ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 26 április 2007
Parlamenti bizottsági ülés Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 április 2007 - 15:40:42
Az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának Ellenőrzési Albizottsága szerdán Vácott tartotta kihelyezett ülését. A grémium feladata, hogy a foglalkoztatásra fordított pénzeszközök megfelelő hasznosulását, illetve a korábban hozott parlamenti és kormánydöntések gyakorlati megvalósulását ellenőrizze. Vác 2004-ben kapott a TISZK elindításához egy nagyobb pályázati összeget, a bizottság ezzel kapcsolatban a munka jelenlegi állását vizsgálta.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Játszótér-átadás Szokolyán
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 április 2007 - 15:39:06
Befejeződött a DDC kft. játszótérépítési programja, az idén elkészült négy létesítmény közös avatóünnepségét Szokolyán tartották. A cég tavaly fogott bele a nagyszabású beruházás-sorozatba. Az akkor átadott 9 játszótér mellett idén tavasszal újabb 4 helyszínen, Kismaroson, Zebegényben, Szokolyán és Szobon vehették birtokba a gyerekek a színvonalasan kivitelezett játszóeszközöket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ünnepi menetrend
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 április 2007 - 15:37:48
A május elsejei ünnep miatt módosul a vonatok és a Volán-járatok közlekedési rendje. A MÁV tájékoztatása szerint április 29-én vasárnap és április 30-án hétfőn az ünnepnapi, május 1-én kedden a vasárnapi, május 2-án szerdán pedig a hétfői napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Volánbusz Zrt. közölte: járataik április 28-án szombaton a szabadnapi, április 29-én vasárnap és április 30-án hétfőn a munkaszüneti nap szerint közlekednek. Május 1-én kedden a hét első munkanapját és tanítási napját megelőző munkaszüneti nap, május 2-án szerdán a hét első munkanapja és iskolai tanítási nap szerint indítják járataikat.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közös Képviselők Klubja
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 április 2007 - 15:37:09
Új vezetővel és a tervek szerint megújult struktúrával és tartalommal vágott neki az idei esztendőnek a váci Közös Képviselők Klubja, aktuális összejövetelüket hétfőn délután tartották a Művelődési Központban. A januári tisztújítás alkalmával Román Gabriella lett a szervezet elnöke, az eddigi vezető, Hajdú Sándor pedig az elnökhelyettesi funkciókat látja el azóta.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 12 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Székhelyi József Sződligeten
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 április 2007 - 15:36:18
Kötetlen beszélgetésre várta tagjait és az érdeklődőket a nemrég alakult Sződligeti Közéleti Egyesület, a szerveződés a szerdai találkozóval indította útjára a Mi kis beszélgetéseink című rendezvénysorozatát. Vendégként Székhelyi Józsefet hívták meg a szervezők, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójával a mai magyar kultúráról, közéletről, a politika kultúrára gyakorolt hatásairól lehetett szót váltani.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Diáknapok a Közgázon
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 április 2007 - 15:35:18
Zászlós lándzsát hajítottak, középkori jelmezeket készítettek és Géza király sírját is megkeresték a közgazdasági szakközépiskola diákjai, akik kétnapos ünnepségen és vetélkedősorozaton emlékeztek I. Géza király halálának 930. évfordulójára. Az iskola nem csak nevével, hanem épületének helyszínével is kötődik az 1077-ben elhunyt uralkodóhoz. Feljegyzések szerint ugyanis rövid uralkodását követően, az akkori váci vár területén helyezték végső nyugalomra.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (04.26.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 26 április 2007 - 15:30:05
-labdarúgás
-kézilabda
-úszás
-sakk
-bírkózás

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 23 április 2007
Útfelújítások
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:40:48
Folyamatosan zajlanak az útfelújítási program projektjei Vácon. Míg több beruházás még csak most közeledik a végéhez, már újabb utcák megújítására is pályázatot adott be a város. A most folyó beruházásokra tavaly nyert forrást a település, a nemrég beadott anyag pedig újabb 10 utca rendbetételét tenné lehetővé. Április testületi ülésükön ezek mellett a képviselők várhatóan egy útépítésről is határoznak majd.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mélygarázs Mszp, Fidesz, Szdsz.
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:38:52
Újabb nyilatkozatok a politikai szereplők részéről a váci mélygarázzsal kapcsolatban. A váci városháza közleményét jelentette meg az egyik helyi elektronikus médium, amelyben felsorolták többek közt azokat a jobboldali képviselőket, akik az előző ciklusban szavazatukkal támogatták a mélygarázs megépítést. A jobboldali összefogás reagálásában arra emlékeztetett, hogy akárkik is támogatták az előző ciklusban a mélygarázst, akkor is a jegyző és a polgármester vonható jogi értelemben felelőségre, ha nem jogszerű volt a döntés. A váci SZDSZ is megszólalt az ügyben. A liberálisok úgy látják, a legfőbb probléma a pártpolitikai megosztottság, ugyanis szerintük e miatt lett a váci mélygarázs ügye országos szinten is ismert.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Citrom-díjas a váci Főtér
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:37:46
Három épület megújítói vehették át múlt szerdán a műemlékvédelmi világnapon a sikeres helyreállításokért odaítélt ICOMOS (ikomosz)-díjat, és ugyancsak hárman kapták meg a névadó egyesülettől az úgynevezett citromdíjat is. Ez utóbbi kategóriában a váci Főtér is szerepelt. A hírre sajtóközleményében a váci polgármester is reagált, akit a citromdíj nem ért meglepetésként. Bóth János azt mondja, ezen egyesület - és különösen egy ismertebb tagja - már korábban is komoly gondokat okozott ortodox felfogásával a váci műemlékek megmentésében. A polgármester éppen ezért fontosabbnak tartja, ahogyan a városlakók a lábukkal szavaztak. Az itt élőkkel ugyanis rendszeresen tele van a városközpont, a váciak tehát használják és élvezik a megújult Március 15-e teret.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nemzetközi kortárssegítő konferencia
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:36:52
Ötödik alkalommal adott otthont Vác az immár hagyományos magyar-szlovák kortárssegítő konferenciának, melynek idén is az Egészséges Ifjúságért Alapítvány és a város önkormányzata volt a fő szervezője. A Közép Európai Szivárvány elnevezésű találkozóra a témával foglalkozó szakemberek mellett a programban résztvevő diákokat is meghívták, akik a két nap során elhangzott előadásokat kis csoportokban is megvitathatták. Az esemény fővédnöki tisztét Szili Katalin az Országgyűlés elnöke vállalta, a védnökök között pedig megtalálhattuk Juraj Migas szlovák nagykövetet is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 98 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kerékpáros zarándok Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:35:42
3000 kilométert kerékpározik Ferkó Zoltán, hogy felhívja a figyelmet arra: a moldvai csángók nem gyakorolhatják vallásukat anyanyelvükön. Vasárnap a budapesti Szent István Bazilika előtti térről indult a 31 éves fiatalember, útja során pedig az egyházi központok közül először Vácot érintette ma délelőtt.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 721 722 723 ... 743 744 745
HírarchívumHírarchívum
Folytatódott a Föld napja Vácon @ (23 ápr : 17:34) (Hírek)
Sződligeti falutakarítás @ (23 ápr : 17:33) (Hírek)
Géza konferencia @ (23 ápr : 17:32) (Hírek)
Rendőrségi nap @ (23 ápr : 17:31) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.