarúgó bajnokság
- Pest Megyei Úszó Csapatbajnokság
- IV. Légrádi Béla Emlékverseny

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 14 április 2008
Klíma-fórum a Városházán
Feltöltötte Zsóka - hétfő 14 április 2008 - 20:31:34
Vác Város Képviselő-testületének Egészségügyi Bizottsága kiemelten fontosnak ítéli a lakosság egészségi állapotára kiható környezeti ártalmak következményeivel, előre jelzésével, megelőzésével kapcsolatos információk széleskörű megismertetését, mondta el Jakab Zoltán, a bizottság elnöke csütörtöki nyilvános ülésükön. Hozzátette, messzemenően egyet értenek, és támogatják a tárgykörben elérhető napra kész információk közreadását, éppen ezért a városháza Tanácstermében a klímaváltozás lehetséges egészségi kockázatairól, valamint a legfontosabb teendőkről tartottak előadást. A fórum vendége volt dr. Páldy Anna főorvos, az Országos Környezet-egészségügyi Intézet főigazgató helyettese, valamint Kiss Ernő, a Thézeusz Alapítvány titkára.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bemutató órák a szelektív gyűjtés fontosságáról
Feltöltötte Zsóka - hétfő 14 április 2008 - 20:27:21
Folytatódott Vácon a Corvinus Egyetem tájépítész hallgatóinak környezetvédelmi prezentáció-sorozata, az egyetemisták idén az általános iskolás korosztályú gyerekek számára tartottak foglalkozásokat a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról. Ma délelőtt a Petőfi és Földváry Általános Iskolában kezdték a diákok a bemutatókat, a napot pedig az Árpád Fejedelem Általános Iskolában zárták.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kitakarította a Duna-partot a Göncöl Alapítvány
Feltöltötte Zsóka - hétfő 14 április 2008 - 20:23:58
Március elején még a rossz idő miatt elmaradt, múlt szombaton azonban a Göncöl Alapítvány Közmûvelõdési Munkacsoportja sikerrel járt. A Víz Világnapja alkalmából sikerült kitakarítani a Duna-part Vác és Sződliget közötti szakaszát. A munkába az ártéri tanösvény bejáratától indulva fogtak bele az önkéntesek, a zsákokkal, kesztyűkkel felfegyverkezett társasághoz öt francia GreenPeace tag is csatlakozott.


Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Naszály túra
Feltöltötte Zsóka - hétfő 14 április 2008 - 20:20:55
A Váci Önkormányzat támogatásával Föld napja rendezvény részeként idén is megrendezték az érdeklődők számára a Naszály túrát , amelyet egy kicsit előrehozva, szombaton tartottak. A résztvevők számára alighanem sokáig emlékezetes lesz a mostani rendezvény no nem azért, mintha valami rendkívüli esemény történt volna – szerencsére ilyen nem fordult elő. Rendkívüli csak a természet szépsége és a meteorológusokat is meghazudtoló kedvező időjárás volt.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vácon volt a "Ki Mit Tud?" egyik elődöntője
Feltöltötte Zsóka - hétfő 14 április 2008 - 20:19:11
Kulturális kavalkád, számos ígéretes produkció, amelyek közül a legjobbak a májusi megyei döntőben folytathatják. A váci Madách Imre Művelődési Központban a kistérségi selejtező után múlt szombaton tartották a Ki Mit Tud? Versenysorozat egyik elődöntőjét. A Ki Mit Tud? célja, hogy hasonlóan az eredeti országos rendezvényhez, felkutasson tehetséges előadókat és számukra fellépési lehetőséget biztosítson.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rotary hangverseny a fiatal tehetségekért
Feltöltötte Zsóka - hétfő 14 április 2008 - 20:14:11
A régió fiatal zenei tehetségeinek támogatására rendezett jótékonysági hangversenyt a váci Rotary Club a Madách Imre Művelődési Központban vasárnap este. Az immár nyolcadik alkalommal megtartott koncerten Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész adott elő Beethoven, Liszt, Debussí és Chopin műveket. Holnap este a Bartók Béla Zeneiskola tanárai és diákjai is jótékonysági koncertet adnak a Magyar Nyelv Barátainak Egyesülete javára Zene-szó címmel, az intézmény hangversenytermében.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - hétfő 14 április 2008 - 20:12:00
- kézilabdások találkozója
- NB II-es labdarúgó bajnokság
- Pest megyei Mezei Futó Diákolimpia

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 10 április 2008
A finn nagykövet Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 április 2008 - 17:25:49
Vácon töltötte a szerda délutánt Jari Vilen. Finnország magyarországi nagykövete egy rövid városnézést követően látogatást tett a Katona Lajos Városi Könyvtárban, majd a Városházán tartott előadást a két ország kapcsolatáról. Jari Vilen hazájában országgyűlési képviselőként és Európa ügyi és kereskedelmi miniszterként is dolgozott, jelenlegi posztját pedig tavaly óta tölti be Budapesten.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 704 705 706 ... 767 768 769
HírarchívumHírarchívum
Újabb értelmetlen firkálás @ (10 ápr : 17:24) (Hírek)
Április 10-i csata @ (10 ápr : 17:22) (Hírek)
Földváry napok @ (10 ápr : 17:20) (Hírek)
Gyermekvédelmi konferencia @ (10 ápr : 17:18) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.