ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


kedd 10 július 2007
Szülészeti helyzetkép
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 július 2007 - 12:47:53
Nő a szülési kedv a váci Jávorszky Ödön Kórházban, az elmúlt év hasonló időszakához képest csaknem harmadával több születést regisztráltak idén. A változást a szakemberek szerint az egészségügyi reform intézkedéseivel lehet magyarázni, így ebben szerepet játszanak a budapesti kórházbezárások és összevonások, illetve a váci kórház súlypontivá minősítése. Az itt dolgozók elmondása alapján azonban kedvezőtlen változások tapasztalhatók a terhesség ideje alatt igénybe vett szakorvosi vizsgálatok valamint a rákszűrések számának alakulásával kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szépségverseny
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 július 2007 - 12:37:39
Szép lányokban nem volt hiány vasárnap a Madách Imre Művelődési Központban, immár hagyományosnak mondhatóan idén is Vácon tartották a Miss Hungary szépségkirálynő-választás egyik elődöntőjét. Tavaly Szabó Kitty vitte el a pálmát, 2007-ben azonban még várni kell a végső győztes személyére. A döntőt ugyanis csak késő ősszel rendezik meg Budapesten.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek 07.07.09.
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 július 2007 - 11:19:34
- labdarúgás,
- kézilabda,
- atlétika
- kajak-kenu

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 05 július 2007
Új jegyzője van Vácnak
Feltöltötte e107 - csütörtök 05 július 2007 - 17:24:09
Vác képviselőtestülete mai ülésén választotta meg a város új jegyzőjét.
Mint ismeretes a korábban hivatalban lévő Dr. Kovács Tibor címzetes főjegyző nyugdíjaztatását kérte, ezért Vác Város Önkormányzata a jegyzői állás betöltésére ez év márciusban pályázatot írt ki. A pályázatra 13-an jelentkeztek, öten nem feleltek meg a kiírásnak, ketten pedig időközben visszaléptek.A bentmaradt hat pályázóból az eddig aljegyzői tisztséget betöltő Dr. Dóra Pétert választotta meg a testület a város jegyzői székébe.
Az ülésen elbúcsúzott a város címzetes főjegyzője is, aki 37 évet dolgozott köztisztviselői munkakörben.A rendszerváltás előtti években is aktívan részt vett a város építésében, majd a rendszerváltás idejétől folyamatosan ellátta a város jegyzői feladatait. Időközben munkája elismeréseként címzetes főjegyzői címet kapott. A testület egyöntetűen köszönte meg dr. Kovács Tibor városért végzett munkáját.


Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újra lovas rendőrök a városban
Feltöltötte e107 - csütörtök 05 július 2007 - 17:22:38
Újra járőröznek a lovasrendőrök a városban. A váci kapitányság két éve igényelte először a REBISZ-től a speciális rendőri szolgálatokat, hogy bővítsék a járőrözők létszámát. Mivel a Váci Rendőrkapitányság lehetőségei szerint az ellátási területe alá tartozó 35 településen egyszerre 10 járőrt tud kiállítani, ezért a fokozottabb rendőri jelenlét érdekében minden lehetőséget megragad, hogy gyarapítsa a szolgálatonkénti létszámot. A biztonsági szolgálat a területi kapitányságok kérése alapján osztja el a rendelkezésre álló létszámból a lovas, kutyás vagy gyalogos rendőröket. A váci járőrszolgálat vezetője szerint a budapesti központ az esetek többségében segítséget ad, de a rendőri jelenlét a határőrséggel történő összevonás után ugorhat meg látványosan.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tűztilalom
Feltöltötte e107 - csütörtök 05 július 2007 - 17:19:55
Tilos tűzet gyújtani az ország összes erdejében, még a kijelölt tűzrakó helyeken is. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium tűzgyújtási tilalma kiterjed a parlag és a gazégetésre is. Nem különleges esetről van szó, az ügyben illetékes minisztérium általában ilyenkor szokta az erdőkben, illetve a mezőgazdasági területeken korlátozni vagy megtiltani a szabadtéri égetést. A döntéshozó a csapadékos idő ellenére a rendkívüli meleggel indokolja a tilalom bevezetését, amelynek betartásig a helyi tűzoltóságok ellenőrizik illetve szankcionálják a szabálysértőket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gyepszőnyeg felújítás
Feltöltötte e107 - csütörtök 05 július 2007 - 17:15:46
Felújítják a váci stadion gyepszőnyegét. Legalább tíz éve jutott pénz utoljára az egyes és a kettes pálya ilyen méretű megújítására, ezért a gyepfelület, főleg az erősebben igénybe vett területeken tönkrement. Az intézmény saját költségvetéséből fedezi a felújítást, amelynek munkálatait egy külsős cég nyerte el a város által kiírt pályázaton. A munkálatok és a terület pihentetése nagyjából két hónapig veszi el a focistáktól a stadion pályáit addig máshol szervezik számukra az edzéseket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (07.05.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 05 július 2007 - 17:13:15
-labdarúgás
-bírkózás
-kajak-kenu

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 03 július 2007
Diplomaátadó az Apor Vilmos Főiskolán
Feltöltötte e107 - kedd 03 július 2007 - 10:06:01
Harmadik éve rendezi meg Vácon a diplomaátadó ünnepségét az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A múlt szombaton a Székesegyházban tartott eseményen csaknem félezren, többek között tanító, óvoda,- és szociálpedagógus, valamint hittanár,- és kántor szakon végzett hallgatók vehették át több éves munkájuk gyümölcsét. A végzősök a kezükbe kapott diplomával, immár pedagógusként kezdhetik meg oktatói pályafutásukat, a lehetőségek szerint akár már idén szeptembertől.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 02 július 2007
Minőségirányítási program
Feltöltötte e107 - hétfő 02 július 2007 - 18:25:41
A rendszerváltás óta mintegy 90 ezerrel kevesebb gyermek születik évente Magyarországon. A finanszírozási problémák mellet, ez is meghatározó szempont volt, amiért a kormány hozzálátott az oktatás átszervezéséhez. A reform egyik fontos új eleme, hogy az idei évtől a pedagógusok, illetve az intézmények összteljesítményét is mérni kell, amelynek eredményeit aztán a közzé kell tenni. A szakértők szerint a nyugaton már ismert módszer a versenynek köszönhetően, Magyarországon is emelni fogja az oktatás színvonalát. Vác Önkormányzata is jóváhagyta a város módosított nevelési és oktatási minőségirányítási programjait, ennek köszönhetően a 2007/2008-as tanévtől az intézmények a szülői közösségek bevonásával értékelik majd a programok megvalósítását.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Semmelweis – nap
Feltöltötte e107 - hétfő 02 július 2007 - 18:23:54
Semmelweis Ignác születésnapja minden évben jelentős ünnep az egészségügyben dolgozók számára. A Jávorszky Ödön kórházban ekkor adják át a Vác Város Egészségügyéért díjat, emellett pedig az intézmény dolgozói átvehetik jubileumi jutalmaikat, előléptetéseiket és ekkor részesülnek igazgatói dicséretekben is. Az idei 189. évfordulón a megjelentek nem csak a ma egészségügyi dolgozóit köszöntötték, tisztelettel adóztak a nagy elődöknek is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 24 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
KSI Jármű és Hadipari Park
Feltöltötte e107 - hétfő 02 július 2007 - 18:22:48
Hivatalosan is megnyitotta kapuit Vácott a KSI Jármű és Hadipari park. A gyűjtő több évtizedes munkájának köszönhetően mintegy ötven II. világháborús harci illetve karhatalmi gépjárművet tekinthetnek meg az odalátogatók. A kiállítás rendezői a történelem iránti szenvedélyből, szabadidejükben építették a hadiparkot, és a belépőjegyekből és a filmforgatásból befolyó összegekből szeretnék a jövőben bemutatókkal is bővíteni a park tevékenységét.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 744 745 746 ... 774 775 776
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek (07.02.) @ (02 júl : 18:19) (Hírek)
Kalapácsos garázdák Vácon @ (28 jún : 17:58) (Hírek)
Költözik Vácon az orvosi ügyelet @ (28 jún : 17:55) (Hírek)
Mosolyhét @ (28 jún : 17:53) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.