ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


péntek 06 április 2007
8 új külsős tag a bizottságokban
Feltöltötte e107 - péntek 06 április 2007 - 11:44:12
Az önkormányzati feladatok eredményesebb ellátása érdekében, dr. Orosz Ágnes jobboldali képviselő javaslatára újabb külső tagokkal bővültek a már korábban felállított szakbizottságok Vácon. A 8 új tagot az Szervezeti és Működési Szabályzat módosításával, paritásos alapon, titkos urnás szavazás útján választotta meg legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Ennek eredményeként a pénzügyi bizottságba 2-2 tagot delegált az MSZP és a Jobboldali Összefogás, míg 1-1 külsős bizottsági helyet kapott a baloldal a szociális és az oktatási, a jobboldal pedig a sport és az egészségügyi bizottságban.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Mérnöki Kamara ülése Vácon
Feltöltötte e107 - péntek 06 április 2007 - 11:43:48
Vácon tartotta kihelyezett ülését a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a helyszínválasztást a város, térségben betöltött súlyponti szerepével és az elmúlt években mutatott jó teljesítményével indokolták a szervezők. Mint az eseményen elhangzott, a kamarai tagok figyelmét ezek mellett a település sikeres és eredményes működése is Vácra irányította.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Földváry téri tervek és buszmegálló felújítás
Feltöltötte e107 - péntek 06 április 2007 - 11:41:20
Választókörzeti keretből főként parkfelújításokat, utcabútorcserét, kisebb kivitelezési és javítási munkákat terveznek a 7.számú, Földváry téri kerületben, ehhez már 2007-ben 5 millió forint áll rendelkezésre. További beruházásokra is sor kerül idén, de már a városi költségvetés terhére. A napokban újult meg a Forte gyárnál lévő buszmegálló pavilonja, sikeres pályázat esetén pedig a Nagymező utca Csányi körút felőli szakasza kap majd új aszfaltszőnyeget az év második felében.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Földváry és Juhász napok
Feltöltötte e107 - péntek 06 április 2007 - 11:39:45
Tanulmányi és sportversenyekkel, valamint egy gálaműsorral tisztelegtek április 3-án és 4-én a Földváry Károly Általános iskola tantestülete és diákjai az intézmény névadója előtt. A Földváry mellett a Juhász Gyula Általános Iskola is ünnepelt. Híres költőnk születésnapja mellett az iskola egykori tanárára emlékeztek az intézményben, a programot itt is tantárgyi és sportvetélkedők színesítették.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 02 április 2007
Pert indít a Jobboldal mélygarázs ügyben
Feltöltötte e107 - hétfő 02 április 2007 - 16:29:44
A váci önkormányzat és a város leendő mélygarázsát kivitelező cég között köttetett szerződés törvénysértéseire hivatkozva, polgári és büntető pert indít a jobboldali frakció - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Tomori Pál frakcióvezető. A konzervatív politikus szerint azért döntöttek így, mert a csütörtöki testületi ülésen a szocialista többség elutasította a szerződés semmisségére tett határozati javaslatukat. Dr. Bóth János polgármester úgy véli, a politikai hisztériakeltés tovább folytatódik, a város józanul gondolkodó polgárai szerinte azonban így is látják, hogy ki épít, s ki rombol szisztematikusan.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ligettakarítás
Feltöltötte e107 - hétfő 02 április 2007 - 16:29:00
Az eredeti elnevezés idén egy kicsit módosult, hiszen az Adj egy napot a Ligetnek! Címmel szemben a váciak az elmúlt két hétvégén három napot szántak a terület megtisztítására. Legalább ezer résztvevő takarított múlt héten esőben, ezen a héten pedig napsütésben, az eredmény pedig jól látható. Az arra járók ugyanis, rögtön
szembesülhetnek a látványos változással.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Katasztrófavédelmi vetélkedő
Feltöltötte e107 - hétfő 02 április 2007 - 16:27:54
Korábbi tapasztalatok szerint a katasztrófavédelemhez tartozó igen széleskörű ismeretanyagot az általános iskola felső tagozatában és a középiskolás évek során lehet leghatékonyabban elsajátítani. Éppen ezért rendeznek évről-évre ennek a korosztálynak a témából vetélkedőt, amelynek térségi döntőjét a napokban tartották a váci Juhász Gyula Általános Iskolában. A viadalon a váci, szobi és dunakeszi kistérségből 18 csapat vett részt, ők 6 középiskolából és 12 általános iskolából érkeztek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 20 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Foci és véradás az Optofitban
Feltöltötte e107 - hétfő 02 április 2007 - 16:27:04
Az egészséges életmódot és a véradás fontosságát népszerűsítette az a rendezvény, melyet a Váci Közéleti Egyesület szervezésében tartottak hétvégén. A sikeres programhoz minden adott volt, kellemes időjárás, jó hangulat és persze sok résztvevő.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Apor konferencia
Feltöltötte e107 - hétfő 02 április 2007 - 16:25:52
A névadó előtt tisztelegve rendezett a mai napon konferenciasorozatot az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, amelynek időpontját idén is a vértanuhalált halt püspök elhunytának évfordulójához igazították. A konferencia előadói és hallgatói április 2-án Apor Vilmos életáldozatára emlékeztek, az áldozat értelmének megvilágításával. Ez a gondolat adta egyébként az előadássorozat központi motívumát.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 18 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (04.02.)
Feltöltötte e107 - hétfő 02 április 2007 - 16:24:55
-labdarúgás
-kézilabda
-karate
-kosárlabda

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 29 március 2007
Megkezdődik a potyautasok kiszűrése
Feltöltötte e107 - csütörtök 29 március 2007 - 15:30:58
Április elsejétől valamennyi kórháznak és egészségügyi szolgáltatónak ellenőriznie kell, hogy a hozzájuk forduló beteg fizeti-e a tb-járulékot, tehát joga volt-e az egészségügyi szolgátatáshoz. Amennyiben az adategyeztetés során kiderül, hogy a páciens neve nem szerepel a biztosító nyilvántartásában, a beteg a helyzete tisztázása érdekében vagy a megyei egészségbiztosítási pénztárat, vagy az adóhatóságot keresheti fel. A váci kórházban is készülnek az új szabályozás fogadására. Egy informatikai fejlesztésnek köszönhetően ígérik, hogy az adatlekéréssel járó többlet adminisztráció idejét a minimálisra fogják csökkenteni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Útdíjfizetés április 1-től
Feltöltötte e107 - csütörtök 29 március 2007 - 15:29:27
Április 1-től módosul a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról szóló, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által jegyzett rendelet is. Ennek értelmében a 3 és fél tonna megengedett össztömegnél nehezebb gépjárművek az eddig ingyenes autópálya-szakaszokat és az autóutakat csak díjfizetés ellenében vehetik igénybe. Ez alól kivételt képeznek az egyes autópályák fővárosi bevezető szakaszai, illetve az M0 autóút. Fontos változás még, hogy a 12 tonna megengedett össztömegnél nehezebb gépjárművek az országos közúthálózat tervezetben kijelölt szakaszain is kötelesek matricát vásárolni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 755 756 757 ... 774 775 776
HírarchívumHírarchívum
Eszközátadás a kórházban @ (29 márc : 15:28) (Hírek)
Költözik a Központi Gyógyszertár @ (29 márc : 15:27) (Hírek)
Sporthírek (03.29.) @ (29 márc : 15:25) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.