ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 01 február 2007
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 01 február 2007 - 16:58:46
-labdarúgás
-szektorlabda
-kajak
-atlétika
-Schirilla György

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 29 január 2007
Internetes fórum a közlekedési koncepcióról
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:19:00
Vác nemrég elkészült közlekedési koncepciójáról kérdezhették az érdeklődők dr. Bóth János polgármestert és a Városháza szakembereit egy internetes fogadóóra keretében ma délután. A szakmai egyeztetések folyamatosak a dokumentumról, az önkormányzat azonban a közlekedésfejlesztési tervről a lakosság véleményét is meg akarja ismerni. Éppen ezért a mai alkalom nem az egyetlen lehetőség volt a vélemény-nyilvánításra, legközelebb február 8-án, a Városházán tartanak lakossági fórumot a közlekedési koncepcióról.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Világítás-korszerűsítési program Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:17:11
Kilenc önkormányzati fenntartású intézménycsoportban végeznek a jövőben világítás-korszerűsítést Vácon, a program a Szemünk fénye nevet viseli. Ennek keretében csaknem 40 intézményben cserélik le a régi fénycsöveket energiatakarékosabb, nagyobb fényerejű berendezésekre. A 100 milliós beruházást egy pályzat során kiválasztott cég végzi, amely ennek költségeit is állja. Az önkormányzat egy szerződés értelmében 11 éven keresztül bérli vissza a teljes világítási rendszert.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Parktervek a Vásártérre
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:15:45
A jelenlegi váci vásártér területére egy szabadidőpark létrehozását, első lépcsőben pedig annak megterveztetését kezdeményezi a polgármesternél négy alsóvárosi önkormányzati képviselő. Ferjancsics László, Makrai Zsolt, dr. Váradi Iván Attila és Kiss János javaslatában a vásártérre vonatkozó építési szabályzat alapján egy engedélyes terv elkészítése szerepel, amelynek birtokában a majdani beruházáshoz szükséges pénzt is könnyebben pályázhatná meg a város. A terv az előzetes becslések szerint mintegy négymillió forintba kerülne, a városatyák pedig azt szeretnék, ha ez az összeg már az idei évi költségvetésben is szerepelne.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fórum a Dunapartról a Göncöl Házban
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:14:00
Folytatódott a Váci Civil Kerekasztal szervezésében az a lakossági fórum-sorozat, amely témájául a Duna és a Duna-part jövőjének, sorsának megvitatása szolgál. A tavalyi két alkalom után most a Rév és a Vár közötti terület került napirendre. A korzó történetéről Cservenák Péter, a váci városvédők egyesületének tagja tartott képekkel gazdagon illusztrált előadást, a közlekedési és árvízvédelmi lehetőségekről pedig Szikora Miklós főmérnök beszélt. Az esten az I. világháborús emlékmű elhelyezésére vonatkozó javaslatok is szóba kerültek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Negyedévente lakossági fórum
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:12:23
Képviselőtestületbe kerülése óta most először tartott lakossági fórumot Miskei Sándorné, a jobboldali összefogás képviselője. Tervei szerint ezeket a találkozókat rendszeressé kívánja tenni, méghozzá legalább negyedévente. Már az első, múlt pénteki alkalommal konkrét tennivalók fogalmazódtak meg, így például a Zöldfa utcai dühöngő pihenő területté formálása, vagy a patakpart társasági színtérré alakítása. Szó volt még e mellett a járdafelújítások szükségességéről, illetve az Istenmalmi utcában a parkolóhelyek bővítéséről is.
Miskei Sándorné ősszel, kompenzációs listáról lett az önkormányzati testület tagja. Elmondása szerint Váradi Iván Attilával, a 8. számú választókerület egyéni képviselőjével jó a kapcsolata, éppen ezért a jövőben a körzetben elvégzendő feladatokról folyamatosan egyeztetnek majd.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sport elismerés a Boronkaynak
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:09:01
A 2004/2005. és a 2005/2006. tanév ISKOLAI ÉS DIÁKSPORTBAN KIEMELKEDŐ TEVÉKENYSÉGET VÉGZETT INTÉZMÉNYEI ÉS TESTNEVELŐI részére ma délután ünnepséget tartottak Budapesten, ahol az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium és a Magyar Diáksport Szövetség az elsők között végzett általános és középiskolákat jutalmazta meg. A váci Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium is a meghívottak között szerepelt, hiszen az ország középiskolái között az előkelő harmadik helyezést érte el az intézmény – értesült híradónk a Pest Megyei Sportigazgatóságtól.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 29 január 2007 - 17:06:49
-kézilabda
-labdarúgás
-asztalitenisz
-ergométeres bajnokság (evezés)

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 25 január 2007
Magyar Kultúra Napja
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 15:18:35
Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását, ennek tiszteletére ünnepeljük 1989 óta az évfordulón a Magyar Kultúra Napját. A himnusz születésnapja Vácon is fontos esemény, ekkor adják át a Vác Város Művelődéséért kitüntető címet, mind az egyéni, mind a közösségi kategória legjelesebbjeinek. A díjat a képviselő-testület alapította 2001-ben, melyet a városban tartósan végzett, kiemelkedő közművelődési és közgyűjteményi munka elismerésére hozták létre. Idén Cservenák Pétert és a Fónay Márta Humánia Drámai Műhelyt jutalmazták. A Művelődési Központban tartott ünnepségen a Karolina Katolikus Általános Iskola diákjai adtak műsort, jövőre pedig a közönség a közösségi díjban részesült társulat tagjainak tapsolhat majd.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vácon tanulnak 2008-tól a püspökszilágyi felsősök
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 15:13:56
Jövő év szeptemberétől Vácra járhatnak majd tanulni a püspökszilágyi általános iskola felső tagozatos tanulói. A változtatásra azért van szükség, mert az egyik tavalyi törvénymódosításnak köszönhetően, Püspökszilágyon nem működhet tovább ilyen alacsony tanulói létszámmal a Móra Ferenc általános iskola. A felsősök egyébként eddig is a váchartyáni iskolába jártak tanulni. Az eddig megszokottakhoz képest most annyiban változik a helyzet, hogy ez év szeptemberétől a püspökszilágyi iskola a váci Petőfi Sándor Általános iskola tagintézményeként működik majd tovább, így tehát az alsósok továbbra is helyben tanulnak, a felsősök pedig jövő év szeptembertől dönthetnek arról, hogy Váchartyánra vagy, Vácra járnak majd iskolába. A változás nem jár munkahelyek megszűnésével, és információink szerint a szülők nagy része támogatta, hogy a gyermekük váci iskolába járjon.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Amerikai nagykövet az IBM-ben
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 15:11:51
April Foley, az Amerikai Egyesült Államok nemrégiben kinevezett magyarországi nagykövete szerdán látogatást tett az IBM (ájbíem:)) váci központjában. A bemutatkozó vizit célja elsősorban a gyárral való ismerkedés volt. A megbeszélések és gyárlátogatás után a nagykövet vezette küldöttség programja a régióban található más, amerikai érdekeltségű cégek és oktatási intézmények felkeresésével folytatódott
A kötetlen beszélgetés során szó esett az IBM magyarországi és váci tapasztalatairól valamint a munkaerő-piaci lehetőségekről. Később részt vett az eseményen Dr. Molnár Lajos alpolgármester is, aki az April Foley-val folytatott megbeszélésén csak pozitív tapasztalatról tudott beszámolni a Vácon befektető multinacionális cégek és a város együttműködésével kapcsolatosan. Majd reményét fejezte ki, hogy az IBM és a GE után további befektetők is Vácot választják majd terjeszkedésükkor.


Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közlekedési Munkacsoport
Feltöltötte e107 - csütörtök 25 január 2007 - 15:10:27
Mint ahogy már beszámoltunk róla, elkészült Vác közlekedési koncepciója, amely a következő 15 esztendőre meghatározza a város közlekedésfejlesztésének legfontosabb irányelveit. A végleges testületi döntés előtt azonban a tervezet legfőbb pontjait lakossági és internetes fórumokon, illetve szakmai egyeztetéseken vitatják meg. A városban működő közlekedési munkacsoport ez ügyben immár másodszor ülésezett, a szakemberek itt közösen is véleményezhették a dokumentumot.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 804 805 806 ... 816 817 818
HírarchívumHírarchívum
Ökumenikus imahét Vácon @ (25 jan : 15:00) (Hírek)
Sporthírek @ (25 jan : 14:58) (Hírek)
A zöldhíd projekt @ (22 jan : 17:13) (Hírek)
Deákvári kerékpárút-terv @ (22 jan : 17:12) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.