ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


hétfő 30 október 2006
Töklámpás
Feltöltötte Zsóka - hétfő 30 október 2006 - 21:58:19
Tavaly a hagyományteremtés céljával tartottak első ízben felvonulást a Radnóti Iskola tanulói Mindenszentek ünnepéhez közeledve, az esemény sikerén felbuzdulva pedig idén is útjára indult a menet az iskola elöl. A diákok hosszú sorokban, tanáraik kíséretében vágtak neki a közel két órás útnak, melynek végállomása a Kálvária domb volt. A saját készítésű töklámpásokkal bejárták szinte egész Deákvárt, útvonalukat pedig tucatnyi apró fénypont jelezte a váciak számára.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 19 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 27 október 2006
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - péntek 27 október 2006 - 13:13:42
- első osztályú női kézilabda bajnokság
- Borsodi Liga
- Ifjúsági és Sportbizottság
- atléták országos csapatbajnoksága

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 26 október 2006
Kápolna épül a kórházban
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 október 2006 - 22:06:11
Kápolna épülhet a váci Jávorszky Ödön Kórház mellett, az ehhez szükséges terület bérbeadásáról testületi ülésen döntöttek a képviselők. A Váci Egyházmegye a több, mint 250 méteres ingatlanrészt 99 évre évre kapta ingyenes használatba. A megépítendő kápolnát a katolikus egyház mellett a többi történelmi egyház is használja majd, a közüzemi díjakat, a fenntartási költségeket pedig a kórház fizetné. A nemrégiben kötött megállapodás értelmében az egyházi funkció mellett a kórház az épület alagsorában mentálhigiénés foglalkozásokat tartana.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rongálás az uszodánál
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 október 2006 - 22:03:31
"Zéró tolerancia a rongálókkal szemben!" Az egy héttel ezelőtti főtéri rongálást követően újra hallattak magukról a vandálok, az időpont ugyancsak a szombatra virradó éjszaka volt, a helyszín azonban változott. A rongálók most a strand épületét vették célba, s bár a kár anyagi értéke nem túl nagy, a tendencia azért elgondolkodtató. Az intézmény vezetője televíziónkhoz eljuttatott közleményében a lakosság segítségét kérte a vandalizmus megfékezéséhez, és a károkat okozók elfogásához.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 32 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vácon a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 október 2006 - 22:01:09
A fogyatékos emberek társadalmi esélyegyenlőségéért, életminőségük javítása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként, a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki a Vácott élő dr. Chikán Csabát, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, azaz a MEOSZ alelnökét. A Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének elnöki tisztét is ellátó Chikán Csaba Kiss Péter szociális és munkaügyi minisztertől, az október 23-án megtartott ünnepségen vehette át az elismerést, Budapesten. A díjazottat a huszonöt évvel ezelőtt alapított MEOSZ munkatársai terjesztették fel az állami elismerésre. Dr. Chikán Csabának egyébként nem ez az első állami elismerése, hiszen néhány éve az Igazságügyi Minisztérium Emberi Jogokért - elnevezésű díjával tüntették ki, emellett pedig egy, sérült emberekkel foglalkozó nemzetközi szervezet díját is átvehette.

Hozzászólások: 28 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
8 éves a Szivárvány Klub
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 október 2006 - 21:56:25
Születésnapi ünnepséget tartott a héten a halmozottan fogyatékos fiatalok Szivárvány klubja, a váci szervezeződés bennsőséges hangulatú összejövetellel ünnepelte fennállásának 8. évfordulóját. A 8 esztendővel ezelőtti kezdeteknél még csak alig másfél tucat tagja volt a klubnak, mára azonban ez a szám megsokszorozódott. A Mozgáskorlátozottak Egyesületének Székházában tartott eseményen, rövid múltidézést követően a klubtagok és barátaik mutatták be köszöntő műsoraikat, majd ki-ki vérmérsékletétől függően közös tánccal vagy énekléssel mulatta az időt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 45 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Óraátállítás
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 október 2006 - 21:53:16
A téli időszámítás, mint már évek óta, október utolsó vasárnapján kezdődik, azaz most vasárnap hajnalban óráinkat 1 órával kell visszaállítani. Ha pontosak akarunk lenni, akkor mindezt október 29-én hajnali 3 órakor tesszük meg, így aznap éjjel a legjobban a lustálkodni szeretők járnak jól. A téli időszámítás egyébként jövő március végéig lesz érvényben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 14 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 24 október 2006
'56-os iskolai ünnepségek, kiállítás-megnyitók
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:52:12
Iskolai rendezvényekkel, emlékműavatással, ünnepi hangversennyel és koszorúzásokkal emlékeztek az elmúlt napokban Vácon, az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára. Megújult a városi ünnepségnek helyet adó tér a Váci Fegyház és Börtön előtt, ahol hétfőn avatták fel a Seregi György által készített emlékművet A hétvégén két kiállítás is nyílt a városban az ünnephez kapcsolódóan. Az Arcus Galériában 1956-os, Vácon készült fotókból, a Hincz gyűjtemény épületében pedig a forradalom Pest megyei eseményeit bemutató dokumentumokból rendeztek tárlatot.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 33 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Városi megemlékezések október 23-án
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:47:34
A városi ünnepséget idén új helyszínen, a Váci Fegyház és Börtön előtti téren tartották ma délelőtt 10 órakor. A jeles eseményre a tér megújult, és itt kapott helyet az az emlékmű is, melyet szintén a mai napon avattak ünnepélyesen. Október 23-a tiszteletére délután a Váci Szimfónikus zenekar adott ünnepi hangversenyt a Bartók Béla Zeneiskolában, a nap folyamán pedig az emlékezők, immár hagyományosan, megkoszorúzták Pap Béla, dr. Brusznyai Árpád és Pétery József emléktábláját.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 13 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A jobboldal '56-os ünnepsége
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:44:04
A jobboldali összefogás az 1956-os forradalom hőseire emlékezett vasárnap délután, amelyhezr közös tisztelgésre hívta a váci polgárokat. A program egy rövid műsorral kezdődött a Konstantin téren dr. Brusznyai Árpád emléktáblájánál, majd az ünneplők előbb Kovács Ottó emléktábláját koszorúzták meg a Szent Miklós téren, végül Pétery József emléktáblájánál tisztelegtek a Püspöki palota előtt. A megemlékezést a Naszály polgári Kör szervezte, amelyhez a FIDESZ, a KDNP és a MIÉP is csatlakozott.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 16 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Térségi '56-os ünnepségek
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:39:38
Az elmúlt napokban a térség minden településén megemlékeztek az 56-os forradalom 50. évfordulójáról. Csőváron kopjafát állítottak az Önkormányzat épületénél, melyet a tegnapi istentisztelet után avattak, majd szenteltek fel. Sződligeten ma délelőtt állították újra a község 1948-ban eltávolított országzászlóját, az ünnepségen többek között a Szabadságért emlékérmet is átadták.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 21 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megalakult a Váci Képviselőtestület
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:35:32
A választásokat követő harmadik héten, hosszas egyeztetések után megtartotta alakuló ülését a Váci Képviselőtestület. A felek az előzetes tárgyalások során nem tudtak megállapodni a jobboldali alpolgármester személyéről ezért Dr Bóth János az ülésen tett javaslatot Csereklye Károly megválasztására, aki a Vác Városért Választási Egyesület képviseletében jutott mandátumhoz. A Jobboldali Összefogás a saját frakciójából szeretett volna alpolgármestert jelölni –szerintük ez jobban képviselte volna a választók akaratát- ezért tiltakozásul nem vettek részt az alpolgármesteri szavazáson. A bizottsági pozíciók eldöntése aránylag rugalmasabban zajlott. Bár a stratégiailag fontosabb elnöki székeket a szocialisták szerezték meg, az összesen 36 bizottsági helyet egyenlő arányban osztotta el egymás között a jobb és a bal oldal.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 26 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 755 756 757 758 759
HírarchívumHírarchívum
Sorthírek - 2006.10.19. @ (20 okt : 10:18) (Hírek)
Vandálok a Fő téren Zsóka @ (19 okt : 21:42) (Hírek)
Imre Zsolt lemond mandátumáról. Zsóka @ (19 okt : 21:38) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.