ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


péntek 16 november 2007
Több helyszínen is dolgoznak a közútkezelők
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:34:34
Több útfelújítási és karbantartási munka zajlik most a térségben, a Magyar Közút kht. váci üzemmérnökségének munkatársai legalább 10 helyszínen végzik az aktuális feladatokat. Márianosztra térségében, Verőce és Vác valamint Verőce és Katalinpuszta között előkészítés alatt vannak az aszfaltozási és műtárgyépítési munkák, a beruházások egy része a tavalyi árvíz okozta károk, valamint az elkerülő utak helyreállítását célozza. A Csányi körút déli szakaszának rendbetételén már dolgoznak is a közútkezelő munkatársai, csakúgy, mint a Gödöllői úti padka és árokrendezésen.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Időközi választás Csörögben
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:32:41
November 18-án időközi választást tartanak Csörögben. A voksolásra azért van szükség, mert augusztusban 7:3 arányban feloszlatta magát a község képviselő-testülete. A két szavazókör vasárnap reggel 6 órától este 7-ig lesz nyitva, a választópolgárok ekkor dönthetnek a 9 tagú testület összetételéről és a polgármester személyéről. Adásunk időpontjáig 47-en regisztrálták magukat képviselőjelöltként, a polgármesteri posztért pedig az eddigi öt helyett csak négyen szállnak harcba. Hárman, Dr. Bonyhádi Elemér, Dugántsi Ildikó és Hegedűsné Kripák Ildikó függetlenként indul, míg Jakab Helga a Fidesz színeiben méretteti meg magát. A KDNP-s Turcsán József tegnap azonban bejelentette visszalépését a polgármester-jelöltségtől.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Építészhallgatók kiállítása Vácon
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:31:19
A Budapesti Műszaki Egyetem harmadéves építészhallgatóinak munkáiból nyílt kiállítás a váci Madách Imre Művelődési Központban. A diákok az Urbanisztikai tanszék, Város3 elnevezésű várostervezési tantárgya keretében kerültek kapcsolatba Váccal. A munka során a hallgatói csoportok terveket, programokat dolgoztak ki különböző váci helyszínekre, idén azonban e mellett egy nemzetközi pályázati kiírásra is készültek anyagok, melyek a megújulás szükségességét és az identitás megőrzését vizsgálták Vác esetében.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Önálló régióvá válna Pest megye
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:28:50
Önálló régióvá válna Pest megye, ennek érdekében kért támogatást a Közgyűlés elnöke a megye településeitől. Szűcs Lajos a 187 polgármesternek elküldött levelében úgy fogalmaz: „A fővárostól különválasztva Pest megye saját gazdasági mutatói lehetővé teszik, hogy az eddigi európai uniós támogatásnak akár a kétszeresét is magáénak tudhassa. Ráadásul Budapest esélyeit a szétválás egyáltalán nem rontja, gazdasági besorolását csak minimális mértékben befolyásolja.” A Közgyűlés elnöke szerint a Budapesttől való különv

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Téli üzem
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:28:18
A Magyar Közút Kht. telephelyein, így a váci üzemmérnökség illetékességi területén november 10-től hivatalosan is beindult a téli üzemeltetési szolgálat, a térségben azonban már november 6-a óta működik az egész napos ügyelet. A gépek nemcsak Vácon, hanem a dunakeszi és a veresegyházi telephelyen is készenlétben állnak, azaz az időjárás rosszabbra fordulása esetén azonnal bevethetőek a közutakon.

Részletek...
Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Thürmer Gyula Vácon
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:24:02
Balszemmel című politikai naplóját népszerűsítette Thürmer Gyula Vácon. A városba érkezve azonban találkozott Bóth János polgármesterrel is, a piacon járva pedig a helyiekkel beszélgetve próbálta föltérképezni az itt élők problémáit.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Influenza elleni védőoltás
Feltöltötte e107 - péntek 16 november 2007 - 12:22:23
Az ÁNTSZ Kistérségi Intézete múlt hónapban juttatta el a háziorvosokhoz az influenza elleni védőoltás vakcináit. Az oltást többek között térítésmentesen kérhetik a krónikus betegségben szenvedők, a szociális otthonok, az öregek otthonainak, valamint az egészségügyi intézményeknek huzamos ideje ápolt lakói, és egészségi állapotuktól függetlenül a 60 év felettiek. Az ebbe a körbe nem tartozók a háziorvosukkal írathatják fel az oltóanyagot, erre társadalombiztosítás támogatást lehet igénybe venni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 12 november 2007
Befejeződtek az útfelújítások
Feltöltötte e107 - hétfő 12 november 2007 - 16:23:58
Befejeződtek az erre az évre tervezett útfelújítások Vácon, a nyáron kezdődött öt beruházás során 1,6 km útszakasz, pontosan 12 401 m2-nyi útfelület kapott új aszfaltburkolatot. Ezek a rekonstrukciók, az előző évekhez hasonlóan, vegyes finanszírozásban valósultak meg, azaz a költségek 50 %-át most is az állam állta. Az idei évi munkákból már csak egy új út, a teljes egészében saját költségvetésből épülő Kápolna utca átadása van hátra, tudtuk meg Bóth Jánostól, Vác polgármesterétől.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Őszi levélgyűjtés
Feltöltötte e107 - hétfő 12 november 2007 - 16:23:06
Az őszi lombgyűjtéshez kaphatnak segítséget azok a váci lakosok, akik portája környékén nincs lehetőség a lehulló levelek központi elszállítására. A Remondis Kft. telephelyén, akiknek szüksége van rá, zsákokat igényelhetnek, a cég pedig ezeket a szokott időben, a kommunális hulladékkal együtt, díjmentes elviszi a háztartások elöl.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
IUCN vezetője Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 12 november 2007 - 16:22:04
Magyarországi útja során Vácra is ellátogatott Júlia Márton Lefèvre (lövefr), a Világ Természetvédelmi Unió főigazgatója, aki részt vett a szervezet Magyar Nemzeti Bizottságának előadói közgyűlésén, majd az azt követő beszélgetésen. A magyar származású vendéget Kiszel Vilmos a bizottság elnöke fogadta, az eszmecserén többek között részt vett Haraszthy László természetvédelmi szakállamtitkár, Beer Miklós megyéspüspök, Szemkeő Judit, az Apor Vilmos Főiskola rektorhelyettese, valamint a város több önkormányzati képviselője.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
70 éves a Közgáz
Feltöltötte e107 - hétfő 12 november 2007 - 16:21:02
Alapításának 70. évfordulóját ünnepelte az I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola. A jeles esemény tiszteletére iskolai emléktermet avattak, ahol az Közgáz leghíresebb tanárainak munkáiból nyílt állandó kiállítás, majd kihirdették az évforduló alkalmából kiírt rajzpályázat eredményét. A pénteki program azután alapítványi bállal zárult, amelyen lehetőség nyílt az öregdiákok és a nyugdíjas pedagógusok találkozójára is. Az ünnepi bál bevételéből egyébként az intézmény vezetése egy emléktáblát szeretne állítani a 70 éves évforduló tiszteletére.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Boross Péter sződligeti látogatása
Feltöltötte e107 - hétfő 12 november 2007 - 16:19:31
Sződligetre látogatott Boross Péter, akit pénteken lakossági fórumon fogadtak a település egyik éttermében. Az Antall kormány volt belügyminisztere, később miniszterelnöke a Tiszta Forrás Egyesület meghívására érkezett a községbe, ahol mintegy félszáz érdeklődő várta a vele való találkozást.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 777 778 779 ... 822 823 824
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek @ (12 nov : 16:15) (Hírek)
Vasúti sztrájk @ (08 nov : 17:50) (Hírek)
Fokozottabb vasúti ellenőrzés @ (08 nov : 17:49) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.