ESTV Online, a Térség Televíziója
Az ESTV médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki
fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média
Mecenatúra Program keretében támogatja.


kedd 21 augusztus 2007
Erdélyország fesztivál Verőcén
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 12:01:02
Szombaton kezdődött, és holnap hajnalban ér véget a Verőce melletti Csattogó-völgyben rendezett Erdélyország az én hazám című fesztivál. A 3 nap és 3 éjszaka tartó világtalálkozóra több száz Erdélyből egykoron elszármazott és oda mindmáig kötődő vendéget vártak, de természetesen szép számmal érkeztek látogatók a jelenlegi Magyarország területéről is. A hagyományos erdélyi vendégszeretetet, ízvilágot, vidámságot, tradicionális énekeket, táncokat, zeneszerszámokat is megismerhették azok, akik ellátogattak a rendezvényre.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megoldódott a csörögi gyerekek oktatása
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 11:59:34
Megoldódott az iskola nélkül maradt csörögi gyerekek ügye, ősztől három településen kezdheti meg tanulmányait az érintett 30 diák. Sződ és Vác mellett Csörög is fogad majd diákokat. Bár iskolája továbbra sincs a településnek, a jelenlegi védőnői helyiséget alakítják át oktatási célokra. Sződ általános iskolája újabb 9 gyermek elhelyezéséről gondoskodik, Vác pedig ismét önkéntes alapon fogad be 11 diákot szeptembertől, hangzott el a három polgármester közös sajtótájékoztatóján.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gázszolgáltatás szüneteltetés a térségben
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 11:57:19
Nem lesz gáz augusztus 21- déltől mintegy három napon keresztül a térség 17 településén. Az említett időszakban Bernecebarátiban, Ipolydamásdon, Ipolytölgyesen, Kemencén, Kismaroson, Kóspallagon, Letkésen, Márianosztrán, Nagybörzsönyben, Nagymaroson, Perőcsényben, Szobon, Szokolyán, Vámosmikolán, Verőcén, Tésán és Zebegényben. Várható a gázszolgáltatás kimaradása amelyet a Tigáz Zrt. a vezetékhálózat esedékes karbantartásával indokol.

Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új parkolóórák Vácon
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 11:56:13
Új üzemeltetőhöz új parkolóórák járnak. Az elmúlt napokban megkezdődött a régi oszlopok cseréje Vácon, ettől a héttől kezdődően pedig már az újonnan telepített készülékekbe lehet dobni az érméket, ha parkolni szeretnénk a városban. Mint ismeretes két hónapja Vác saját kezébe vette a parkolók sorsát, miután a képviselő-testület megszüntette a Kerident Kft.-vel kötött szerződését. Így június közepétől a parkolóhelyek üzemeltetését a város tulajdonában lévő településszolgáltatási kht. végzi.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 16 augusztus 2007
Átalakításra szorul a helyi tömegközlekedés
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:20:13
Bár az idén Vác városa rekordösszegű támogatást fizet ki a Volánbusz Rt.-nek a tömegközlekedés biztosítása érdekében, ennek ellenére augusztus elsejétől mégis nőttek a jegyárak a helyi járatokon. Az autóbuszon váltott jegy bő két hete már 230 forint, az egyvonalas bérletért 2500, míg az összvonalas bérletért 4000 forintot kell fizetni. A város vezetése is úgy látja, hogy a kialakult helyzet nem tartható tovább és gyökeres változtatásokra van szükség. Éppen ezért szakértők segítségével most készül egy tanulmányterv, melynek nyomán várhatóan racionálisabban lesz működtethető Vácon a helyi közlekedés.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ünnepi előzetes
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:18:57
Augusztus 19-én, délután öt órakor tartja Szent István-napi ünnepségét a váci önkormányzat. A Konstantin téri Szent István-szobornál adják át a Vác Város Díszpolgára címet illetve a Pro Urbe kitüntetéseket. Ünnepi beszédet Fónagy Miklós esperes mond, közreműködik a Váci Fúvósegyüttes, a Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium valamint Nábelek Anita. A program folytatásaként este nyolc órakor a főtéren ad ünnepi hangversenyt a Váci Szimfonikus Zenekar, Farkas Pál vezetésével. A városi ünnepség miatt a belvárosban változik az autóbusz-közlekedés. 16 és 18 óra között a Konstantin teret, 19 és 23 óra között pedig a Március 15. teret kerüli el a menetrend szerinti autóbusz-járat.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
TISZK a neten
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:17:42
Augusztus elején útjára indult a Naszály-Galga TISZK Kht. honlapja. A Térségi Integrált Szakképző Központ a szakmai portál segítségével információkat nyújt a látogatók, érdeklődők számára a létrejövő intézmény legfontosabb tudnivalóiról. Közben már a központ építése is zajlik, melynek befejezését, december közepére ígéri a kivitelező. A térségben működő TISZK-et egyébként két éve a váci és a Pest megyei önkormányzat hozta létre a magyarországi piarista renddel közös konzorciumban. Az oktatási központ célja, hogy a munkaerőpiaci folyamatokat figyelembe véve, a rendelkezésre álló csúcstechnológia segítségével képezzen magas tudással rendelkező szakembereket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Villamosok Sződligeten
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:16:25
Két villamost állít csatasorba a jövőben Sződliget, a járművek azonban nem a település közlekedésében nyújtanak alternatívát, hanem kulturális és idegenforgalmi célokat szolgálnak majd. A község vezetői ugyanis a Duna partra álmodtak egy szabadidő parkot, amelynek része lesz a két, Budapestről kiszuperált szerelvény.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Adományosztás Csörögben
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:14:47
Csaknem félezer csörögi lakos számára osztottak ma délelőtt adományokat a településen. A rászorulók lisztet, tésztát és háztartási kekszet kaptak, fejenként 1-1 kg-ot. A segélyt a Baptista Szeretetszolgálat ajánlotta fel, a kiosztás megszervezését pedig az önkormányzat és a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat vállalta magára.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tanévkezdési támogatások
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:12:59
Célegyenesbe fordult a családok iskolai felkészülése. Többen már elkezdték a vásárlást, lassan pedig mindenki feltölti a tanévkezdéshez szükséges készleteket. A becsöngetésig alig több, mint két hét van hátra, sokaknak azonban már most fejtörést okoz, illetve anyagi problémákat jelent a beiskolázás, a gyerekek iskolába járattatása. Természetesen idén is van lehetőség a gondokon enyhíteni, méghozzá számos támogatási forma igénybevételével.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (08.16.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:11:20
-kézilabda
-bírkózás
-kerékpár

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 13 augusztus 2007
Podmaniczky díjas a Lavina kft.
Feltöltötte e107 - hétfő 13 augusztus 2007 - 15:56:16
Podmaniczky díjat kapott a váci Lavina Kft., a rangos elismerést az épített és a természeti környezet megmentésében kiemelkedő személyek, vagy csoportok kapják meg minden évben. A kitüntetést a Város és Faluvédők Országos Szövetsége adományozza, a díjat a szervezet Tatán rendezett Országos Találkozóján adta át Ráday Mihály elnök Szabó László ügyvezető igazgatónak. Korábban egyébként már részesültek váciak a Podmaniczky díjban. Tíz esztendővel ezelőtt Bíró György a város jelenlegi környezetvédelmi tanácsadója, illetve Philipp Frigyes főépítész vehette át a kitüntetést.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 795 796 797 ... 830 831 832
HírarchívumHírarchívum
Váciak Järvenpää-ben @ (13 aug : 15:55) (Hírek)
Csővári falunap @ (13 aug : 15:54) (Hírek)
Sporthírek @ (13 aug : 15:51) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.