ESTV Online, a Térség Televíziója
Az ESTV médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki
fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média
Mecenatúra Program keretében támogatja.


hétfő 05 március 2007
Rendszámfelismerő készülék a polgárőröknek
Feltöltötte e107 - hétfő 05 március 2007 - 15:51:23
Rendszámfelismerő készülékkel gazdagodott a váci Földváry Károly Polgárőrség. A mobiltelefon méretű zsebszámítógép a lopott, vagy kőrözés alatt álló gépjárművek kiszűrését teszi lehetővé. Megvásárlására a 9. számú választókörzet tavalyi, 4 millió forintos keretéből különítettek el 150ezer forintot. Mint megtudtuk a készüléknek a frissen alakult Dunakanyar Polgárőr Szövetség is nagy hasznát veszi majd, a mintegy tucatnyi tagszervezet ugyanis közös akciói során már négy rendszámfelismerő berendezéssel fedheti le a térséget.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
DTÖKT ülés
Feltöltötte e107 - hétfő 05 március 2007 - 15:50:27
Megtartotta újabb ülését a Dunakanyar Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás. A napirendek között múlt pénteken a legfontosabb a szervezet költségvetésének megtárgyalása volt. A Társulás idén mind a bevételi, mind a kiadási főösszeget közel 118 millió forintban határozta meg, és így is fogadta el.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Garázda tüntetők
Feltöltötte e107 - hétfő 05 március 2007 - 15:49:39
A 2/a számú főúton, a hetek óta zajló félpályás útlezárás helyszínén pénteken a rendőröknek kellett intézkedniük, egy arra közlekedő jármű vezetője és a tüntetők között ugyanis szóváltás, majd tettlegesség alakult ki - tudtuk meg a Pest megyei Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletesétől. A Dunakeszi Rendőrkapitányság a
demonstrációt azonnali hatállyal feloszlatta, az eset kapcsán pedig csoportos garázdaság, rongálás valamint testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az
elkövetőkkel szemben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kápolnaszentelés az Adventistáknál
Feltöltötte e107 - hétfő 05 március 2007 - 15:47:56
Két éve vásárolta meg a Csányi körúti óvoda mögött található kápolnát a baptistáktól a Hetednapi Adventista Egyház, az átalakítást követően pedig múlt szombaton meg is tartották az épület felszentelési ünnepségét. Az adventista szó krisztusvárót jelent, a névben pedig a megváltó ünnepélyes eljövetele, az új világ reménysége és az annak való elkötelezettség nyilvánul meg. Az egyház továbbra is szeretne részt venni a város életében, éppen ezért az új helyszínen koncerteket és kiállításokat is terveznek a jövőben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ungár Klára Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 05 március 2007 - 15:46:52
Mindkét jelölt már erősen kampányol, folyik tehát a tagság és a küldöttek meggyőzése arról, hogy ki lenne a legalkalmasabb jelölt a szabad demokraták elnöki posztjára - válaszolt híradónk kérdésére Ungár Klára, hogy mennyire érezhető pártjában a választás előtti hangulat. Az SZDSZ Országos Tanácsának tagja elmondta, mind Kóka János, mind Fodor Gábor nagyon készül a liberálisok tisztújító kongresszusára. A liberális politikus a Váci Szabadelvű Egyesület meghívására vett részt egy kötetlen közéleti beszélgetésén.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 05 március 2007 - 15:44:57
-labdarúgás
-asztalitenisz
-kézilabda
-röplabda

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 02 március 2007
Új fóti rendőrőrs
Feltöltötte e107 - péntek 02 március 2007 - 16:12:04
Új helyszínen, a korábbiaknál méltóbb körülmények között működik mostantól a fóti rendőrőrs. A Károlyi István Gyermekközpont területén kaptak új épületet. Az intézmény igazgatója a gyerekek biztonsága érdekében ugyanis fontosnak tartja, hogy a rendőrség a közelükben legyen, ráadásul a jobb munkafeltételek, eredményesebb munkához vezetnek.

KACSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 01 március 2007
Újra a mélygarázsról
Feltöltötte e107 - csütörtök 01 március 2007 - 17:04:56
A váci politikai életben továbbra is első helyen szerepel a csirkepiac területére tervezett mélygarázs ügye. A Váci Jobboldali Összefogás volt polgármesterjelöltje szerint a 2006. júliusi testületi ülés anyagaiból egyértelműen bizonyítható hogy a váci polgármester nem jogszerűen járt el amikor a mélygarázst építő céggel szerződést kötött. Fördős Attila azt mondta, ha Bóth János szocialista polgármester nem hajlandó a váci jobboldallal leülni és közös megoldást találni a váci mélygarázs számukra is elfogadható megvalósítására, akkor bírósági úton fogják a szerződést semmissé nyilváníttatni. A váci jobboldal felvetésére Dr Bóth János polgármester reagált, miszerint a testület által elfogadott határozati javaslatokból egyértelműen kiderül, hogy jogszerűen járt el a szerződés megkötésekor.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pályázatot írnak ki a főjegyző helyére
Feltöltötte e107 - csütörtök 01 március 2007 - 16:47:37
Közszolgálati jogviszonyának megszüntetését kérte az év elején dr. Kovács Tibor Vác címzetes főjegyzője, aki közelmúltban történt betegségéből felépülve döntött a nyugdíjba vonulás mellett. Kovács Tibor munkaviszonya szeptember 15-ével szűnik meg véglegesen, eddig az időpontig a főjegyző felmentési idejét tölti. A jegyzői posztra a városnak pályázatot kell kiírnia, a pontos feltételekről a márciusi képviselőtestületi ülésen születik majd döntés.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jobboldali sajtótájékoztató kedden
Feltöltötte e107 - csütörtök 01 március 2007 - 16:45:32
Több módosító indítványt is benyújtott a jobboldali frakció a váci képviselőtestület februári ülésére, ezek sorsáról, az ott született döntésekről adott tájékoztatást Mokánszky Zoltán, Kriksz István és Tomori Pál kedden. Mint elhangzott legnagyobb eredménynek a választókörzeti keret növelésének elfogadását tartják, de sikerként könyvelték el az egyházi épületek felújításának megszavazását, illetve a Berczelly
Attila féle öntöttvas gyűjtemény megszerzésére kért 30 millió forint jóváhagyását. A szükséges összegek egyébként a pályázati céltartalék terhére lesznek majd átcsoportosítva.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szobi rendelőintézet átvétele
Feltöltötte e107 - csütörtök 01 március 2007 - 16:43:55
Februári testületi ülésén, főként a finanszírozási nehézségek miatt, úgy döntött a szobi önkormányzat, hogy kiszervezi, azaz működésbe adja a város szakorvosi
rendelőintézetét. Ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményeztek Váccal és a Váci Jávorszky Ödön Kórházzal, amely nyitott az üzemeltetés átvételére. Legutóbbi ülésén a
váci képviselőtestület is úgy határozott, a tárgyalások megkezdődhetnek a két intézmény és a két település között. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a tavasz második felétől már az új struktúrában működne a szobi rendelő.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tűzoltóság éves beszámoló
Feltöltötte e107 - csütörtök 01 március 2007 - 16:43:07
A váci tűzoltóparancsnokság illetékességi területén a tavalyi év során 698 esemény történt, ez pedig magasabb és nagyobb vonulási számot jelent az elmúlt évek adataihoz képest. Ez derül ki a városi fenntartású szervezet 2006. évi beszámolójából, amelyet legutóbbi ülésén a képviselő-testület is egyhangúlag elfogadott. Az adatokból kitűnik, hogy jelentős emelkedésnek indult a műszaki mentések száma. Az 50 %-os növekedés mögött a szakemberek szerint döntő szerepet játszik az éghajlat változással együtt jelentkező mind gyakoribb viharos időjárás.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 814 815 816 ... 830 831 832
HírarchívumHírarchívum
KEF ülés a Városházán @ (01 márc : 16:41) (Hírek)
Rabok kiállítása az Idősek Otthonában @ (01 márc : 16:40) (Hírek)
Sporthírek @ (01 márc : 16:39) (Hírek)
Vác város 2007. évi költségvetése @ (26 febr : 15:16) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.