ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 23 augusztus 2007
Gázszünetről újra
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:12:01
Ahogy korábban hírt adtunk róla tucatnyi Észak Pest megyei településen szünetel ezekben a napokban a gázszolgáltatás, a Tigáz Zrt. ugyanis a vezetékhálózat éves karbantartását végzi ebben az időszakban. Hétfői híradásunkban még csak 17 érintett településről voltak információink, a gázszünet kezdete óta azonban újabb közlemények jutottak el televíziónkhoz. Ezek szerint pedig péntek délig Csörög, Göd, Kisnémedi, Kosd, Penc, Püspökszilágy, Rád, Sződ, Sződliget, Vác, Vácduka, Váchartyán, és Vácrátót településeken sincs gázszolgáltatás.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kivonják a régi ezreseket a forgalomból
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:10:50
A Magyar Nemzeti Bank korábbi bejelentésének megfelelően augusztus 31-én bevonja a 2006 előtt kibocsátott ezerforintosokat, azaz szeptember első napjától már csak a fémcsíkkal ellátott bankjegyekkel lehet fizetni. A régi ezresek kivonása a jegybank szerint a terveknek megfelelően halad, így ma már alig lehet hologramos fémcsík nélküli ezresekkel találkozni a fizetések során.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újra nyitott a városi könyvtár
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:09:13
Három hét szünet, és a szokásos karbantartási munkák befejezése után újra megnyitotta kapuit a Katona Lajos Városi Könyvtár, az intézmény július 30-tól augusztus 20-ig volt zárva. A tervek szerint a mostani három hetes szünetet idén még egy újabb leállás követ majd. Mint már beszámoltunk róla, az ősz folyamán kerül sor a könyvtár régóta várt külső tatarozására.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kompfesztivál harmadszor
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:08:40
Együtt Istennel, embertársainkkal, önmagunkkal és környezetünkkel. E mottó mentén gyűltek össze immár harmadik alkalommal Vácott a komp fesztivál résztvevői. A rendezvénynek augusztus 17-től 21-ig az Apor Vilmos Katolikus Főiskola adott otthont, a rendezvényre az ország számos településéről érkeztek fiatalok. A komp fesztivál immár évek óta a keresztény értékek generációk közötti átadását célozza, a rendezvény fővédnöki szerepét, akárcsak az előző két évben, idén is Beer Miklós megyéspüspök vállalta el.


Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:05:25
- A korábbi futballkapitány, Verebes József magas rangú kitüntetést kapott

- A Magyar Kajak-kenu Szövetség véglegesítette az ifjúsági Európa-bajnokságon rajthoz álló magyar válogatott névsorát.

- Balatonfűzfőn rendezték meg a II. Balaton Masters Games 2007 elnevezésű úszóversenyt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 21 augusztus 2007
Augusztus 20. Vác
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 12:06:24
A hétvégén a kistérség számos településén megünnepelték augusztus 20-át, Vácon vasárnap délután öt órakor tartotta ünnepségét a váci önkormányzat. Az új kenyér megszentelését követően a Konstantin téri Szent István-szobornál adták át a Vác Város Díszpolgára címet illetve az egyéni és közösségi Pro Urbe kitüntetéseket. Ünnepi beszédet mondott Fónagy Miklós esperes, a programban pedig a Váci Fúvósegyüttes, a Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium valamint Nábelek Anita közreműködött. Az esemény zárásaként este nyolc órakor a főtéren adott ünnepi hangversenyt a Váci Szimfonikus Zenekar, Farkas Pál vezetésével.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sződligeti ünnepség
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 12:03:29
Kétnapos ünnepséggel köszöntötték Sződligeten Szent István királyt és az államalapítást. A programok tegnap délután indultak a Nosztalgia part projekt részeként a településre érkezett két villamos avatásával, majd a község hivatalosan is testvérvárosi szerződést kötött Csíkszentdomonkos településsel. Ma egy ökumenikus istentiszteletre került sor a főtéren, majd átadták a Sződligetért emlékplakettet. Idén e rangos elismerésben Hajdú Tiborné részesült, aki a helyi Női Nyugdíjas Klub vezetőjeként és a Sződligeti Szupernagyik oszlopos tagjaként tett sokat a község közösségéért.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Erdélyország fesztivál Verőcén
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 12:01:02
Szombaton kezdődött, és holnap hajnalban ér véget a Verőce melletti Csattogó-völgyben rendezett Erdélyország az én hazám című fesztivál. A 3 nap és 3 éjszaka tartó világtalálkozóra több száz Erdélyből egykoron elszármazott és oda mindmáig kötődő vendéget vártak, de természetesen szép számmal érkeztek látogatók a jelenlegi Magyarország területéről is. A hagyományos erdélyi vendégszeretetet, ízvilágot, vidámságot, tradicionális énekeket, táncokat, zeneszerszámokat is megismerhették azok, akik ellátogattak a rendezvényre.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megoldódott a csörögi gyerekek oktatása
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 11:59:34
Megoldódott az iskola nélkül maradt csörögi gyerekek ügye, ősztől három településen kezdheti meg tanulmányait az érintett 30 diák. Sződ és Vác mellett Csörög is fogad majd diákokat. Bár iskolája továbbra sincs a településnek, a jelenlegi védőnői helyiséget alakítják át oktatási célokra. Sződ általános iskolája újabb 9 gyermek elhelyezéséről gondoskodik, Vác pedig ismét önkéntes alapon fogad be 11 diákot szeptembertől, hangzott el a három polgármester közös sajtótájékoztatóján.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gázszolgáltatás szüneteltetés a térségben
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 11:57:19
Nem lesz gáz augusztus 21- déltől mintegy három napon keresztül a térség 17 településén. Az említett időszakban Bernecebarátiban, Ipolydamásdon, Ipolytölgyesen, Kemencén, Kismaroson, Kóspallagon, Letkésen, Márianosztrán, Nagybörzsönyben, Nagymaroson, Perőcsényben, Szobon, Szokolyán, Vámosmikolán, Verőcén, Tésán és Zebegényben. Várható a gázszolgáltatás kimaradása amelyet a Tigáz Zrt. a vezetékhálózat esedékes karbantartásával indokol.

Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új parkolóórák Vácon
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 11:56:13
Új üzemeltetőhöz új parkolóórák járnak. Az elmúlt napokban megkezdődött a régi oszlopok cseréje Vácon, ettől a héttől kezdődően pedig már az újonnan telepített készülékekbe lehet dobni az érméket, ha parkolni szeretnénk a városban. Mint ismeretes két hónapja Vác saját kezébe vette a parkolók sorsát, miután a képviselő-testület megszüntette a Kerident Kft.-vel kötött szerződését. Így június közepétől a parkolóhelyek üzemeltetését a város tulajdonában lévő településszolgáltatási kht. végzi.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 16 augusztus 2007
Átalakításra szorul a helyi tömegközlekedés
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:20:13
Bár az idén Vác városa rekordösszegű támogatást fizet ki a Volánbusz Rt.-nek a tömegközlekedés biztosítása érdekében, ennek ellenére augusztus elsejétől mégis nőttek a jegyárak a helyi járatokon. Az autóbuszon váltott jegy bő két hete már 230 forint, az egyvonalas bérletért 2500, míg az összvonalas bérletért 4000 forintot kell fizetni. A város vezetése is úgy látja, hogy a kialakult helyzet nem tartható tovább és gyökeres változtatásokra van szükség. Éppen ezért szakértők segítségével most készül egy tanulmányterv, melynek nyomán várhatóan racionálisabban lesz működtethető Vácon a helyi közlekedés.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 814 815 816 ... 849 850 851
HírarchívumHírarchívum
Ünnepi előzetes @ (16 aug : 16:18) (Hírek)
TISZK a neten @ (16 aug : 16:17) (Hírek)
Villamosok Sződligeten @ (16 aug : 16:16) (Hírek)
Adományosztás Csörögben @ (16 aug : 16:14) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.