ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 18 június 2007
Telep utcai körforgalom
Feltöltötte e107 - hétfő 18 június 2007 - 17:31:53
Régi törekvés a városban, hogy az egyik legnehezebben kezelhető csomópont, a Kosdi út, Telep utca, Deákvári fasor találkozásánál található kereszteződés esetében körforgalom megépítésével csillapítsák az itt felmerülő közlekedési problémákat. Mivel az ezt célzó törekvések idáig nem vezettek eredményre, Bóth János polgármester, mint a város országgyűlési képviselője a Parlament múlt hétfői ülésnapján kérdést intézett a miniszterhez ez ügyben. Az itt elhangzottakról, a lehetséges megoldási javaslatokról tartottak sajtótájékoztatót a Városházán, melyen részt vett Huszák János a váci Balesetmegelőzési Bizottság képviselője és Latorovszky Gábor, a Váci Rendőrkapitányság helyettes vezetője.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bizottsági látogatás az Ereco-nál
Feltöltötte e107 - hétfő 18 június 2007 - 17:30:02
Az Ereco Zrt. váci illetve szentendrei telephelyét szemlézte ma a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság. A cég a közeljövőben telephelyet kíván váltani Vácon, a tervek szerint a jelenlegi, Külső Rádi úton lévő bázisról költöznének egy most még MÁV tulajdonban lévő telekre. Itt a hulladékfeldolgozót az európai uniós normáknak megfelelően alakítanák ki mintegy 1 millió eurós költséggel, pontosan úgy, ahogy azt Szentendrén megtapasztalhatták a képviselők. Úgy tudjuk a bizottság tagjaink véleménye nem egységes az elképzelés megítélésében, ezért is volt szükség a délelőtti bejárásra.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pályázat eredmény
Feltöltötte e107 - hétfő 18 június 2007 - 17:28:28
Megszülettek az eredmények, a zsűri és a közönség is véleményezte azokat a pályaműveket, melyek a Vácon létesítendő Vizisport- és Természettudományi-központ arculatának megtervezésére érkeztek a Göncöl Alapítvány székházába. A csillagdára és a csónakházra a Göncöl Alapítvány, a váci önkormányzat és a Vác Városi Evezős Klub írt ki közös pályázatot, a legjobbakat komoly pénzjutalomban részesítették.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Múzeumok éjszakája
Feltöltötte e107 - hétfő 18 június 2007 - 17:27:20
Június 24-e, Szent Iván napja immár hagyományosan a Múzeumok éjszakájának ideje. Az európai kezdeményezés Magyarországon 2003-ban honosodott meg, ehhez kapcsolódva a váci Tragor Ignác Múzeum idén először vesz részt a programban. A főszerepet a Memento Mori és a Görög Templomban látható Esküvő kiállítás játssza, az események 23-án, szombaton délután kezdődnek.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Duna Party
Feltöltötte e107 - hétfő 18 június 2007 - 17:26:48
Duna Party címmel tartott programot a Váci Diákönkormányzat a város önkormányzatával közösen, az idei immár a harmadik szórakoztató rendezvény volt a sorban. A résztvevők főzőversenyen mérhették össze tudásukat, a nézőket biciklis és gördeszkás bemutató szórakoztatta, a színpadon pedig amatőr zenekarok fellépése tette színesebbé az eseményt. A jó idő sokakat kicsábított a szabadba, ahol nem csak a fiatalok, hanem a családok és az idősebb korosztály is remekül érezte magát szombaton, az egész napos Duna Partyn.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (06.18.)
Feltöltötte e107 - hétfő 18 június 2007 - 17:26:08
-motorcsónak
-kézilabda
-bírkózás

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 14 június 2007
Megszűnt a nyomozás mélygarázs ügyben
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:36:37
A rendőrség tájékoztatása szerint megszüntették a nyomozást a soproni, a Budapest József nádor téri illetve a váci mélygarázs ügyében. A Jobboldali Összefogás frakciója panasszal él a megszüntető határozat ellen, közölte a képviselőcsoport vezetője. Tomori Pál bejelentette: a panasz elbírálásáról, ha annak a rendőrség nem ad helyet, az ügyészség fog dönteni. Bóth János polgármester a ma délelőtti testületi ülésen tért ki a nyomozás megszüntetésére. A döntés szerinte azon korábbi állítását támasztja alá, hogy a volt Csirkepiac területére tervezett mélygarázs szerződései törvényesek és a város érdekeit szolgálják.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Párbeszéd a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáról
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:35:01
Az elmúlt időszakban számos jogszabály és kormányzati intézkedés született a megváltozott munkaképességű emberek minél nagyobb arányú foglalkoztatása érdekében. Mivel ez a cél csak többoldalú együttműködés révén valósítható meg, az érintett szereplők bevonásával kezdeményeztek párbeszédet a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének székházában. Az összejövetel résztvevői azt szeretnék elérni, hogy minél többen juthassanak megfelelő munkához, és egyre több cég, vállalkozás érezze fontosnak a megváltozott munkaképességű személyek alkalmazását.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szakmunkásvizsgák a Király Endre Iskolában
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:33:21
Több területen is szükség lenne a jó szakemberekre térségünkben, a tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a fiatalok nem részesítik előnyben a szakmunkásképzéseket. Pedig a munkaerőpiac felvevő képessége korántsem érte el a maximumot, több szakmában szinte vadászni kell a jól képzett munkaerőt. A helyzet fokozottan igaz a Király Endre Szakiskola számos képzésére is. Van olyan szakma amely esetében akár az iskolapadból frissen kikerült fiatalok háromszorosát is azonnal el tudnák helyezni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
GKM pályázat
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:27:48
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a Budapesti Értéktőzsde Zrt. közreműködésével újra meghirdeti a tőzsdei bevezetésre készülő gazdasági társaságoknak szóló pályázatát. A támogatás célja a tőkepiacon keresztül történő forrásbevonás ösztönzése, mely egyrészt részvényeik tekintetében likviditást biztosít a cégeknek, másrészt bővíti a tőzsdei befektetési lehetőségeket, így az egész tőkepiacra pozitív hatást gyakorol. A támogatás visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatást jelent, melynek mértéke a bevezetés igazolt költségeinek 50%-a, de maximum 25 millió forint. A Pályázati Formanyomtatvány a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapjáról tölthető le.

Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sződliget a megye legbiztonságosabb települése
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:22:52
A rendőrök és a polgárőrök tavalyi teljesítménye alapján a kistelepülések közül Sződliget bizonyult a legbiztonságosabb Pest megyei községnek 2006-ban. Az erről szóló díszoklevelet Imre Zsolt megyei kabinetfőnök adta át a héten Bábiné Szottfried Gabriella polgármesternek.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Diáknap a Petőfiben
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:21:04
A hét elején már csak néhány betű hiányzott a vakáció felirathoz az iskolákban, a dolgozatírások, és ahol szükséges, az év végi jegyek korrigálásai már múlt héten befejeződtek. Ilyenkor már lankad a figyelem, a diákok gondolatai elsősorban a szünidőn, a táborokon, a családi nyaralásokon járnak. A Petőfi Iskolában is már a tanév és a nyári szünet közti átmenet jelei tapasztalhatók, ennek jegyében tartottak kedden délelőtt diáknapot az intézményben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 808 809 810 ... 836 837 838
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek (06.14.) @ (14 jún : 16:19) (Hírek)
Gyurcsány Ferenc látogatása @ (11 jún : 17:09) (Hírek)
Megyei pedagógusnap Vácon @ (11 jún : 17:01) (Hírek)
Múzeum fórum @ (11 jún : 17:00) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.