ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 16 augusztus 2007
TISZK a neten
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:17:42
Augusztus elején útjára indult a Naszály-Galga TISZK Kht. honlapja. A Térségi Integrált Szakképző Központ a szakmai portál segítségével információkat nyújt a látogatók, érdeklődők számára a létrejövő intézmény legfontosabb tudnivalóiról. Közben már a központ építése is zajlik, melynek befejezését, december közepére ígéri a kivitelező. A térségben működő TISZK-et egyébként két éve a váci és a Pest megyei önkormányzat hozta létre a magyarországi piarista renddel közös konzorciumban. Az oktatási központ célja, hogy a munkaerőpiaci folyamatokat figyelembe véve, a rendelkezésre álló csúcstechnológia segítségével képezzen magas tudással rendelkező szakembereket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Villamosok Sződligeten
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:16:25
Két villamost állít csatasorba a jövőben Sződliget, a járművek azonban nem a település közlekedésében nyújtanak alternatívát, hanem kulturális és idegenforgalmi célokat szolgálnak majd. A község vezetői ugyanis a Duna partra álmodtak egy szabadidő parkot, amelynek része lesz a két, Budapestről kiszuperált szerelvény.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Adományosztás Csörögben
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:14:47
Csaknem félezer csörögi lakos számára osztottak ma délelőtt adományokat a településen. A rászorulók lisztet, tésztát és háztartási kekszet kaptak, fejenként 1-1 kg-ot. A segélyt a Baptista Szeretetszolgálat ajánlotta fel, a kiosztás megszervezését pedig az önkormányzat és a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat vállalta magára.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tanévkezdési támogatások
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:12:59
Célegyenesbe fordult a családok iskolai felkészülése. Többen már elkezdték a vásárlást, lassan pedig mindenki feltölti a tanévkezdéshez szükséges készleteket. A becsöngetésig alig több, mint két hét van hátra, sokaknak azonban már most fejtörést okoz, illetve anyagi problémákat jelent a beiskolázás, a gyerekek iskolába járattatása. Természetesen idén is van lehetőség a gondokon enyhíteni, méghozzá számos támogatási forma igénybevételével.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 16 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (08.16.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:11:20
-kézilabda
-bírkózás
-kerékpár

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 13 augusztus 2007
Podmaniczky díjas a Lavina kft.
Feltöltötte e107 - hétfő 13 augusztus 2007 - 15:56:16
Podmaniczky díjat kapott a váci Lavina Kft., a rangos elismerést az épített és a természeti környezet megmentésében kiemelkedő személyek, vagy csoportok kapják meg minden évben. A kitüntetést a Város és Faluvédők Országos Szövetsége adományozza, a díjat a szervezet Tatán rendezett Országos Találkozóján adta át Ráday Mihály elnök Szabó László ügyvezető igazgatónak. Korábban egyébként már részesültek váciak a Podmaniczky díjban. Tíz esztendővel ezelőtt Bíró György a város jelenlegi környezetvédelmi tanácsadója, illetve Philipp Frigyes főépítész vehette át a kitüntetést.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váciak Järvenpää-ben
Feltöltötte e107 - hétfő 13 augusztus 2007 - 15:55:23
Huszonöt váci diák és öt kísérőjük töltött augusztus elején egy hetet Vác finnországi testvérvárosában. Järvenpää-be július 31-én indult a csapat, akik élményekkel jól megrakottan érkeztek haza múlt hét kedden. A főváros közelében található települést csaknem negyedszázados testvérvárosi kapcsolat köti össze Váccal, a jó viszonyt pedig jelzik az évről évre létrejövő kölcsönös látogatások.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 20 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Csővári falunap
Feltöltötte e107 - hétfő 13 augusztus 2007 - 15:54:29
Közel tíz éve, hogy augusztus első felében összegyűlik Csővár apraja és nagyja, hogy egy késő estig tartó ünnepség keretében rendezzenek, immár hagyományosan falunapot. Ez a nap azonban nemcsak a helyieknek fontos esemény. Jönnek vendégek a környező falvakból, és ahogy minden évben, most is nagyon sok egykori csővári lakos érkezett, hogy együtt ünnepeljenek az itt maradottakkal.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 12 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ünnepségek a sződligeti katolikus templomban
Feltöltötte e107 - hétfő 13 augusztus 2007 - 15:53:11
Idén lett 75 esztendős a Sződliget központjában álló katolikus templom, a jubileum tiszteletére kétnapos ünnepséget szerveztek a községben. Szombaton a szentmise mellett helytörténeti előadás és diavetítés is szerepelt a programban, vasárnap pedig körmenettel, a megyéspüspök által bemutatott szentmisével, és keresztszenteléssel köszöntötték a hét és fél évtizedes épületet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 13 augusztus 2007 - 15:51:55
-kézilabda
-labdarúgás
-Balaton-átúszás


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 09 augusztus 2007
Parlagfű ellenőrzések térség-szerte
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 16:06:42
Augusztusban kezdődött el a nagy meleg miatt már május óta virágzó parlagfű főszezonja. A Pest Megyei Növény-, és Talajvédelmi Igazgatóság illetve a körzeti földhivatalok azonban már július elseje óta ellenőriznek, és ha a tulajdonos nem tett eleget saját telkén parlagfűirtási kötelezettségének, akkor bizony büntetnek is. Érdemes tehát kaszálni, hiszen a kiszabható büntetés legmagasabb tétele akár 5 millió forint is lehet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Határozat a sződligeti hulladékelhelyezés ügyében
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 16:04:55
Határozatban kötelezte a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a püspökhatvani Tarantella Team Kft.-t, hogy a tulajdonában lévő és Sződligeten engedély nélkül lerakott építési hulladékot elszállíttassa. Mint korábban beszámoltunk róla, ez a cég végezte a váci középvárosi temető felszámolását, majd ezt követően 80 m3 bontási hulladékot helyezett el a település határában. Az elszállítást a határozat értelmében augusztus 31-éig kell igazolni a Felügyelőség fel, a nem jogerős döntéssel szemben azonban a kft. fellebbezéssel kíván élni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 704 705 706 ... 739 740 741
HírarchívumHírarchívum
Bóth Jánostól kér segítséget a Fidesz @ (09 aug : 16:04) (Hírek)
Polgármesteri reakció @ (09 aug : 16:02) (Hírek)
Ivókút a városban @ (09 aug : 16:02) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.