ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 28 június 2007
Kalapácsos garázdák Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 28 június 2007 - 17:58:49
Vasárnap a reggeli órákban, Vác belvárosában két fiatal férfi támadta meg az önkormányzat megbízásából dolgozó közterületet-takarító munkásokat. Az erőszakoskodók először a fő téren bántalmazták az egyik idősebb férfit, majd néhány száz méterrel feljebb egy másikra támadtak egy ötkilós vasnyelű kalapáccsal. A munkásoknak sikerült a támadót lefegyverezni, és a sérült dolgozókat a kórházba szállítani, azonban a támadók oda is követték őket. Végül a sürgősségi osztály biztonsági emberei fogták le a támadókat, akiket átadtak az időközben megérkező rendőröknek. A támadást átélt közterületi munkások vezetője a sajtótájékoztatón azt mondta, a döbbenetes eset legelszomorítóbb élménye a szemtanúk közönyössége volt. Dr. Bóth János polgármester a hasonló cselekmények elleni leghatározottabb fellépést sürgette, a rendőrkapitány pedig az elkövetőkkel szemben gyors eljárás ígért.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Költözik Vácon az orvosi ügyelet
Feltöltötte e107 - csütörtök 28 június 2007 - 17:55:04
Új helyre költözik Vácon az orvosi ügyelet. Az önkormányzat döntése szerint június 20-tól, már a kórház területén elhelyezett tüdőgondozó épületében kell ellátnia az ügyeletvezető orvosnak ezt a feladatát. Az egészségügyi bizottság elnöke szerint az ügyelet áthelyezésére azért van szükség, mert az orvosi alapellátás egy helyen történő működtetése hatékonyabbá és gazdaságosabbá teszi az egészségügyi szolgáltatásokat. Az ügyeletes orvos azonban azt mondja, az önkormányzattól még nem kapott hivatalos értesítést erről és a 30 napot is szoros határidőnek tartja, hogy a kórház területére átköltözzön.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mosolyhét
Feltöltötte e107 - csütörtök 28 június 2007 - 17:53:46
Évekkel ezelőtt egy váci baptista lelkész látva a nyáron csak unatkozó gyerekeket arra gondolt, mi lenne, ha összehozná őket legalább néhány napra, a tartalmasabb időtöltés érdekében. Segítőket, szponzorokat keresett és hat évvel ezelőtt létrehozta az első mosolytábort, amelyen akkor nagyjából ötven szegényebb sorsú gyermek vehetett részt térítésmentesen. A vállalkozás, azóta sikertörténetté nőtte ki magát, idén 50 önkéntes segítővel 300 gyerek jutott ingyen egy hét napközbeni gondtalan együttléthez. A szervező, Meláth Attila jövőre tovább szeretné bővíteni a mosolytábor idejét és helyszíneit.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kalmár László országos matematika verseny
Feltöltötte e107 - csütörtök 28 június 2007 - 17:50:00
Vác adott ismét otthont a 36. alkalommal megrendezett Kalmár László országos matematikai emlékverseny döntőjének. Az általános iskolások felsős tagozatai számára megrendezett megmérettetés első fordulóján több ezer diák vett részt, a váci döntőbe azonban akárcsak tavaly, idén is nagyjából a száz legjobb maradt. A mostani verseny meglepetése, hogy a 8. osztályosok közül egy nem matematika speciális tagozatú iskolából érkezett nagykanizsai diák szerepelt a legjobban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (06.28.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 28 június 2007 - 17:47:13
-kézilabda
-bírkózás
-atlétika

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 25 június 2007
Maradnak a középiskolák Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 25 június 2007 - 16:39:26
Maradnak a városi középiskolák továbbra is városi fenntartásban, legalábbis a ciklus végéig biztosan így lesz, erről határozott Vác képviselőtestülete. A polgármester korábban kezdett tárgyalásokat a megyei közgyűlés elnökével, hogy vállalják át, az eddig a város által biztosított intézmény fenntartási költségek 50%-át, a megye azonban csak a feladat teljes átvételével tudta volna elképzelni a finanszírozást. Bár a négy középiskola és a kollégium működését továbbra sem fedezi az állami normatív támogatás, a váci képviselők mégsem adják át a megyének az intézményeket, mert ez akár az iskolák megszűnését is jelentheti.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Viharkár
Feltöltötte e107 - hétfő 25 június 2007 - 16:37:18
A múlthét csütörtöki lehűlés hirtelen viharral és helyenként a 100 kilómétert is maghaladó széllökésekkel érte el az esti órákban a térségünket. A tűzoltóknak még másnap is akadt tennivalójuk bőven. A legtöbb káresetet a viharos szél okozta, amely fákat tört ketté. A csapadék víz mennyisége most nem volt számottevő a tűzoltókat csak néhány esetben hívták pincék vagy mélyebben fekvő helyiségek vízmentesítéséhez. A csütörtök esti vihar szerencsére személyi sérülést nem okozott és az anyagi kár sem jelentős.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megemlékező Holokauszt Istentisztelet
Feltöltötte e107 - hétfő 25 június 2007 - 16:35:50
A Váci Zsidó Hitközség Megemlékező Istentiszteletet tartott hétvégén a váci izraeelita temetőben. Az egybegyűltek azokra a Vácon és a dunakanyar vonzáskörzetében élő zsidókra emlékeztek, akiket a vészkorszak idején munkaszolgálatra és haláltáborokba szállítottak. A szertartáson több városi elöljáró is megjelent, köztük a Vác polgármestere, a keresztény egyházakat Csuka Tamás református püspök képviselte. Turai János a Váci Zsidó Hitközség elnöke megemlékező beszédében kiemelte: az elhurcoltak leszármazottaira hárul a felelősség, hogy emlékezzenek és emlékeztessék az utókort, hogy minden eszközzel harcoljanak a fajgyűlölet és antiszemitizmus minden formája ellen. A gyászszertertást Frőhlich Róbert főrabbi vezette.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (06.25.)
Feltöltötte e107 - hétfő 25 június 2007 - 16:31:49
-labdarúgás
-kézilabda
-evezés

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 21 június 2007
A testületi ülés utóélete
Feltöltötte e107 - csütörtök 21 június 2007 - 17:01:23
A váci jobboldal legközelebb sem fogja a testületi ülés napirendi pontjait megszavazni, ha a módosító indítványaikat leszavazzák, jelentette be Fördős Attila az összefogás sajtótájékoztatóján. Mint ismeretes Vácon a legutóbbi testületi ülés azért kellet befejezni, mert a képviselők többsége nem fogadta el az aktuális napirendi pontokat. Tomori Pál a gazdasági bizottság újból életre hívott városrehabilitációs munkacsoportjáról nyilatkozott. A frakcióvezető azt kifogásolta, hogy a polgármester előzetes egyeztetés nélkül jelölt jobboldali képviselőket tagnak, másrészt a szervezet korábbi tevékenységét is eredménytelennek nevezte. Dr Bóth János polgármester szerint azonban a váci jobboldali képviselők szokásukhoz híven ismét azt próbálják megmagyarázni, hogy miért nem vesznek részt a városépítő munkában.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szlovák nagykövet Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 21 június 2007 - 16:58:43
Ma délelőtt Vácra látogatott Juraj Migas, a szlovák nagykövet a kisebbségi önkormányzat elnöke és a polgármester meghívására érkezett a városba. A politikust dr. Bóth János fogadta a városházán, ahol a sajtó képviselőinek jelenlétében a szoros együttműködést és a kiváló kétoldalú kapcsolatokat méltatták.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fűnyírás Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 21 június 2007 - 16:57:07
Sokak szerint az utóbbi hetekben elhanyagoltabbnak mutatkoznak Vác közterei a megszokottnál. A zöldfelületek állapota érzékenyen érinti a város lakosságát, ezt jelzi az a tény is, hogy a téma napirenden volt a képviselő-testület e havi ülésén, illetve az ellenzéki frakció legutóbbi sajtótájékoztatóján. Mint megtudtuk a fűnyírásról nem feledkeztek el sem a városháza, sem az Otto kft. illetékesei, az aktuális, júniusban esedékes munkákat éppen ezekben a napokban végzik a cég munkatársai.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 807 808 809 ... 836 837 838
HírarchívumHírarchívum
Nagymező utca felújítása @ (21 jún : 16:54) (Hírek)
Közlekedésbiztonsági akció @ (21 jún : 16:53) (Hírek)
Sporthírek (06.21.) @ (21 jún : 16:51) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.