ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 20 szeptember 2007
Klímakonferencia a Mobilitási héten
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 szeptember 2007 - 17:18:51
Éghajlatváltozás Vácon, már a cím is sokatmondó. A ma délutáni klímakonferencia ugyanis beilleszthető abba a sorba, amely kapcsán már két alkalommal is randevút adtak egymásnak a városban a témával foglalkozó szakemberek. A globális éghajlatváltozás után most a helyi hatások kerültek előtérbe, a Mobilitási hét keretében rendezett eseménynek a Művelődési Központ adott otthont.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váci Klímavédelmi Nap
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 szeptember 2007 - 17:17:15
Utcai akcióval kívánta a Magosfa Alapítvány tudatosítani a klímavédelem fontosságát a felnőttek és az iskolások körében. A keddi Klímavédelmi Nap főtéri helyszínén többféle játékkal, programmal várták az érdeklődőket. Lehetett klímaüzeneteket festeni, társasjátékozni vagy szélvihar kuglizni, továbbá az Alapítvány munkatársai tájékoztatást adtak a klímavédelem gyakorlati megoldásairól is. Az eseményt a Mobilitási Hét keretében szervezték.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 szeptember 2007 - 17:13:50
- kézilabda
- labdarúgás
- asztalitenisz
- atlétika

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 17 szeptember 2007
Megkezdődött a mobilitási hét
Feltöltötte e107 - hétfő 17 szeptember 2007 - 17:30:22
Szombaton délelőtt egy, a Duna-Ipoly Zöldútra tervezett biciklitúrával indult volna az Európai Mobilitás Hét váci rendezvénysorozata, technikai okok miatt azonban ez a program elmaradt. Így vasárnap, a Diákönkormányzat által szervezett Dunaparti Bringarandi volt a Mobilitási Hét első eseménye. A főtéren tartott szabadidős és sportrendezvény számos érdekességgel, többek között autóhúzó versennyel, hastánc és break show-val, illetve koncerttel várta a fiatalokat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Liberális hét Vácon is
Feltöltötte e107 - hétfő 17 szeptember 2007 - 17:28:54
Gulyás József előadásával vette kezdetét csütörtökön este a Liberális hét váci eseménysorozata. A Szabad Demokraták Szövetsége országos tanácsának elnöke főként a liberálisok közéleti szerepéről, ennek kapcsán több aktuálpolitikai téma is napirendre került. Liberális hetet immár harmadszor rendez országosan az SZDSZ, idén 90 város kapcsolódott be a programok szervezésébe.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megrongálták a Boronkay emlékművet
Feltöltötte e107 - hétfő 17 szeptember 2007 - 17:27:21
Péntekről szombatra virradó éjszaka ismeretlenek megrongálták Boronkay György és felesége síremlékét. A névadó emlékművét még tavaly májusban avatták fel, azóta háborítatlanul állt a Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium udvarán.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Térképavató túra
Feltöltötte e107 - hétfő 17 szeptember 2007 - 17:25:41
Nyáron vehették először kézbe a túrázók a Naszály-hegy turistatérképét, a hiánypótló kiadvány azóta ingyenesen elérhető az iskolákban, fontosabb váci könyvesboltokban, valamint a Tourinform irodákban. A kiadványt Vác Város Önkormányzata adta ki méghozzá tízezer példányban. Azt pedig, hogy mennyire sikerült a térkép, hétvégén hivatalosan is tesztnek vetették alá, a kiadvány megjelenését ugyanis az őszi túraszezon kezdetén térképavatóval ünnepelte a főtámogató Duna-Dráva Cement Kft.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kulturális Örökség Napjai Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 17 szeptember 2007 - 17:23:58
Az Európa Tanács védnökségével idén már 48 országban, így Magyarországon is a múlt hét végén rendezték meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kulturális örökségi napokat. A program célja, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsák az épületek értékeire. Azokra is, amelyek máskor részlegesen, időlegesen, illetve csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók, esetleg folyamatosan zárva vannak. A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során országszerte sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílt meg a látogatók előtt.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 17 szeptember 2007 - 17:19:22
- A Váci NKSE csapata a szintén nyeretlen Óbudai Goldberger gárdáját látta vendégül.

- Vác-Újbuda - Vecsés 2–1

- Nyíregyházán rendezték meg az ülőröplabda Európa-bajnokságot.

- Elrajtolt a 2007-2008. évi NB I-es férfi asztalitenisz csapatbajnokság.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 13 szeptember 2007
Konszolidáció a kórházban
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 szeptember 2007 - 16:25:05
A váci Jávorszky Ödön Városi Kórház szállítói tartozásainak csökkentésére, a konszolidáció véghezvitelére dolgoz ki programot a város és az intézmény menedzsmentje. A szükséges intézkedések egy részét a kórház már megtette, bizonyos döntésekhez azonban bizottsági vagy testületi döntés is szükséges. A tervek szerint a folyamat felügyeletét egy konszenzusos alapon szerveződő testület látná el, amely javaslatokat is tehetne a kórház konszolidációjával kapcsolatban. Az évi 4 és fél milliárdból működő egészségügyi intézmény szállítói állománya 500 millió forint körüli összegre rúg, a tartozások legnagyobb része azonban nem éri el a 30 napot.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Összevont, majd szétvált bizottsági ülés a mélygarázstervről
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 szeptember 2007 - 16:22:59
Hivatalosan összevont ülést tartott, a gyakorlatban azonban külön-külön tárgyalt a váci mélygarázs tervéről az önkormányzat két szakbizottsága. A Városfejlesztési és Környezetvédelmi valamint a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság tagjai véleményezhették az elkészült anyagot, illetve javításokat és módosításokat is módjukban állt rajta eszközölni. Az ülések végén egyik bizottság sem támogatta a tervet, bár úgy tudjuk érdemi javaslatok nem is születtek annak megváltoztatására.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Első fokon pert vesztettek a képviselők
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 szeptember 2007 - 16:21:03
A Budai Központi Kerületi Bíróság tegnap Tomori Pál és hat társa, mint felperesek által Vác Város Önkormányzata és a Váci Központi Beruházó Kft. alperesek ellen, a mélygarázs szerződés érvénytelenségének megállapítása iránti perben a felperesek keresetét első fokon elutasította. Az indoklás a kereshetőségi jog hiányára hivatkozik. E szerint a felperesek ebben az ügyben nem indíthattak volna eljárást, ugyanis nem jogalanyai a város és a beruházó között létrejött kontraktusnak.
A bíróság egyébként a felpereseket egyaránt elmarasztalta a perköltségben.


Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 760 761 762 ... 799 800 801
HírarchívumHírarchívum
Nyugdíjba vonul a megyei kapitány @ (13 szept : 16:19) (Hírek)
Bajtársi megemlékezés @ (13 szept : 16:16) (Hírek)
Mobilitási hét szombattól @ (13 szept : 16:15) (Hírek)
Megvádolták a rádi plébánost @ (13 szept : 16:14) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.