ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 16 augusztus 2007
Tanévkezdési támogatások
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:12:59
Célegyenesbe fordult a családok iskolai felkészülése. Többen már elkezdték a vásárlást, lassan pedig mindenki feltölti a tanévkezdéshez szükséges készleteket. A becsöngetésig alig több, mint két hét van hátra, sokaknak azonban már most fejtörést okoz, illetve anyagi problémákat jelent a beiskolázás, a gyerekek iskolába járattatása. Természetesen idén is van lehetőség a gondokon enyhíteni, méghozzá számos támogatási forma igénybevételével.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (08.16.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 16 augusztus 2007 - 16:11:20
-kézilabda
-bírkózás
-kerékpár

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 13 augusztus 2007
Podmaniczky díjas a Lavina kft.
Feltöltötte e107 - hétfő 13 augusztus 2007 - 15:56:16
Podmaniczky díjat kapott a váci Lavina Kft., a rangos elismerést az épített és a természeti környezet megmentésében kiemelkedő személyek, vagy csoportok kapják meg minden évben. A kitüntetést a Város és Faluvédők Országos Szövetsége adományozza, a díjat a szervezet Tatán rendezett Országos Találkozóján adta át Ráday Mihály elnök Szabó László ügyvezető igazgatónak. Korábban egyébként már részesültek váciak a Podmaniczky díjban. Tíz esztendővel ezelőtt Bíró György a város jelenlegi környezetvédelmi tanácsadója, illetve Philipp Frigyes főépítész vehette át a kitüntetést.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váciak Järvenpää-ben
Feltöltötte e107 - hétfő 13 augusztus 2007 - 15:55:23
Huszonöt váci diák és öt kísérőjük töltött augusztus elején egy hetet Vác finnországi testvérvárosában. Järvenpää-be július 31-én indult a csapat, akik élményekkel jól megrakottan érkeztek haza múlt hét kedden. A főváros közelében található települést csaknem negyedszázados testvérvárosi kapcsolat köti össze Váccal, a jó viszonyt pedig jelzik az évről évre létrejövő kölcsönös látogatások.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Csővári falunap
Feltöltötte e107 - hétfő 13 augusztus 2007 - 15:54:29
Közel tíz éve, hogy augusztus első felében összegyűlik Csővár apraja és nagyja, hogy egy késő estig tartó ünnepség keretében rendezzenek, immár hagyományosan falunapot. Ez a nap azonban nemcsak a helyieknek fontos esemény. Jönnek vendégek a környező falvakból, és ahogy minden évben, most is nagyon sok egykori csővári lakos érkezett, hogy együtt ünnepeljenek az itt maradottakkal.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ünnepségek a sződligeti katolikus templomban
Feltöltötte e107 - hétfő 13 augusztus 2007 - 15:53:11
Idén lett 75 esztendős a Sződliget központjában álló katolikus templom, a jubileum tiszteletére kétnapos ünnepséget szerveztek a községben. Szombaton a szentmise mellett helytörténeti előadás és diavetítés is szerepelt a programban, vasárnap pedig körmenettel, a megyéspüspök által bemutatott szentmisével, és keresztszenteléssel köszöntötték a hét és fél évtizedes épületet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 13 augusztus 2007 - 15:51:55
-kézilabda
-labdarúgás
-Balaton-átúszás


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 09 augusztus 2007
Parlagfű ellenőrzések térség-szerte
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 16:06:42
Augusztusban kezdődött el a nagy meleg miatt már május óta virágzó parlagfű főszezonja. A Pest Megyei Növény-, és Talajvédelmi Igazgatóság illetve a körzeti földhivatalok azonban már július elseje óta ellenőriznek, és ha a tulajdonos nem tett eleget saját telkén parlagfűirtási kötelezettségének, akkor bizony büntetnek is. Érdemes tehát kaszálni, hiszen a kiszabható büntetés legmagasabb tétele akár 5 millió forint is lehet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Határozat a sződligeti hulladékelhelyezés ügyében
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 16:04:55
Határozatban kötelezte a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a püspökhatvani Tarantella Team Kft.-t, hogy a tulajdonában lévő és Sződligeten engedély nélkül lerakott építési hulladékot elszállíttassa. Mint korábban beszámoltunk róla, ez a cég végezte a váci középvárosi temető felszámolását, majd ezt követően 80 m3 bontási hulladékot helyezett el a település határában. Az elszállítást a határozat értelmében augusztus 31-éig kell igazolni a Felügyelőség fel, a nem jogerős döntéssel szemben azonban a kft. fellebbezéssel kíván élni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bóth Jánostól kér segítséget a Fidesz
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 16:04:06
Egy önálló csörögi iskola létrehozásához kért segítséget Bóth Jánostól a Fidesz választókerületi elnöke. Bábiné Szottfried Gabriella szerint Vác polgármestere, mint kormánypárti képviselő tudna lobbizni az intézmény megalapítása érdekében. A konzervatív politikus sajtótájékoztatóján a váci média objektivitását is hiányolta. Úgy vélte, ennek a kérdésnek a megoldásában is Bóth Jánosnak kellene szerepet vállalnia, hiszen felmerülhet a kérdés, hogy presszionálja-e Vácon a médiát valaki?

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Polgármesteri reakció
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 16:02:58
A felvetésekre Bóth János közleményben reagált, amelyben úgy fogalmazott. A keddi sajtótájékoztatóból kiderült, hogy Fördős Attila, Tomori Pál és Tóth Csaba ámokfutása a továbbiakban már számukra sem vállalható. A szocialista országgyűlési képviselő kijelentette: Valóban négyévente dőljön el, hogy ki vezesse a várost, a köztes időben pedig a munka területén mérkőzzenek meg egymással a felek. A kreált botrányokon élősködők szoruljanak háttérbe, hiszen, mint mondta, rövid időn belül elő fog tűnni valós teljesítményük hiánya.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ivókút a városban
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 16:02:16
Ivókút épült pár hete Vácon a Duna parti játszótéren. Ezentúl tehát nem okoz gondot, ha homokvárépítés után kezet akarnak mosni a kisgyerekek, vagy esetleg megszomjaznak a nagy melegben. A beruházás anyagi részét az 5. számú választókörzet képviselője állta az éves körzeti keretből, a megvalósításban pedig a város főkertésze nyújtott segítséget. Mint megtudtuk Vácon a közeljövőben további ivókutak telepítését tervezik, ezzel ugyanis jelenleg csak nagyon kevés park, illetve játszótér rendelkezik.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 815 816 817 ... 849 850 851
HírarchívumHírarchívum
Pótfelvételi Az Apor Vilmos Főiskolán @ (09 aug : 15:58) (Hírek)
Sporthírek (08.09.) @ (09 aug : 15:55) (Hírek)
Csörögi könyvtár átadás @ (06 aug : 16:36) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.