ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 06 augusztus 2007
Szoptatás világhete
Feltöltötte e107 - hétfő 06 augusztus 2007 - 16:25:27
Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének döntése szerint minden évben, augusztus első hetében a szoptatás fontosságát hangsúlyozzák világszerte. Egy 1990-ben elfogadott nyilatkozat szerint ugyanis biztosítani kell az édesanyáknak, hogy csecsemőiket legalább hat hónapos korukig szoptathassák. A Szoptatás Világhetének célja tehát az anyatejes táplálásra irányítani a figyelmet, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, az anyatej a legjobb, a legértékesebb táplálék, amit egy kisbaba kaphat.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Acsai ganca fesztivál
Feltöltötte e107 - hétfő 06 augusztus 2007 - 16:23:02
Gancafőző-verseny, sétakocsikázás, táncház és hangverseny, gyerekprogramok, egész napos igazi falusi mulatság várta a kikapcsolódni vágyókat múlt szombaton Acsára, a Prónay kastélyba. A fesztivál két célt is szolgált. Egyrészt , hogy felhívja a figyelmet a festői szépségű, ám igencsak leromlott állapotban lévő épület rendbetételének fontosságára, másrészt, hogy bemutasson egy igazi helyi finomságot, a gancát, azaz a korabeli paraszti családok kedvelt eledelét.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (08.06.)
Feltöltötte e107 - hétfő 06 augusztus 2007 - 16:21:11
-kézilabda
-labdarúgás
-kajak-kenu
-szektorlabda

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 02 augusztus 2007
Lemondásra szólította fel Fördős Attila a polgármestert
Feltöltötte e107 - csütörtök 02 augusztus 2007 - 15:44:44
Lemondásra szólította fel Fördős Attila Vác polgármesterét. Az Összefogás képviselője egy korábbi kijelentés hangneme miatt tartja alkalmatlannak posztjára Bóth Jánost. Mint ismeretes a napokban nyilvánosságra került egy titokban készített hangfelvétel, melyen Bóth János azt mondja: ha az önkormányzatot feljelentő alapítvány nem kér bocsánatot a váci képviselő-testülettől, és nem köszönik meg a város eddigi tevékenységét, akkor idézem: „Csörög felejtse el Vácot, és húzzanak a büdös francba!" A polgármester egyébként korábban úgy nyilatkozott: a kijelentést nem a nyilvánosságnak szánta, és sajnálja, hogy ilyen nyelvi eszközökkel élt. Szavait azzal magyarázta, az őket ért támadásokat méltatlannak tartja, hiszen a város segítséget próbál nyújtani a csörögi gyerekeknek, cserébe pedig feljelentik.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jobboldali sajtóközlemények az ügyben
Feltöltötte e107 - csütörtök 02 augusztus 2007 - 15:43:44
Lemondásra szólította fel Bóth Jánost a KDNP váci szervezete is. Közleményük szerint Vác város polgármestere minden bizonnyal elvesztette minden mértéktartását. Úgy vélik, Bóth János vagy nem tudja, vagy nem akarja betartani azokat az emberi és társadalmi normákat, amelyek joggal lennének elvárhatók egy várost irányító személytől. A polgármester kijelentése a Fidesz helyi csoportjának a felháborodását is kiváltotta, közleményükben viszont nincs szó lemondásról. Arra azonban felszólítják Bóth Jánost, hogy idézem: „a jövőben megnyilatkozásai során a legmesszebbmenőkig szíveskedjen Vác város első számú vezetői poszt méltóságának megfelelő módon nyilatkozni.”

Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Polgármesteri válasz
Feltöltötte e107 - csütörtök 02 augusztus 2007 - 15:42:41
Nem mond le posztjáról Bóth János, mert ahogy fogalmazott, bár a nehezményezett kijelentés stílusa nem volt a legszerencsésebb, de annak tartalmi részét most is vállalja. A váci iskolák eddig ugyanis mindenféle szerződéses kötelezettség nélkül fogadták be a csörögi gyerekeket, ezért szerinte méltatlan támadások érték a várost. Az ellenzék koncentrált irigységével azonban, mint mondta nem foglalkozik, hiszen idézem: „a politikai túlélésért küzdő szánalmas figurák kirohanásai önbírálatra kényszeríthetnek egy polgármestert.” Mégpedig abban a tekintetben tette hozzá, hogy érdemes-e egyáltalán bármilyen párbeszédet folytatni olyanokkal, akik pályafutásuk alatt egyetlen építőjellegű ötlettel sem álltak elő, tevékenységük döntően rombolásban merült ki.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
21 millió a Rádi úti kerékpárútra
Feltöltötte e107 - csütörtök 02 augusztus 2007 - 15:41:03
Kerékpárút építésére szavazott meg 21 millió forintot legutóbbi ülésén a váci képviselő-testület, a beruházás az Alsóvárosban élők közlekedését segíti a jövőben. A tervezett nyomvonal a Rádi úton húzódik majd, és hasonló funkciót töltene be, mint a Naszály úti bicikliút. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk a tervezés költségét négy érintett képviselő állja. Ferjancsics László, Kiss Zsolt, Kiss János és Makrai Zsolt a munkájukhoz biztosított laptopokról ugyanis korábban lemondott, az eszközök árát pedig a Vásártér és a bicikliút megtervezésére ajánlották fel.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Csörögi 'nem' a kavicsbányára
Feltöltötte e107 - csütörtök 02 augusztus 2007 - 15:37:48
Bár korábban a Sződliget és Csörög közé tervezett kavicsbánya megnyitását támogatták a csörögi képviselők, a tavaly megválasztott, új összetételű testület most nemet mondott a Lasselsberger Kft. tervére. Az új döntésben komoly szerepet játszott a helyiek tiltakozása a beruházás ellen, illetve az a tény, hogy a bányanyitás jelentősen szűkítette volna a falu mozgásterét a később belterületbe vonható telkek kijelölése szempontjából. Mivel Vác már korábban ellenezte a kavicsbánya-nyitást, a jelenlegi helyzet szerint már csak Sződliget önkormányzata támogatja hivatalosan a projektet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sződligeti autóvadászok sikere
Feltöltötte e107 - csütörtök 02 augusztus 2007 - 15:35:59
Sződligeten működik Magyarország legeredményesebb autóvadász egysége, erről tanúskodnak az eredmények és az a három serleg, melyet nemrég nyertek el a település polgárőrei. Vezetőjük Kovács István joggal büszke az elismerésekre, hiszen ezt a teljesítményt az ország csaknem két tucat csapata között sikerült elérni. Az autótolvajok, körözött személyek, vagy forgalomból kivont járművel közlekedők nem árt, ha eszükbe vésik ezt a tényt, amikor Sződliget környékén közlekednek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (08.02.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 02 augusztus 2007 - 15:31:53
-labdarúgás
-evezés
-kajak-kenu
-atlétika

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 30 július 2007
Vigalom
Feltöltötte e107 - hétfő 30 július 2007 - 17:15:35
3 nap tele programokkal, jó idővel és rengeteg látogatóval. Nagy sikerrel zajlott idén is Vác egyik legjelentősebb kulturális fesztiválja, a Világi Vigalom. Immár 15. alkalommal idézte meg a barokk kort a város, a programok péntektől vasárnapig tartottak. Ez évben szombat délelőtt zajlott a hivatalos megnyitó, ahol Bóth János átadta a város 2007-es díszpolgári címét Vác franciaországi testvérvárosa, Deuil-la-barre (dölabár) alpolgármesterének, Dominique Petitpasnak (dominik pötipának).

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vigalom 2.
Feltöltötte e107 - hétfő 30 július 2007 - 17:13:50
Akik pedig lemaradtak valamelyik eseményről, vagy van olyan műsorszám, amit szívesen megnéznek újra, természetesen ennek most sem lesz semmi akadálya. E hét csütörtökön és a rá következő két alkalommal a Hazai különkiadásában láthatnak összeállítást a legjavából, azaz a 15. Váci Világi Vigalom legemlékezetesebb pillanataiból. Egy biztos, néznivaló lesz bőven, hiszen sokak véleménye szerint az elmúlt 15 esztendő legszínvonalasabb rendezvényét hozták tető alá a szervezők.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 803 804 805 ... 836 837 838
HírarchívumHírarchívum
Könyvajándék a Szalay kiadótól @ (30 júl : 17:12) (Hírek)
Újabb sajtótájékoztató patika ügyben @ (30 júl : 17:10) (Hírek)
Sporthírek (07.30.) @ (30 júl : 17:08) (Hírek)
Jobboldali kérdések minden irányba @ (26 júl : 16:39) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.