ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


hétfő 15 január 2007
Hattyú-díj
Feltöltötte e107 - hétfő 15 január 2007 - 16:06:28
A Váci Értelmiségi klub által alapított elismerést több éve ítélik oda azoknak az alkotóknak és közösségeknek, akik tevékenységükkel a város fejlődéséhez leginkább hozzá tudnak járulni. A 98-ban alakult, magát a pártoktól és a politikától is függetlennek tartott civil szervezet idén is szavazással döntött arról, hogy ki kapja a 2006-os évben végzett kiemelkedő teljesítménye után az elismerést. Az egyesület a városban megvalósult tavalyi év legnagyobb teljesítményének a váci fő teret szavazta meg, így a díjat egyhangúlag a tér tervezőjének az Ybl-Díjas Sáros Lászlónak ítélte oda.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 15 január 2007 - 15:08:22
-kézilabda
-labdarúgás
-új egyesület Vácon

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 11 január 2007
Elkészült a közlekedési koncepció
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 január 2007 - 17:31:54
Míg jelenleg 1000 lakosra 308 autó jut Vácon, addig 2020-ra ez a szám már eléri a 450-et. Többek között ezt a megállapítást, azaz a motorizáció várható drasztikus növekedését is tartalmazza a város nemrégiben elkészült közlekedési koncepciója. Az anyag egy széles körű felméréseken és vizsgálatokon alapuló terv, amelynek segítségével jó időre meghatározható lesz Vác közlekedésfejlesztésének főbb irányvonala. A koncepcióról a következő bő egy hónapban a szakma és a lakosság is elmondhatja véleményét, végleges formáját a képviselő-testület várhatóan februári ülésén fogadja majd el.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Dunapark projekt
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 január 2007 - 17:30:10
Legutóbbi ülésén a váci képviselő-testület úgy határozott, hogy elviekben támogatja a Göncöl Alapítvány kezdeményezésére az Alsóvárosi Természettudományi és Vízisport Központ létrehozását. A civil szervezet ugyanis a decemberi testületi ülés elé terjesztett egy pályázattervezetet a váci Duna part déli területének hasznosításáról, amelyre jelentős források nyerhetőek el egy kiemelt területek fejlesztését célzó európai uniós pályázaton. A képviselők az ülésen felmerülő kérdések és az idő rövidsége miatt úgy döntöttek, hogy egy átdolgozott tervezetet újra megvizsgálnak majd a februári testületi ülésen, pozitív döntés esetén pedig fél évvel eltolják a pályázat beadásának időpontját.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zsaru Car program Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 január 2007 - 17:28:52
Hat darab, komplett információs technikával ellátott vadászegység vett részt abban a mai akcióban, melyben Vác és környéke közútjairól igyekeztek kiszűrni a lopott, vagy bűnűgyi szempontból problémás gépjárműveket. A Zsaru Car program keretében működő rendszer állandó kapcsolatban áll a Belügyminisztérium adatbázisával, így pillanatok alatt megállapítható, ha problémás autó kerül az autóvadászok látóterébe. A Zsaru Car program már 2000 óta működik, és mára 13 teljesen felszerelt gépjárművel járják a forgalmasabb útvonalakat, lakótelepek parkolóit gyanús gépkocsik után kutatva.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vándorkiállítás a térségben
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 január 2007 - 17:27:34
A Fidesz illetve a Jobboldali összefogás szervezésében Sződligeten, Gödön és Vácon is bemutatják azt a vándorkiállítást, amely az október 23-i tüntetéseken történt attrocitásokat mutatja be, jelentette be sajtótájékoztatóján Szottfriedné Bábi Gabriella Pest megye 2 sz. választókerületének Fideszes elnöke. A kiállításon Pesti László fotóit és Siklós Beatrix újságíró hasonló témájú rövidfilmjét nézhetik meg az érdeklődők. A kiállítást Sződligeten január 13-án, majd Gödön 20-án Siklós Beatrix és Ékes Ilona fideszes országgyűlési képviselő nyitja meg. Vácon január 27-én a Credo házban mutatják be a tárlatot, amelynek megnyitóján Beer Miklós megyéspüspök is részt vesz.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pest megye bora 2007
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 január 2007 - 17:26:17
Pest Megye Közgyűlésének elnöke pályázatot hirdetett a „Pest megye Bora 2007” cím elnyerésére. A kiírásból kitűnik: a versenyre minden olyan borász, borral foglalkozó szakember vagy hobbiborász jelentkezését, akik évjárat megkötés nélkül alkalmasnak találják borukat a szakmai megmérettetésre.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 január 2007 - 17:24:53
-kézilabda
-Schirilla később úszik
-Úszó Diákolimpia Pest megyei döntője
-atlétika
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


Részletek...
Hozzászólások: 19 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 08 január 2007
Távhő csőtörés a lakótelepen
Feltöltötte e107 - hétfő 08 január 2007 - 17:28:45
Pénteken fél tizenegytől körülbelül fél napig szünetelt a távhő szolgáltatás Vácon, az üzemzavar a Földváry téren lakókat érintette. A hiba a Vásár téri fűtőműben keletkezett, itt tört el ugyanis a gerincvezeték csövének egyik becsatlakozó szakasza. A szakemberek a hibát még aznap estére elhárították, így már éjfél előtt helyreállt a fűtés és melegvíz szolgáltatás mintegy 2400 háztartásban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Leáll a kisoroszi rév
Feltöltötte e107 - hétfő 08 január 2007 - 17:27:24
Nem fizetik tovább a révészt. Leállt a kisoroszi rév, amely Kismarosra a Duna bal partján dolgozókat, a szigetre pedig főként a turistákat szállította egész évben. Az üzemeltető Kisoroszi Önkormányzat már nem tudja biztosítani a működtetés feltételeit, mint mondják a rév többmilliós veszteséget termel évente. A falu, egyelőre ideiglenesen állította le itt a vízi közlekedést, de hogy mikor indulhat újra a hajó a két település között, azt még nem lehet tudni. Egy biztos, a másik, a Kisoroszit Visegráddal összekötő révátkelőt nem fenyegeti a megszűnés veszélye.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Karácsonyfa elszállítás
Feltöltötte e107 - hétfő 08 január 2007 - 17:25:05
Két napja volt vízkereszt, lezárult tehát az adventi, a karácsonyhoz kapcsolódó ünnepkör, és megkezdődött a farsang, a báli szezon időszaka. Ez az első olyan dátum, amikor tömegesebb mértékben jelennek meg a településeken a kidobott karácsonyfák, ezek elszállításáról többnyire az adott önkormányzatok gondoskodnak. Vácon egy szerződés értelmében az Otto Kft. feladata a város karácsonyfa mentesítése, a munkát folyamatosan végzik az utolsó fa elszállításáig.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új karzat és orgona Sződligeten
Feltöltötte e107 - hétfő 08 január 2007 - 17:23:30
Ünnepi szentmisével egybekötött jótékonysági koncerttel avatták fel a sződligeti katolikus templom újonnan elkészült karzatát és orgonáját. A szombati rendezvényt a „Zongorától orgonáig” című hangversenysorozat keretében tartották, melyen Stradella, Bach, Bizet, Liszt és Mozart művek hangzottak el neves művészek tolmácsolásában.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 733 734 735 ... 743 744 745
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek @ (08 jan : 17:19) (Hírek)
Sporthírek @ (05 jan : 09:54) (Hírek)
Újévi koncert @ (04 jan : 16:54) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.