ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 17 július 2008
Kisbusz az időseknek
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 17 július 2008 - 23:24:41
Az európai szabványoknak megfelelő kisbuszt vehetett át Vác városa, amelyet a városi szociális otthon betegeinek szállítására fognak használni. A gépkocsi alkalmas kerekesszékes betegek szállítására is, így nagy segítség lesz a mindennapos feladatok ellátásában is, mint például személyes ügyek intézése vagy rendelőintézetbe való szállítás. Az autó egy speciális átalakításon esett át, aminek során egy rámpát kapott. Ennek kezelése nagyon egyszerű, akár egy kézzel is megoldható.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új közkút Vácon
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 17 július 2008 - 23:18:02
Új közkút Vácon. Nagyjából ez a negyedik, amelyet most az V. választókerület képviselője átadott a Földváry téren. Korábban a településeken a kék „nyomóskút” adta a köz számára vizet, még mielőtt kiépültek volna a vezetékrendszerek. Később az is a felszámolásukat sürgette, hogy ezután például sokan autómosásra vagy akár locsolásra használták a közkutakat. Tomori Pál szerint ma már, amikor minden családban vezetékes ivóvíz van, átértékelődik a köztéri kutak szerepe, és valóban az igazi rendeltetése szerint fogják használni majd, ezért érdemes a járókelők szolgálatába ismét visszaállítani az ivókutakat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új sürgősségi szám a Váci Környezetvédelmi Irodának
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 17 július 2008 - 23:14:50
Júliustól újabb telefonszámon lehet hívni a Váci Önkormányzat Környezetvédelmi Irodáját. Az ingyenesen hívható „zöld szám” mellett a 06/30–681-6015-ös mobilszámon várják a sürgős, azonnali helyszínelést igénylő esetek bejelentését.
Ilyen például az illegális hulladéklerakás, a kiporzás, égetés, levegőszennyezés vagy a zaj-, és rezgésproblémák észlelése. Akkor is ezt a számot hívják, ha talaj-, talajvíz, élővíz szennyezést, tapasztalnak, vagy parlagfüves gondozatlan területre lelnek. A mobil számon kérhetnek segítséget akkor is ha azt látják, hogy természetvédelmi területet rongálnak meg. Ez a telefonszám hétvégeken és ünnepnapokon is hívható 08.00.- és 20.00. óra között.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 17 július 2008 - 23:12:05
- labdarúgó bajnokság csoportbeosztás
- kajak-kenu felnőtt Magyar Bajnokságra

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 14 július 2008
Távhődíj emelés
Feltöltötte Zsóka - hétfő 14 július 2008 - 17:05:38
A váci önkormányzat augusztus 1-től 6.1 százalékkal emeli a távhőszolgáltatás díját. Ezt a miniszteri rendeletben rögzített 9.9 százalékos lakossági főldgáz áremelés indokolja.
A képviselő - testületi ülésen kisebb vitát váltott ki a távhődíj emelése – de végül is elfogadták az árváltozás mértékét.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
„Csikk” rendelet
Feltöltötte Zsóka - hétfő 14 július 2008 - 16:57:06
Csikkmentes város és a környezet megóvása. Ez a két gondolat vezérelte a váci képviselőtestületet, amikor megalkották a „csikk-rendeletet”. Az új szabályozás lényege, hogy bizonyos játszóterek illetve oktatási intézmények környékén tilos a dohányzás. A cél: szebb, gondozottabb, tisztább környezet megteremtése a lakosság megelégedésére.
A rendelet megismertetésére az önkormányzat egy kommunikációs programot hoz létre, ezen kívül tiltótáblák, és szükséges edények elhelyezéséről is gondoskodik.
A szabályozás 2009. január 1-től lép életbe


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közmeghallgatás
Feltöltötte Zsóka - hétfő 14 július 2008 - 16:53:18
A törvényi előírásoknak megfelelően az önkormányzatoknak évente legalább egy közmeghallgatást kell tartania, amely lehetőséget teremt a településeken élőknek, hogy közvetlenül mondhassák el a város vezetésének észrevételeiket. Erre került sor múlt héten csütörtökön Vácon, ahol nagyjából ötven ember jelent meg, hogy felvetéseikre közvetlen választ kapjanak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Farkas Pál a Bartók Béla Zeneiskola új igazgatója
Feltöltötte Zsóka - hétfő 14 július 2008 - 16:52:09
A váci képviselők ismét Farkas Pált választották meg a Bartók Béla zeneiskola igazgatói székébe. Mint ismeretes két évvel ezelőtt írta ki Vác város önkormányzata a zeneiskola intézményvezetői pályázatát, amelyre öten jelentkeztek. Akkor a testület 2/3-os többséggel Farkas Pált szavazta meg, mely döntéssel szemben az egyik pályázó törvényességi eljárást kezdeményezett. A Pest Megyei Közigazgatási Hivatal eljárásában a korábbi határozat megszüntetését kezdeményezte a váci önkormányzatnál, mert a város a pályázatok elbírálásánál nem az általa előnyként meghatározott végzettséggel rendelkező Verebély Ákost részesítette előnyben. Időközben az önkormányzat új pályázatot írt ki, amelynek elbírálása során a két jelentkező közül, egy tartózkodás mellett, ismét Farkas Pált nevezte ki a Bartók Béla Zeneiskola igazgatói székébe.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - hétfő 14 július 2008 - 12:43:08
- szurkolói csapatok kézilabdatornája
- evezősök Nyílt Budapest Bajnoksága

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Múzeuma van Vácnak
Feltöltötte Zsóka - hétfő 14 július 2008 - 12:37:00
Lesz Vácnak önálló, saját városi múzeuma erről döntöttek legutóbbi ülésükön a képviselők. A közérdekű muzeális gyűjtemény státusszal rendelkező intézménynek a kibővítésre kerülő Pannónia ház adna majd helyet. Itt helyeznék el a megyei tulajdonba lévő váci helytörténeti anyagokat, de itt kerülnének bemutatásra Hincz Gyula festményei, valamint más képzőművészeti alkotások mellett Gádor István kerámikus művész hagyatéka is. Ha a minisztérium jóváhagyja a múzeum működési engedéylét, akkor tervek szerint 2009. februárjában megnyitja kapuit a látogatók előtt a Városi Értéktár.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 10 július 2008
Semmelweis nap
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 10 július 2008 - 18:00:35
Idén is megtartották a Semmelweis napi megemlékezést, az egészségügyi dolgozók legnagyobb ünnepét. Az ágazat dolgozói hétfőn vehették át jutalmaikat, kitüntetéseiket. A váci Jávorszky Ödön kórházban az ünnepi megemlékezés alkalmával az alpolgármester átadta a Vác Város Egészségügyéért díjat, de a szokásokhoz híven a Ruzicska emlékdíjat is odaítélték tudományos munkájáért két orvosnak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sajtótájékoztató a méhnyakrák kampányról
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 10 július 2008 - 17:57:18
Váci Önkormányzat és az Egészséges Ifjúságért Alapítvány Kiterjeszti annak a támogatott célcsoportnak a körét akik részt kívánnak venni a méh-nyakrák oltás sorozatban. Mint korábban beszámoltunk az önkormányzat és az alapítvány közösen indította el kampányát, amelyben a Vácon élő és városi fenntartású iskolákban tanuló, 12- 13 évesek oltását támogatnák. Mostantól azonban azok is harmadáron kaphatják meg a vakcinát, akik a nem városi fenntartású általános iskolákban járnak és ehhez a korosztályhoz tartoznak. A három oltás a szexuális élet megkezdése előtt gyakorlatilag 100%-os védelmet nyújthat, amely egész életen át biztonságot jelent a veszélyes betegséggel szemben.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 748 749 750 ... 822 823 824
HírarchívumHírarchívum
Nőtt a váci tűzoltóság létszáma Zsóka @ (10 júl : 17:54) (Hírek)
Óvoda felújítás Zsóka @ (10 júl : 17:52) (Hírek)
Sporthírek Zsóka @ (10 júl : 17:48) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.