ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


hétfő 18 február 2008
Vagyonnyilatkozatok
Feltöltötte e107 - hétfő 18 február 2008 - 16:17:52
A váci képviselők időben leadták vagyonnyilatkozataikat. A megadott határidőig, azaz január utolsó napjáig tehát mindenki teljesítette törvényi kötelezettségét. A dokumentumok, bár nyílvánosságra idén sem hozzák őket, előzetes egyeztetés után bárki számára megtekintehetőek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tagokat toboroz a Földváry Polgárőrség
Feltöltötte e107 - hétfő 18 február 2008 - 16:16:31
Tagokat toboroz a Földváry Károly Polgárőr Egyesület Vác Alsóvárosban. Az akcióra azért van szükség, mert a szervezet létszáma az indulás óta eltelt öt esztendő alatt a felére csökkent. Az ellátandó terület nagysága azonban nem lett kisebb. Ez továbbra is a teljes Földváry lakótelepre, a lakótelep és a Székesegyház közötti részre valamint Vác déli külterületeire terjed ki.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Díjeső a térség galambászainak
Feltöltötte e107 - hétfő 18 február 2008 - 16:14:29
Vácon rendezték a Magyar Postagalamb Sportszövetség 2007-es évi díjkiosztóját. Az eseményen a szervezet Budapest környéki zónájának sportolói vehették át jól megérdemelt jutalmaikat. A térség galambászai jól teljesítettek tavaly, ezt mutatja az a két és félszáz elismerés, amely múlt pénteken talált gazdára a Madách Imre Művelődési Központban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 18 február 2008 - 16:12:24
- birkozas
- kézilabda
- labdarúgás
- asztalitenisz
Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 14 február 2008
Újra az egészségbiztosítási törvény szavazásáról
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 február 2008 - 17:52:41
Szégyenteljesnek nevezte az egészségbiztosítási törvény megszavazását Miskei Sándorné jobboldali képviselő váci sajtótájékoztatóján. A képviselőasszony utalt rá, a decemberi és a januári testületi ülésen hiába kérte Bóth Jánost, a 2. számú választókerület országgyűlési képviselőjét, hogy ne szavazza meg a törvényt, ő a választópolgárok kérésére fittyet hányva, mindkétszer az igen gombot nyomta meg. Bóth János híradónknak ezzel kapcsolatban azt mondta, a lelkiismeretére és a választóira hallgatott és szavazott, mert tudta, hogy ez a nép érdeke.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A demonstráció utóélete szocialista szemmel
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 február 2008 - 17:51:23
Tomori Pál és Fördős Attila hazudott választóinak, legalábbis ezt állítja két MSZP-s politikus, Jakab Zoltán és Kiss Zsolt. Szerintük egy elektronikus levél bizonyítja, hogy a múlt hét szerdai demonstráció célja nem az volt, hogy felszólítsák a körzet országgyűlési képviselőit az egészségbiztosítási törvényre való nem szavazatra. Úgy vélik, a demonstrálók csak díszletei voltak Tomori Pál, Fördős Attila és Pesti Imre magánszámának.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Eörsi Mátyás Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 február 2008 - 17:49:42
Nincs ingyen ebéd, vagy ha van akkor abból kilopták a húst és íze alapján ehetetlen. Ezzel a hasonlattal kezdte váci sajtótájékoztatóját Eörsi Mátyás az SZDSZ országgyűlési képviselője, amikor az egészségügy jelenlegi helyzetét és az ellenzék hozzáállását jellemezte a hétfőn elfogadott új biztosítási törvény kapcsán. A liberális politikus szerint aki március kilencedikei népszavazáson igennel szavaz, az a szocializmusra mond igent.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
MDF Sajtóközlemény
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 február 2008 - 17:47:26
Vác, Sződliget, Göd választókerület MDF szervezetei alapvetően elhibázott kezdeményezésnek tartják a márciusra kiírt népszavazást, derül ki a párt televíziónknak elküldött sajtóközleményéből. Juhász Béla és Manninger Gábor szerint a jelenlegi kampány nem szól másról, mint a két nagy párt vezérének Gyurcsány Ferencnek és Orbán Viktornak a pozíciójáról, sajátos önigazolásáról.
Az MDF úgy látja sem az MSZP sem a FIDESZ berkein belül nincsenek szakpolitikai viták és kidolgozott alternatívák a problémák megoldására. Az MDF azt javasolja, hogy a pártoknak vissza kell hozniuk az értelmes politikát a parlamentbe, ahol érték alapú vitákkal, konszenzust keresve, közös erővel létre kell hozniuk egy normális Magyarországot. A közlemény szerint a Magyar Demokrata Fórum a népszavazási kampányban nem kíván részt venni, szimpatizánsaiknak pedig azt ajánlja, hogy hallgassanak a józan eszükre.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Álljon meg a zónázó Vác Alsón is 2.
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 február 2008 - 17:46:45
Elsőként a jobboldali képviselők kezdeményezték a decemberi és januári testületi üléseken, hogy álljon meg a zónázó vonat Vác Alsóvárosban. Gyombolai Péter és Rózsa Ferenc szerint ezt a tényt azonban szerényen elhallgatta az MSZP-s Ferjancsics László és Makrai Zsolt, akik a múlt héten tartottak sajtótájékoztatót ebben a témában. Mint a Fidesz-KDNP Összefogás képviselői elmondták, mindkét alkalommal napirend előtt szólaltak meg az ügyben, melynek megoldásához Vác polgármesterének segítségét kérték.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Reagálás a sajtótájékoztatóra
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 február 2008 - 17:43:45
A megszólított két alsóvárosi képviselő szerint nem az kérdés, hogy ki említette először a zónázó vonatok Vác-Alsóvárosi megállásának szükségességét. Ugyanis, ha ezen kezdünk el vitatkozni, mondják, akkor egészen Stephensonig, a gőzmozdony feltalálójáig visszamehetünk az időben, vagyis 1827-ig. A kérdés az - írja közleményében Ferjancsics László és Makrai Zsolt -, hogy legalább ebben, az alsóvárosiak számára fontos kérdésben lehetséges-e összefogás a két oldal között. Szerintük lehet, és kell is hogy legyen, de ez nem napirend előtti felszólalásokban, hanem határozatokban kell, hogy testet öltsön. Ezért terjesztette be a képviselő-testület elé a két alsóvárosi MSZP-s városatya az indítványát.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sikeres pályázat csatornára
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 február 2008 - 17:42:18
Több sikertelen kísérlet után most végre beérett hat település közös, szennyvíz-hálózat kiépítésre beadott pályázata. A csaknem 6 milliárd forint értékű beruházást 800 milliós saját erő felmutatása mellett, 5,1 milliárdos állami forrásból hozza majd tető alá a Vác és Térsége Regionális Településfejlesztési Társulás. A projekt összesen 6000 ingatlant érint az elkövetkező két évben, a beruházás lezárásának végső dátuma ugyanis 2010. március 31-e.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ingyenes úszásoktatás váci általános iskolásoknak
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 február 2008 - 17:40:22
Évtizedes hagyomány, hogy a váci általános iskolások úszásoktatását a város önkormánnyzata jelentős mértékben támogatja. Az öt városi fenntartású intézmény minden harmadik osztályos diákja így ingyen sajátíthatja el az úszás alapjait, szakképzett oktató segítségével. Hogy ezek az órák mennyire sikeresek, azt időről időre a szülők is megtapasztalhatják. Legutóbb például szerdán, a Földváry Iskola diákjainak részvételével zajlott nyílt nap a váci uszodában.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 748 749 750 ... 804 805 806
HírarchívumHírarchívum
Kutyás rendőrök gyakorlata Vácon @ (14 febr : 17:38) (Hírek)
Sporthírek @ (14 febr : 17:35) (Hírek)
Molotov-koktél a képviselőnek @ (11 febr : 15:37) (Hírek)
Megint vandálok, ezúttal a Ligetben @ (11 febr : 15:35) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.