ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


hétfő 18 június 2007
Pályázat eredmény
Feltöltötte e107 - hétfő 18 június 2007 - 17:28:28
Megszülettek az eredmények, a zsűri és a közönség is véleményezte azokat a pályaműveket, melyek a Vácon létesítendő Vizisport- és Természettudományi-központ arculatának megtervezésére érkeztek a Göncöl Alapítvány székházába. A csillagdára és a csónakházra a Göncöl Alapítvány, a váci önkormányzat és a Vác Városi Evezős Klub írt ki közös pályázatot, a legjobbakat komoly pénzjutalomban részesítették.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Múzeumok éjszakája
Feltöltötte e107 - hétfő 18 június 2007 - 17:27:20
Június 24-e, Szent Iván napja immár hagyományosan a Múzeumok éjszakájának ideje. Az európai kezdeményezés Magyarországon 2003-ban honosodott meg, ehhez kapcsolódva a váci Tragor Ignác Múzeum idén először vesz részt a programban. A főszerepet a Memento Mori és a Görög Templomban látható Esküvő kiállítás játssza, az események 23-án, szombaton délután kezdődnek.

Részletek...
Hozzászólások: 22 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Duna Party
Feltöltötte e107 - hétfő 18 június 2007 - 17:26:48
Duna Party címmel tartott programot a Váci Diákönkormányzat a város önkormányzatával közösen, az idei immár a harmadik szórakoztató rendezvény volt a sorban. A résztvevők főzőversenyen mérhették össze tudásukat, a nézőket biciklis és gördeszkás bemutató szórakoztatta, a színpadon pedig amatőr zenekarok fellépése tette színesebbé az eseményt. A jó idő sokakat kicsábított a szabadba, ahol nem csak a fiatalok, hanem a családok és az idősebb korosztály is remekül érezte magát szombaton, az egész napos Duna Partyn.

Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (06.18.)
Feltöltötte e107 - hétfő 18 június 2007 - 17:26:08
-motorcsónak
-kézilabda
-bírkózás

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 14 június 2007
Megszűnt a nyomozás mélygarázs ügyben
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:36:37
A rendőrség tájékoztatása szerint megszüntették a nyomozást a soproni, a Budapest József nádor téri illetve a váci mélygarázs ügyében. A Jobboldali Összefogás frakciója panasszal él a megszüntető határozat ellen, közölte a képviselőcsoport vezetője. Tomori Pál bejelentette: a panasz elbírálásáról, ha annak a rendőrség nem ad helyet, az ügyészség fog dönteni. Bóth János polgármester a ma délelőtti testületi ülésen tért ki a nyomozás megszüntetésére. A döntés szerinte azon korábbi állítását támasztja alá, hogy a volt Csirkepiac területére tervezett mélygarázs szerződései törvényesek és a város érdekeit szolgálják.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Párbeszéd a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáról
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:35:01
Az elmúlt időszakban számos jogszabály és kormányzati intézkedés született a megváltozott munkaképességű emberek minél nagyobb arányú foglalkoztatása érdekében. Mivel ez a cél csak többoldalú együttműködés révén valósítható meg, az érintett szereplők bevonásával kezdeményeztek párbeszédet a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének székházában. Az összejövetel résztvevői azt szeretnék elérni, hogy minél többen juthassanak megfelelő munkához, és egyre több cég, vállalkozás érezze fontosnak a megváltozott munkaképességű személyek alkalmazását.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szakmunkásvizsgák a Király Endre Iskolában
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:33:21
Több területen is szükség lenne a jó szakemberekre térségünkben, a tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a fiatalok nem részesítik előnyben a szakmunkásképzéseket. Pedig a munkaerőpiac felvevő képessége korántsem érte el a maximumot, több szakmában szinte vadászni kell a jól képzett munkaerőt. A helyzet fokozottan igaz a Király Endre Szakiskola számos képzésére is. Van olyan szakma amely esetében akár az iskolapadból frissen kikerült fiatalok háromszorosát is azonnal el tudnák helyezni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
GKM pályázat
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:27:48
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a Budapesti Értéktőzsde Zrt. közreműködésével újra meghirdeti a tőzsdei bevezetésre készülő gazdasági társaságoknak szóló pályázatát. A támogatás célja a tőkepiacon keresztül történő forrásbevonás ösztönzése, mely egyrészt részvényeik tekintetében likviditást biztosít a cégeknek, másrészt bővíti a tőzsdei befektetési lehetőségeket, így az egész tőkepiacra pozitív hatást gyakorol. A támogatás visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatást jelent, melynek mértéke a bevezetés igazolt költségeinek 50%-a, de maximum 25 millió forint. A Pályázati Formanyomtatvány a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapjáról tölthető le.

Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sződliget a megye legbiztonságosabb települése
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:22:52
A rendőrök és a polgárőrök tavalyi teljesítménye alapján a kistelepülések közül Sződliget bizonyult a legbiztonságosabb Pest megyei községnek 2006-ban. Az erről szóló díszoklevelet Imre Zsolt megyei kabinetfőnök adta át a héten Bábiné Szottfried Gabriella polgármesternek.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Diáknap a Petőfiben
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:21:04
A hét elején már csak néhány betű hiányzott a vakáció felirathoz az iskolákban, a dolgozatírások, és ahol szükséges, az év végi jegyek korrigálásai már múlt héten befejeződtek. Ilyenkor már lankad a figyelem, a diákok gondolatai elsősorban a szünidőn, a táborokon, a családi nyaralásokon járnak. A Petőfi Iskolában is már a tanév és a nyári szünet közti átmenet jelei tapasztalhatók, ennek jegyében tartottak kedden délelőtt diáknapot az intézményben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (06.14.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:19:31
-labdarúgás
-ülőröplabda
-Fut a Vác
-evezés
-bírkózás
-asztalitenisz
-atlétika


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 43 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 11 június 2007
Gyurcsány Ferenc látogatása
Feltöltötte e107 - hétfő 11 június 2007 - 17:09:02
Múlt hét csütörtökön Vácra látogatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a magyar Szocialista Párt elnöke. A kormányfő a művelődési ház nagytermében Pest megye 2 számú választókerületének szocialista politikusaival és az alapszervezetek tagjaival találkozott, a sajtó jelenléte nélkül. A híradó információja szerint a mintegy 400 résztvevővel zajló zártkörű rendezvényen a megjelentek kötetlen formában beszélgettek a reformok szükségességéről és a párt jelenlegi helyzetéről. Az eseményt követően Gyurcsány Ferenc a tavaly ősszel átadott váci Főteret is megnézte.

Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 739 740 741 ... 767 768 769
HírarchívumHírarchívum
Megyei pedagógusnap Vácon @ (11 jún : 17:01) (Hírek)
Múzeum fórum @ (11 jún : 17:00) (Hírek)
Újabb fejlemények múzeum ügyben @ (11 jún : 16:58) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.