ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 22 november 2007
Demonstráltak a váci tungsramosok
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:58:06
A társadalmi szolidaritás napján a TUNGSRAM Dolgozók Független Szakszervezete is demonstrált. A tervek szerint ugyanis Vácott és Kisvárdán több termék gyártását megszüntetné a cég, amely mintegy 600 – 700 munkahely leépítésével járna. A szakszervezet erre szerette volna felhívni a figyelmet a GE Hungary Zrt. budapesti székháza elé szervezett akcióval.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Magánosítási törekvésekkel vádol Tomori Pál, Bóth János cáfol
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:56:31
Kazincbarcika és Nagyatád baloldali vezetése privatizálná a helyi kórház működtetését, de Vácon is ugyanez a folyamat zajlik, legalábbis Tomori Pál, az ellenzék frakcióvezetője szerint. A politikus úgy véli, a baloldali városvezetés részben már privatizálta a váci kórházat az őrzésvédelem, a mosoda, a takarítás, a konyha, a labor és a patika kiszervezésével, most pedig olyan intézményi formára kívánják átalakítani a kórházat, ami jelentősen megkönnyíti a magánosítást. Tomori Pál híradónknak elmondta, e miatt felmerül a polgármester személyes elkötelezettsége és szerepvállalása a magáncégek helyzetbe hozására, amellyel további károkat okoz a városnak

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kérdőívek értékelése
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:54:52
Elkészült azoknak a kérdőíveknek az értékelése, amelyeket a Főutca-Főtér program folytatására vonatkozóan küldtek vissza nemrégiben a váci polgárok. A Városkép Rehabilitációs Munkacsoport Promóciós csoportja a Főtér megújítása kapcsán a lakosság elégedettségét, véleményét, valamint jövőképét kívánta vizsgálni. Bár az anyag nem tekinthető reprezentatív mintavételnek, Jakab Zoltán, a csoport vezetőjének véleménye szerint ennek ellenére rendkívül hasznos és jövőbe tekintő véleményeket olvashattak az értékelés során.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Verespatak képekben
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:53:46
Az erdélyi település, Verespatak neve akkor lett ismert, amikor kiderült, egy kanadai-román vegyes vállalat külszíni aranybányászati program beindításán fáradozik. Ha a román kormány rábólintana a bányanyitásra, akkor a tervezett projekt a legnagyobb külszíni fejtésű aranybánya lenne Európában. A várható pusztítás hírére világszerte tiltakozó akciók indultak, könyvek, filmek születtek. Magyarországon többek között egy vándorkiállítás jött létre, amely Verespatak múltja, jelene, jövője képekben címmel ezen a héten Vácra is megérkezett.


Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Díjazták a gödi városvédők pályázatát
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:52:15
A megyei közgyűlés döntése alapján a Pest Megye Kulturált Települési Környezetért pályázaton III. helyezést ért el a gödi Városvédők Egyesülete a Beszélő padok című anyagával. Az azonos nevű programot 2005. tavaszán kezdték el, főként Göd vasútállomásaira koncentrálva. Az akció keretében a szervezet tagjai idézetekkel díszített padokat helyeztek ki a város köztereire, méghozzá az itt lakók és az ide látogatók körében is nagy tetszést aratva.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sportnap a Cházárban
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:51:48
Az egészséges életmódra, a helyes étkezésre és a rendszeres testmozgásra hívta föl a figyelmet az a sportnap, amelyet a Cházár András Többcélú Közoktatási Intézményben tartottak csütörtökön. Egy egész évben zajló prevenciós programsorozat részét képezte a mai rendezvény, amelyre egy igazi sztárvendéget is sikerült meghívni. A szervező Zoé Alapítvány jóvoltából a sportnapon Rubint Réka tartott előadást és fitneszbemutatót.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 22 november 2007 - 17:49:48
-kézilabda
-labdarúgás
-Nagyhideg-hegy futás
-birkózás

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 19 november 2007
Szociális munka napja
Feltöltötte e107 - hétfő 19 november 2007 - 18:33:17
Meláth Attila kapta idén a Vác Város Szociális Munkáért kitüntetést. A váci baptista gyülekezet vezető lelkésze 1991-ben került a városba, azóta támogatja rendszeresen az itt élő szociálisan hátrányos helyzetű embereket. Meláth Attilának péntek délután, Szociális Munka Napján rendezett ünnepségen adták át az elismerést.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Régi-új polgármester Csörögben
Feltöltötte e107 - hétfő 19 november 2007 - 18:31:50
Bár a csörögi képviselők többsége nemrég úgy döntött, nem kíván a 2006 októberben megválasztott polgármesterrel együtt dolgozni, a község lakói egy éven belül másodszor is arra szavaztak, Hegedűsné Kripák Ildikó irányításával képzelik el a település jövőjét. Mivel Csörög képviselő-testülete augusztusban feloszlatta magát, ezért november 18-ára időközi választásokat kellett kiírni. Ennek eredménye szerint tehát a polgármester asszony megtartotta székét, az eddigi testületből viszont 4-en kiestek, köztük a korábbi alpolgármester Olasz Ferenc és a volt váci rendőrkapitány Kendrovszky József is.

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egyre nagyobb sztrájk körvonalazódik szerdára
Feltöltötte e107 - hétfő 19 november 2007 - 18:30:45
Adásunk időpontjáig egyre több dolgozói érdekvédelmi szervezet jelentette be csatlakozását a LIGA Szakszervezetek november 21-i demonstrációjához. A Társadalmi Szolidaritás Napja elnevezésű akcióval többek között a nyugdíjszabályok változtatása, az egészségbiztosítás privatizációja, valamint a vasúti szárnyvonalak megszüntetése ellen tiltakoznak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szent Erzsébet sétány a Duna-parton
Feltöltötte e107 - hétfő 19 november 2007 - 18:28:05
Vasárnap véget ért a Szent Erzsébet születésének 800. évfordulója tiszteletére meghirdetett jubileumi év, ennek apropóján az egész országban, így Vácon is zajlottak megemlékezések. XVI. Benedek pápa nemrégiben Európa és a szolidaritás nagy szentjének nevezte Erzsébetet, akinek nevét péntektől Vácon is közterület őrzi.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Simon Antal szakmai és emléknap
Feltöltötte e107 - hétfő 19 november 2007 - 18:26:06
Szakmai nappal, konferenciával, a diákok műsorával, a tanárok kiállításával, valamint egy kitüntető cím odaítélésével emlékeztek névadójukra, a Simon Antal Többcélú Oktatási Intézmény dolgozói, nevelői. Az általános iskolaként, diák és gyermekotthonként valamint pedagógiai szakszolgálatként is működő Naszály úti komplexum 2001 óta viseli az elismert gyógypedagógus nevét. Simon Antal volt az 1802-ben megnyílt váci süketnéma-intézet első igazgatója, nevéhez pedig az írás-olvasás tanításának olyan módszere fűződik, amelyet utóbb az ország összes népiskolájában is alkalmaztak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 790 791 792 ... 836 837 838
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek @ (19 nov : 18:24) (Hírek)
Sporthírek @ (16 nov : 12:46) (Hírek)
Felállt a kórházbizottság @ (16 nov : 12:43) (Hírek)
Tűz az idős otthonban @ (16 nov : 12:38) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.