ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


hétfő 05 február 2007
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 05 február 2007 - 17:18:59
-kézilabda
-labdarúgás
-úszás

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 01 február 2007
Megrongálódott az adótorony
Feltöltötte e107 - csütörtök 01 február 2007 - 17:10:33
A hét eleji orkán erejű szél sajnos nem kímélte televíziónk műszaki berendezéseit, a vihar megrongálta váci adótornyunkat is. Adásunk éppen ezért több településen két napig nem volt látható. A hibát időközben sikerült kijavítani, így szerda óta ismét a teljes vételkörzetben látható az ES TV műsora. Az adáskimaradásért és az ezzel járó kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Áldatlan állapotok a börtönnél
Feltöltötte e107 - csütörtök 01 február 2007 - 17:06:06
Áldatlan állapotok uralkodnak minden második hét szombatján Vácon a büntetés-végrehajtási intézetnél, mert az elítéltekhez érkező látogatók ilyenkor az utcán kénytelenek várakozni, ami zajjal és gyakran szeméttel is jár. Az intézet parancsnoksága a látogatók fogadását a közterületen oldja meg, ami viszont érthető módon zavarja a környéken élőket. A váci önkormányzat már többször írt levelet a börtön vezetésének, de a problémát azóta sem sikerült orvosolni. Legutóbb két képviselő döntött úgy, hogy lépni fognak az ügyben és tárgyalást kezdeményeztek az érintett felekkel.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szelektív hulladékgyűjtés Őrbottyánban
Feltöltötte e107 - csütörtök 01 február 2007 - 17:04:08
Őrbottyánban a korábbi szelektív hulladék-gyűjtő szigeteken ma már csak az üveget dobhatjuk be a kihelyezett konténerekbe, a papír és műanyaghulladékot a házak elől viszi el a szolgáltató 2005 augusztusa óta. Bár az ezt megelőző rendszer sem volt tökéletes, a mostani megoldásra is sok panasz érkezik az itt lakóktól, melyek nagy részével Cserepkai András, a település polgármestere is egyetért. A másfél éve kötött szemétszállítási szerződés feltételei ugyanis Őrbottyánra nézve nem a legelőnyösebbek, ezért az önkormányzat most arra keresi a lehetőséget, hogy hogyan tudna egy új szolgáltatóval megállapodni a jövőben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hiányzó kandeláberajtók
Feltöltötte e107 - csütörtök 01 február 2007 - 17:02:03
Mindennapos látvány a váci utcákat járva, hogy a világítást biztosító kandeláber oszlopok némelyikéről hiányoznak az ajtók, komoly balesetveszélyt előidézve ezzel az arra járóknak. Az ELMÜ szakemberei szerint az ajtók eltávolítása nem egyszerű gyerekcsíny eredménye. Azt gyanítják, hogy mindez szervezetten történik, a háttérben pedig színesfémtolvajok állhatnak. A cég azt állítja: minden igyekezete kevés ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a tettesekkel, és anyagi lehetőségei is végesek a folyamatos cseréhez.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 23 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Falragaszok a városban
Feltöltötte e107 - csütörtök 01 február 2007 - 17:00:48
Vác város területén a köz-és magánépületek, építmények, műtárgyak közterületrôl látható felületén hirdetményeket, plakátokat, falragaszt és egyéb reklámhordozókat csak erre a célra kijelölt vagy engedélyezett hirdetôhelyeken szabad elhelyezni, legalábbis így fogalmaz a város köztisztaságának fenntartásáról szóló rendelet. Ennek ellenére Vácon igen nehéz olyan villanyoszlopot vagy közlekedési táblát találni, amelyet ne borítanának be vastagon az illegálisan elhelyezett hírdetések.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 01 február 2007 - 16:58:46
-labdarúgás
-szektorlabda
-kajak
-atlétika
-Schirilla György

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 29 január 2007
Internetes fórum a közlekedési koncepcióról
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:19:00
Vác nemrég elkészült közlekedési koncepciójáról kérdezhették az érdeklődők dr. Bóth János polgármestert és a Városháza szakembereit egy internetes fogadóóra keretében ma délután. A szakmai egyeztetések folyamatosak a dokumentumról, az önkormányzat azonban a közlekedésfejlesztési tervről a lakosság véleményét is meg akarja ismerni. Éppen ezért a mai alkalom nem az egyetlen lehetőség volt a vélemény-nyilvánításra, legközelebb február 8-án, a Városházán tartanak lakossági fórumot a közlekedési koncepcióról.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Világítás-korszerűsítési program Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:17:11
Kilenc önkormányzati fenntartású intézménycsoportban végeznek a jövőben világítás-korszerűsítést Vácon, a program a Szemünk fénye nevet viseli. Ennek keretében csaknem 40 intézményben cserélik le a régi fénycsöveket energiatakarékosabb, nagyobb fényerejű berendezésekre. A 100 milliós beruházást egy pályzat során kiválasztott cég végzi, amely ennek költségeit is állja. Az önkormányzat egy szerződés értelmében 11 éven keresztül bérli vissza a teljes világítási rendszert.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Parktervek a Vásártérre
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:15:45
A jelenlegi váci vásártér területére egy szabadidőpark létrehozását, első lépcsőben pedig annak megterveztetését kezdeményezi a polgármesternél négy alsóvárosi önkormányzati képviselő. Ferjancsics László, Makrai Zsolt, dr. Váradi Iván Attila és Kiss János javaslatában a vásártérre vonatkozó építési szabályzat alapján egy engedélyes terv elkészítése szerepel, amelynek birtokában a majdani beruházáshoz szükséges pénzt is könnyebben pályázhatná meg a város. A terv az előzetes becslések szerint mintegy négymillió forintba kerülne, a városatyák pedig azt szeretnék, ha ez az összeg már az idei évi költségvetésben is szerepelne.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fórum a Dunapartról a Göncöl Házban
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:14:00
Folytatódott a Váci Civil Kerekasztal szervezésében az a lakossági fórum-sorozat, amely témájául a Duna és a Duna-part jövőjének, sorsának megvitatása szolgál. A tavalyi két alkalom után most a Rév és a Vár közötti terület került napirendre. A korzó történetéről Cservenák Péter, a váci városvédők egyesületének tagja tartott képekkel gazdagon illusztrált előadást, a közlekedési és árvízvédelmi lehetőségekről pedig Szikora Miklós főmérnök beszélt. Az esten az I. világháborús emlékmű elhelyezésére vonatkozó javaslatok is szóba kerültek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 42 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Negyedévente lakossági fórum
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:12:23
Képviselőtestületbe kerülése óta most először tartott lakossági fórumot Miskei Sándorné, a jobboldali összefogás képviselője. Tervei szerint ezeket a találkozókat rendszeressé kívánja tenni, méghozzá legalább negyedévente. Már az első, múlt pénteki alkalommal konkrét tennivalók fogalmazódtak meg, így például a Zöldfa utcai dühöngő pihenő területté formálása, vagy a patakpart társasági színtérré alakítása. Szó volt még e mellett a járdafelújítások szükségességéről, illetve az Istenmalmi utcában a parkolóhelyek bővítéséről is.
Miskei Sándorné ősszel, kompenzációs listáról lett az önkormányzati testület tagja. Elmondása szerint Váradi Iván Attilával, a 8. számú választókerület egyéni képviselőjével jó a kapcsolata, éppen ezért a jövőben a körzetben elvégzendő feladatokról folyamatosan egyeztetnek majd.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 731 732 733 ... 743 744 745
HírarchívumHírarchívum
Sport elismerés a Boronkaynak @ (29 jan : 17:09) (Hírek)
Sporthírek @ (29 jan : 17:06) (Hírek)
Magyar Kultúra Napja @ (25 jan : 15:18) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.