ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


hétfő 18 augusztus 2008
Közlekedés augusztus 20.-án.
Feltöltötte vdavid - hétfő 18 augusztus 2008 - 17:43:49
A vonatok 20.-án az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek majd, azok akik Vácon a helyi és a helyközi buszjáratokkal szeretnének utazni, a vasárnapi menetrendet vegyék figyelembe. Szerdán az ünnepre való tekintettel a nyári szombati menetrend szerint jár majd a börzsönyi kisvasút. Az üzemeltető ígérete szerint nagyobb utasforgalom esetén mentesítő járatot is indítanak majd.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szemátszállítás az ünnepek alatt.
Feltöltötte vdavid - hétfő 18 augusztus 2008 - 17:42:32
Az augusztus 20.-án is elszállítják a háztartási hulladékot legalább is azokon a településeken ahol a munkát a Remondis Kft végzi. A Kft közleménye szerint 2008-tól az eddigi gyakorlattól eltérően a hétköznapra eső ünnepnapokon is elvégzik a háztartási hulladék elszállítását. Ennek alapján Vácon Verőcén Kisnémediben, Püspökszilágyon és Sződ településeken, azokban a körzetekben ahol szerdán esedékes a hulladék elszállítása, tegyék ki a konténereket.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 14 augusztus 2008
Diákmunka
Feltöltötte vdavid - csütörtök 14 augusztus 2008 - 18:22:17
Diákszövetkezet segíti a tanulók munkához jutását Vácon! Még mindig rengeteg diák várja, hogy dolgozhasson a nyáron, de akad olyan is aki az iskolaszezon ideje alatt szeretne pénzt keresni! Jó hír a munkára vágyó fiataloknak, hogy számos alternatíva közül választhatnak, akár néhány hetet, vagy csak egy-egy napot szeretnének dolgozni, a diákszövetkezetek igyekeznek személyre szabottan, az igényeknek megfelelő lehetőségeket kínálni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hódít a térségben a viacolor járda.
Feltöltötte vdavid - csütörtök 14 augusztus 2008 - 18:19:31
A térség több településén viacolorral burkolják a járdákat. A polgármesterek nem csak esztétikai okokból választják a térburkoló kövekkel való járófelületek kialakítását, hanem azért is mert a közművek cseréjénél könnyebben bontható és hibátlanul visszaépíthető a viacolor. Püspökhatvanban már több kilométer járdát ezzel a módszerrel építettek meg, Őrbottyánban most készülnek átadni egy újabb szakaszt, amelynek kivitelezését pályázati forrás tette lehetővé.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szödligeti Polgármester reagálása az antiszemita feliratok kapcsán
Feltöltötte vdavid - csütörtök 14 augusztus 2008 - 18:16:57
Mint ahogy korábban közöltük augusztus 8.-ára virradó éjszaka ismeretlenek antiszemita felirattal láttak el Sződliget határában egy Budapesti Zsidó Fesztivált reklámozó óriásplakátot. Ennek kapcsán a választókerület szocialista elnöke arra hívta fel a figyelme, hogy nemrégen Sződligeten a többség értékrendjétől eltérő zenekarok koncerteztek majd ezt követően jelent meg az antiszemita felirat a plakáton. Dr Jakab Zoltán arra kérte a település Fideszes polgármester asszonyát ítélje ő is el a rasszista cselekményt.
Bábi Gabriella a rendezvény kapcsán elmondta, hogy az sződligeti önkormányzat a szabadtéri színpad használatára a szervezőkkel kötött bérleti szerződést, ezért a fellépőkkel nem volt kapcsolata. Reagálásában kiemelte az utolsó koncert Sződligeten június 21.-én volt és a szocialista politikus szerint a többség értékrendjétől eltérő zenét játszó együttesek többek közt Szegeden, Pécsen és Szombathelyen is felléptek. A Fideszes polgármesterasszony az antiszemita felirattal kapcsolatban azt mondta, hogy a szentírás az élet tiszteletére tanít, ezért az ilyen megnyilvánulások összeegyeztethetetlenek a keresztény értékrenddel, és a felebaráti szeretet fogalmával.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 11 augusztus 2008
Váciak Yurihonjóban
Feltöltötte vdavid - hétfő 11 augusztus 2008 - 16:40:19
A delegációt Yurihonjo polgármestere, Hiroshi Yanagida fogadta Tokióban, ahol egy rövid ismerkedés és ebéd után a csoport tovább utazott Yurihonjoba. A delegáció tagjai kint tartózkodásuk alatt több programon vettek részt, így megtekintették a testvérváros középiskoláját, ahol a fiatalok Japán-magyar diákfórumon ismerkedhettek meg egymás kultúrájával. A küldöttség a programok részeként kihajózott a japán tengerre, ellátogatott a Kanto-i fesztiválra és többek közt megtekintettek egy középkori szamurájpalotát

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Régi címerek a váci levéltár ablakaira
Feltöltötte vdavid - hétfő 11 augusztus 2008 - 16:38:20
Címerek kerülnek a váci levéltár ablakaira. A régen bevett gyakorlatot követve, a város történelmi címereivel díszítenék a levéltár udvarra néző ablakait. A javaslatot az intézmény igazgatója indítványozta a képviselő testületnek, amely közel kilencszázezer forinttal támogatta az elképzelést.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Antiszemita szöveg Sződligeten.
Feltöltötte vdavid - hétfő 11 augusztus 2008 - 16:34:35
Ismeretlenek antiszemita felirattal láttak el Sződliget határában egy Budapesti Zsidó Fesztivált reklámozó óriásplakátot. A halál a zsidókra szöveget és egy horogkeresztet csütörtök éjszaka fekete szprével fújták fel a a 2-es számú főút melletti hirdetőtáblára. Az MSZP választókerületének elnöke sajtóközleményben ítélte el a szélsőséges megnyilvánulást. Dr Jakab Zoltán arra hívta fel a figyelme, hogy nemrégen Sződligeten a többség értékrendjétől eltérő zenekarok koncerteztek majd ezt követően jelent meg az antiszemita felirat a plakáton. A szocialista politikus arra kérte a település Fideszes polgármester asszonyát ítélje Ő is el a rasszista cselekményt. Turai János a Váci Zsidó Hitközség elnöke gyűlöletkeltés miatt tett feljelentést a Váci Rendőrkapitányságon.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte vdavid - hétfő 11 augusztus 2008 - 16:31:26
-kajak-kenu
-foci

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 07 augusztus 2008
Váci delegáció Donaueschinegenben.
Feltöltötte vdavid - csütörtök 07 augusztus 2008 - 17:46:29
Néhány nappal 16. Váci Világi Vigalom lezárása után a váci képviselőtestület nagy része, illetve a jelentősebb váci intézmények küldöttei autóbuszra szálltak, hogy eleget tegyenek a német testvérváros, Donaueschingen meghívásának.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Betört ablakok a Juhász Gyula iskolában.
Feltöltötte vdavid - csütörtök 07 augusztus 2008 - 17:44:34
Vandálok rongálták meg a váci Juhász Gyula általános iskola ablakait. Az intézmény alsó épületének Görgey utcára néző ablakait szinte mind betörték. Az iskola nyílászáróit korábban már többször bedobták kővel, tavaly is bezúztak néhány üveget de ilyen mértékű rongálást egyszerre eddig még nem követtek el. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a pár héttel ezelőtt lezajlott szombat éjszakai vandalizmust kik követték el, de a keletkezett kár meghaladja a 20 ezer forintot. A rendőrség bűncselekmény ügyében ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást. Az intézmény igazgatója Kocsi Károly azt mondta a közintézményben okozott értelmetlen károkozás nem befolyásolja a szeptember elsejei iskolakezdést.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Melegebb melegedő
Feltöltötte vdavid - csütörtök 07 augusztus 2008 - 17:43:44
A hajléktalanszálló fűtésrendszerének átalakítására nyújtott be pályázatot a Szociális Szolgáltatások Háza Vácon. A megpályázott összeg csaknem három és fél millió forint, amelynek az önkormányzat által vállalt önrésze közel 680 ezer forint. Egy korábbi pályázaton már sikerült egy új, energiatakarékos kazán beszerzéséhez támogatást nyerni, most az ehhez kapcsolható központi fűtést szeretnék kiépíteni. A már korszerűtlen gázkonvektorok lecserélésével, az új fűtésrendszer kialakításával, a krízisidőszakban több rászoruló ellátását is tudnák biztosítani.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 704 705 706 ... 781 782 783
HírarchívumHírarchívum
Közlekedésfejlesztési program vdavid @ (07 aug : 17:42) (Hírek)
Szoptatás világnapja Zsóka @ (04 aug : 16:48) (Hírek)
Gyógyszertári ügyelet változás Zsóka @ (04 aug : 16:37) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.