ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


hétfő 27 augusztus 2007
Útfelújítások Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 27 augusztus 2007 - 17:04:40
Vácon augusztus 30.-tól megkezdődnek az ez évre tervezett útfelújítási munkálatok.
Az önkormányzat főmérnöksége idén is beadta a képviselő-testület által tavasszal jóváhagyott, felújításra szánt utak listáját tartalmazó pályázatokat. A központi költségvetés ezek nagy részét elfogadta így az állami támogatással és a városi önrésszel együtt, közel 12000 m2 útfelület újulhat meg idén. A közbeszerzési eljárásokat a város lefolytatta és a szerződések aláírását követően a hónap végétől a Vörösmarty téren kezdik meg a munkálatokat. A főmérnökség gyors munkavégzést ígér, de ez alatt biztosan kell majd forgalomelterelésekre számítani. Az önkormányzat a közlekedők együttműködését és türelmét kéri, ami viszont kárpótolhatja az okozott bosszúságot az, hogy a város jelentősebb útjainak kátyús szakaszai megújulnak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 27 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Feloszlatta magát a csörögi testület
Feltöltötte e107 - hétfő 27 augusztus 2007 - 17:02:43
Feloszlatta magát rendkívüli ülésén a csörögi önkormányzati testület, tájékoztatta híradónkat Hegedűsné Kripák Ildikó. A község polgármesterétől kapott információk szerint múlt csütörtökön a 10 tagú testületből 7-en szavaztak a feloszlatás mellett, miután az önkormányzati képviselők és a polgármester nem tudtak eredményesen együtt dolgozni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kedvezményes bérlet a felsőoktatásban
Feltöltötte e107 - hétfő 27 augusztus 2007 - 17:01:26
A 2007. szeptember 1-jén életbe lépő szabályozás értelmében, 90%-os kedvezménnyel válthatnak bérletet a felsőoktatásban tanulók a lakóhely és a tanintézet közötti utazásokhoz. A szeptember havi bérletek elővételben történő megváltására nincs lehetőség, ezért azok a szokásos bérletárusító helyeken szeptember 1-jét követően vásárolhatóak meg. Vácon ez a változás főként az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán és a Gábor Dénes Főiskola kihelyezett tagozatán tanulókat érinti.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megyei ösztöndíj pályázat
Feltöltötte e107 - hétfő 27 augusztus 2007 - 17:00:34
A megyei önkormányzat Közgyűlése pályázatot hirdetett, Esély Pest Megyei Közoktatási Ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjat azon tanulók vehetik igénybe, akik korai fejlesztésben és gondozásban részesülő illetve sajátos nevelési igényű, óvoda-, tan- vagy képzési kötelezettségüket nem önkormányzati intézményben teljesítik. A támogatást a szorgalmi időszak tíz hónapjára lehet elnyerni. A pályázati anyag a megyei önkormányzat oktatási csoportjánál szerezhető be és ide is küldendő vissza. A szükséges adatlap a oldalról tölthető le, a beadási határidő október elseje.

Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újraindul a kisoroszi rév
Feltöltötte e107 - hétfő 27 augusztus 2007 - 16:59:48
Január elején számoltunk be arról, hogy elegendő anyagi forrás hiányában leállt a kisoroszi és Kismaros közötti rév. A járat Kismarosra a Duna partján dolgozókat, a szigetre pedig főként a turistákat szállította egész évben. Akkor elhangzott, Kisoroszi csak ideiglenesen állította le a vízi közlekedést, mára kiderült, az üzemszünet bő fél évre szólt. Augusztus 9-én újraindultak a hajók a két település között, egyelőre napi négy időpontban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 20 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Véget ér a strandszezon
Feltöltötte e107 - hétfő 27 augusztus 2007 - 16:57:34
Bár a hétvégén még 30 fok felett volt a hőmérő higanyszála, szerdától egy hidegfront, jövő hétfőtől pedig az iskolakezdés is arra utal, lassan vége a nyári szezonnak. A strandok közül Budapesten több már nem is nyit ki a héten, a nagyobb fürdők még szeptember 30-ig nyitva lesznek. Vácon is készülnek a szezonzárásra, az uszoda honlapján már olvasható is a téli menetrend.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 19 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 27 augusztus 2007 - 16:55:33
- Az elmúlt hét végén a Fáy utcában és Vácott rendezték meg a Decathlon Kupát.

- Baktalórántházán lépett pályára a Vác-Újbuda Lágymányosi TC csapata.

- A Csehországi Olomouc városában rendezték meg a nyílt országos atlétikai parabajnokságot.

- Augusztus elején került sor a 24. Tatai Minimarathon futóversenyre

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 23 augusztus 2007
Sződi óvodabővítés
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:18:11
Új szárnnyal bővült Sződön a napköziotthonos óvoda, a már meglévő épületrész pedig kívülről és nagyrészt belülről is megújult a beruházás során. A munkák idén februárban kezdődtek meg, a hivatalos átadóünnepséget pedig augusztus 20-án tartották a községben. A bővítés nyomán egy tornaszobával, egy csoportszobával és több irodával, illetve kiszolgálóhelyiséggel gazdagodott az intézmény. Ezzel szeptembertől megszűnik a széttagozódás, az eddigi kettő helyett ugyanis már csak a most átadott épületben zajlik majd az óvodások ellátása.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Folytatódó templomfelújítás
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:16:33
Tavaly az első ütem során a főhomlokzat és a Köztársaság út felőli rész újult meg, idén augusztus elejétől pedig a fennmaradó terület rekonstrukcióját kezdték meg a szakemberek a főtéri Fehérek templománál. A beruházás a tervek szerint zajlik, így várhatóan szeptember végére az épület teljes külső homlokzata új arcát mutatja majd a váciaknak és az ide látogatóknak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 26 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
II. Zsidó Kulturális Fesztivál
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:14:33
Szeptember 2-án kezdődik és egészen október 21-ig tart az idei Zsidó Kulturális Fesztivál Vácon. A rendezvény tavaly mutatkozott be nagy sikerrel, akkor még a budapesti fesztivál részeként. Ma már önálló programmal igyekszik bemutatni a Váci Hitközség a térségben fellelhető zsidó kulturális és gasztronómiai hagyományokat, az eseményeknek kivétel nélkül a Madách Imre Művelődési Központ ad helyet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gázszünetről újra
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:12:01
Ahogy korábban hírt adtunk róla tucatnyi Észak Pest megyei településen szünetel ezekben a napokban a gázszolgáltatás, a Tigáz Zrt. ugyanis a vezetékhálózat éves karbantartását végzi ebben az időszakban. Hétfői híradásunkban még csak 17 érintett településről voltak információink, a gázszünet kezdete óta azonban újabb közlemények jutottak el televíziónkhoz. Ezek szerint pedig péntek délig Csörög, Göd, Kisnémedi, Kosd, Penc, Püspökszilágy, Rád, Sződ, Sződliget, Vác, Vácduka, Váchartyán, és Vácrátót településeken sincs gázszolgáltatás.

Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kivonják a régi ezreseket a forgalomból
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:10:50
A Magyar Nemzeti Bank korábbi bejelentésének megfelelően augusztus 31-én bevonja a 2006 előtt kibocsátott ezerforintosokat, azaz szeptember első napjától már csak a fémcsíkkal ellátott bankjegyekkel lehet fizetni. A régi ezresek kivonása a jegybank szerint a terveknek megfelelően halad, így ma már alig lehet hologramos fémcsík nélküli ezresekkel találkozni a fizetések során.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 720 721 722 ... 756 757 758
HírarchívumHírarchívum
Újra nyitott a városi könyvtár @ (23 aug : 16:09) (Hírek)
Kompfesztivál harmadszor @ (23 aug : 16:08) (Hírek)
Sporthírek @ (23 aug : 16:05) (Hírek)
Augusztus 20. Vác @ (21 aug : 12:06) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.