ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


hétfő 26 március 2007
Enyhe tél - kisebb távhő fogyasztás
Feltöltötte e107 - hétfő 26 március 2007 - 15:51:03
Az idei enyhébb tél miatt februárig Vácon 23%-kal kevesebb távhőt használtak el a háztartások mint az ezt megelőző év hasonló időszakában- tudtuk meg a szolgáltató, a Váci Távhő Kft. igazgatójától Rakonczai Róberttől. A családok költségei azonban így is emelkedtek, ennek oka pedig egyrészt a tavalyi gázáremelés, másrészt a kompenzációs rendszer januári teljes átalakítása. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról a cég a legutóbbi számlához mellékelt hírlevélben tájékoztatta a fogyasztókat, az irásos anyagot mintegy 2700 háztartásban vehették kézhez ezekben a hetekben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tölgyessy Péter Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 26 március 2007 - 15:49:56
Ha ez így megy tovább, a Szlovákok és a Románok is megelőznek bennünket, miközben a politikai elit mindent elkövet, hogy kinyírja magát, így elemezte előadásában Tölgyessy Péter, a jelenlegi magyar gazdasági és a politikai helyzetet. Az alkotmányjogász, politikai elemző szerint a hazai problémák megoldására nincs hatékony modell, ugyanis az unióban a válságos helyzeteket sikeresen kezelő országok között egyaránt találunk példát a radikálisan gyors és akár az elhúzódó reformokra is. Tölgyessy Péter a Váci Szabadelvű Egyesület felkérésére látogatott Vácra, előadását Túlterhelt Demokrácia címmel tartotta meg a kúria galériában.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 36 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elhunyt Weisz Gábor
Feltöltötte e107 - hétfő 26 március 2007 - 15:46:29
72 esztendős korában elhunyt Weisz Gábor, a váci Katona Lajos Városi Könyvtár egykori igazgatója – tudatta közleményében az intézmény kollektívája.Weisz Gábor könyvtárosi életpályája során maradandót alkotott a magyar könyvtárügyben, és Vác egyik meghatározó közgyűjteménye, a városi könyvtár alapjainak lerakásában, az intézmény felépítésében és időtálló működtetésében. Igazgatói tevékenysége idején olyan gyűjtemény jött itt létre, amely mára országosan is ismertté és elismertté tette a váci Katona Lajos Városi Könyvtárat.

Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elmaradt a Liget takarítás
Feltöltötte e107 - hétfő 26 március 2007 - 15:43:29
Az időjárás nem volt kegyes a Liget-takarítókhoz, szakadó eső és felázott talaj fogadta mindazokat, akik szerették volna szebbé varázsolni a területet múlt szombaton. Bár az akció hivatalosan elmaradt, 3 iskola diákjai mégis úgy döntöttek, hogy dacolva a szűnni nem akaró esővel, elvégzik az előre eltervezett feladatot. Információink szerint a Karolina, a Földváry és az Árpád Iskola csapatai több, mint 100 zsákkal szedtek össze a Ligetben összegyűlt szemétből.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 24 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kábeltévés közvélemény-kutatás
Feltöltötte e107 - hétfő 26 március 2007 - 15:42:35
A tévénézők dönthetnek arról Vácon, hogy a jövőben mely csatornákkal kívánják bővíteni az alapcsomag kínálatát. A napokban a kábeltévé-számla mellé egy kérdőívet is kaptak az itt élők, amelyen voksolhatnak: nagyjából egy-két gombóc fagylalt áráért a Hír Tv-re, további másik három programra, esetleg mind a 4 adásra kíváncsiak-e. Ha beválik a kezdeményezés, ezt a módszert később is beveti majd a cég, amikor további bővítéseket és változtatásokat tervez a kínálatban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vizitdíj-visszafizetés
Feltöltötte e107 - hétfő 26 március 2007 - 15:41:35
Először március utolsó szerdáján igényelhetik vissza Vácon a vizitdíjat azok, akik több, mint húsz alkalommal vettek igénybe idén orvosi szolgáltatásokat és ellátást. Erre a polgármesteri hivatal szociális osztályán lesz lehetőség, havonta egy alkalommal délelőtt 10 és délután 3 óra között, derül ki a város főjegyzőjének közleményéből.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 40 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (03.26.)
Feltöltötte e107 - hétfő 26 március 2007 - 15:39:53
- kézilabda
- asztalitenisz
- kajak-kenu
- diákolimpia

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 22 március 2007
Nincs egyetértés - vita a mélygarázsról
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 március 2007 - 15:46:46
A Váci Jobboldali Összefogás frakciója továbbra is kitart azon állítása mellett, hogy a város leendő mélygarázsát kivitelező cég és az önkormányzat között létrejött szerződés jogsértő, ezért azt mindenképpen meg kell szüntetni. Tomori Pál a keddi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ha a márciusi testületi ülésen a képviselők többsége nem támogatja a jobboldal ez irányú javaslatát, akkor az összefogás megteszi büntetőfeljelentését, illetve polgári peres úton indítanak eljárást, hogy megszüntessék a jogsértő állapotot.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kavicsbánya - elutasított kérelem
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 március 2007 - 15:43:46
Nem lesz kavicsbánya Vác külterületén, legalábbis egyelőre. Erről hozott ugyanis határozatot a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi felügyelőség, mint I. fokú engedélyező hatóság. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk a Lasselsberger Hungária Kft. három települést keresett meg a térségben kavics kitermelési kérelmével. Vác önkormányzata első körben elutasította az építőipari cég bányanyitási kérelmét, majd nem járult hozzá, a környezetvédelmi engedély kiadásához. A kavicsbányászatról, Csörögben még tavaly népszavazás során dönthettek a lakosok. Ha az építőipari anyagokat gyártó cég megfellebbezi a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi felügyelőség Váccal kapcsolatos döntését, akkor másodfokon az Országos Környezetvédelmi Főfelügyelőség hoz határozatot a bányanyitásról.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 24 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Berczeli-féle öntöttvasgyűjtemény
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 március 2007 - 15:41:25
Vác város gazdasági bizottsága a héten tárgyalt a Berczeli-féle gyűjtemény megvásárlásához szükséges, újabb tízmillió forint előteremtésének lehetséges módjáról. Korábban a testület jobboldali javaslattal döntött arról, hogy a 400 darabos, az országban egyedülálló öntöttvas gyűjtemény megvásárlására két év alatt 30 millió forintot biztosítana, azonban a tulajdonos 40 millió alatt nem válik meg a kiállítás anyagától. Berczeli Attila azt mondta, hogy az Örökségvédelmi Minisztérium által korábban 50 millió forintra felértékelt gyűjteményt váci kötödése miatt adná olcsóbban, azonban ha a város testülete márciusi ülésén nem szavazza meg ezt az összeget, akkor nem tárgyal tovább az eladásról és jelenlegi helyén Kehidán marad a kiállított anyag.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lesz április 8.-i váci csata
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 március 2007 - 15:39:30
Indulnak már a huszárok, illetve idén is Vácra jönnek április 8.-án, a Magyar Hagyományőr Világszövetség szervezésében a hadfiak, hogy megemlékezzenek az 1849-es tavaszi hadjáratról. Tavaly a tavaszi árvíz miatt maradt el az évek óta megrendezésre kerülő váci csata, idén pedig azért vált kérdésessé a rendezvény megtartása, mert április 8-a éppen húsvét vasárnapra esik, másrészt a rendezvény támogatása a korábbiakhoz képest többet kívánna az önkormányzattól. A gyerekek mindenesetre örülhetnek idén, mert a váci huszárbandérium mellet a Hagyományőr Világszövetség is kap támogatást a város önkormányzatától, úgyhogy lesz huszár bőven.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (03.22.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 március 2007 - 15:37:41
-labdarúgás
-kézilabda
-rögbi
-sakk
-atlétika

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 756 757 758 ... 774 775 776
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek 03.19. @ (19 márc : 15:45) (Hírek)
Sporthírek 03.15. @ (19 márc : 11:29) (Hírek)
Március 15. Városi ünnepség @ (15 márc : 19:43) (Hírek)
Kistérségi megemlékezések @ (15 márc : 19:43) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.