ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


péntek 16 november 2007
Önálló régióvá válna Pest megye
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:28:50
Önálló régióvá válna Pest megye, ennek érdekében kért támogatást a Közgyűlés elnöke a megye településeitől. Szűcs Lajos a 187 polgármesternek elküldött levelében úgy fogalmaz: „A fővárostól különválasztva Pest megye saját gazdasági mutatói lehetővé teszik, hogy az eddigi európai uniós támogatásnak akár a kétszeresét is magáénak tudhassa. Ráadásul Budapest esélyeit a szétválás egyáltalán nem rontja, gazdasági besorolását csak minimális mértékben befolyásolja.” A Közgyűlés elnöke szerint a Budapesttől való különv

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Téli üzem
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:28:18
A Magyar Közút Kht. telephelyein, így a váci üzemmérnökség illetékességi területén november 10-től hivatalosan is beindult a téli üzemeltetési szolgálat, a térségben azonban már november 6-a óta működik az egész napos ügyelet. A gépek nemcsak Vácon, hanem a dunakeszi és a veresegyházi telephelyen is készenlétben állnak, azaz az időjárás rosszabbra fordulása esetén azonnal bevethetőek a közutakon.

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Thürmer Gyula Vácon
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:24:02
Balszemmel című politikai naplóját népszerűsítette Thürmer Gyula Vácon. A városba érkezve azonban találkozott Bóth János polgármesterrel is, a piacon járva pedig a helyiekkel beszélgetve próbálta föltérképezni az itt élők problémáit.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Influenza elleni védőoltás
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:22:23
Az ÁNTSZ Kistérségi Intézete múlt hónapban juttatta el a háziorvosokhoz az influenza elleni védőoltás vakcináit. Az oltást többek között térítésmentesen kérhetik a krónikus betegségben szenvedők, a szociális otthonok, az öregek otthonainak, valamint az egészségügyi intézményeknek huzamos ideje ápolt lakói, és egészségi állapotuktól függetlenül a 60 év felettiek. Az ebbe a körbe nem tartozók a háziorvosukkal írathatják fel az oltóanyagot, erre társadalombiztosítás támogatást lehet igénybe venni.

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 12 november 2007
Befejeződtek az útfelújítások
Feltöltötte e107 - hétfő 12 november 2007 - 16:23:58
Befejeződtek az erre az évre tervezett útfelújítások Vácon, a nyáron kezdődött öt beruházás során 1,6 km útszakasz, pontosan 12 401 m2-nyi útfelület kapott új aszfaltburkolatot. Ezek a rekonstrukciók, az előző évekhez hasonlóan, vegyes finanszírozásban valósultak meg, azaz a költségek 50 %-át most is az állam állta. Az idei évi munkákból már csak egy új út, a teljes egészében saját költségvetésből épülő Kápolna utca átadása van hátra, tudtuk meg Bóth Jánostól, Vác polgármesterétől.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Őszi levélgyűjtés
Feltöltötte e107 - hétfő 12 november 2007 - 16:23:06
Az őszi lombgyűjtéshez kaphatnak segítséget azok a váci lakosok, akik portája környékén nincs lehetőség a lehulló levelek központi elszállítására. A Remondis Kft. telephelyén, akiknek szüksége van rá, zsákokat igényelhetnek, a cég pedig ezeket a szokott időben, a kommunális hulladékkal együtt, díjmentes elviszi a háztartások elöl.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
IUCN vezetője Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 12 november 2007 - 16:22:04
Magyarországi útja során Vácra is ellátogatott Júlia Márton Lefèvre (lövefr), a Világ Természetvédelmi Unió főigazgatója, aki részt vett a szervezet Magyar Nemzeti Bizottságának előadói közgyűlésén, majd az azt követő beszélgetésen. A magyar származású vendéget Kiszel Vilmos a bizottság elnöke fogadta, az eszmecserén többek között részt vett Haraszthy László természetvédelmi szakállamtitkár, Beer Miklós megyéspüspök, Szemkeő Judit, az Apor Vilmos Főiskola rektorhelyettese, valamint a város több önkormányzati képviselője.

Részletek...
Hozzászólások: 15 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
70 éves a Közgáz
Feltöltötte e107 - hétfő 12 november 2007 - 16:21:02
Alapításának 70. évfordulóját ünnepelte az I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola. A jeles esemény tiszteletére iskolai emléktermet avattak, ahol az Közgáz leghíresebb tanárainak munkáiból nyílt állandó kiállítás, majd kihirdették az évforduló alkalmából kiírt rajzpályázat eredményét. A pénteki program azután alapítványi bállal zárult, amelyen lehetőség nyílt az öregdiákok és a nyugdíjas pedagógusok találkozójára is. Az ünnepi bál bevételéből egyébként az intézmény vezetése egy emléktáblát szeretne állítani a 70 éves évforduló tiszteletére.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Boross Péter sződligeti látogatása
Feltöltötte e107 - hétfő 12 november 2007 - 16:19:31
Sződligetre látogatott Boross Péter, akit pénteken lakossági fórumon fogadtak a település egyik éttermében. Az Antall kormány volt belügyminisztere, később miniszterelnöke a Tiszta Forrás Egyesület meghívására érkezett a községbe, ahol mintegy félszáz érdeklődő várta a vele való találkozást.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Társadalmi munkában takarítottak a laktanyában
Feltöltötte e107 - hétfő 12 november 2007 - 16:18:01
A nemrégiben városi tulajdonba került váci laktanyában található egy tornaterem, amelyet, mielőtt végleges döntés születik a hasznosításáról, szívesen használnának a Vác Városi Labdarúgó Egyesület fiatal focistái. Az egyesület elnöke jelezte ebbéli igényét a város vezetése felé, itt alpolgármesteri valamint bizottsági elnöki szinten rá is bólintottak az elképzelésre. Az épületre azonban igencsak ráfért a takarítás, éppen ezért vasárnap összefogtak vagy harmincan, hogy sportolásra alkalmassá tegyék a 6 éve üresen álló objektumot.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 12 november 2007 - 16:15:15
-kézilabda
-labdarúgás
-rögbi

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 08 november 2007
Vasúti sztrájk
Feltöltötte e107 - csütörtök 08 november 2007 - 17:50:24
A mozdonyvezetők két héttel ezelőtti munkabeszüntetése után most a VDSZSZ Szolidaritás és a Vasutasok Szakszervezete hirdetett meg országos szintű figyelmeztető sztrájkot szerda reggel 6 és 8 óra között. A vasutas szakszervezetek azért döntöttek így, mert a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium újabb vasútvonalak bezárását és a vonatforgalom korlátozását készíti elő. A két váci vonalon a szerelvények nagy része nem közlekedett, ez főként a közutakon éreztette hatását. Információink szerint például szerda reggel, a 2/A autóúton csak lépésben haladt a forgalom Budapest irányába.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 705 706 707 ... 750 751 752
HírarchívumHírarchívum
Fokozottabb vasúti ellenőrzés @ (08 nov : 17:49) (Hírek)
Változó gázár kompenzáció @ (08 nov : 17:47) (Hírek)
Galambok a főtéren @ (08 nov : 17:47) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.