ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 27 szeptember 2007
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 szeptember 2007 - 16:52:28
-motorcsónak
-labdarúgás
-kézilabda

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 24 szeptember 2007
Autómentes nap Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 24 szeptember 2007 - 16:42:15
Biciklis felvonulással és az iskolák közti kerékpáros akadályversennyel ért véget szombaton a Mobilitási Hét váci eseménysorozata. Az eltelt egy hét alatt klímavédelmi nappal és konferenciával, klímakiállítással és bringarandival valamint a hétvégi rendezvények segítségével szerették volna a szervezők felhívni a figyelmet a globális felmelegedés veszélyeire valamint az élhető városok fontosságára. Azaz, hogy az emberek többsége az autó helyett döntsön a tömegközlekedés, a séta vagy a kerékpár mellett.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egy éves a Főtér
Feltöltötte e107 - hétfő 24 szeptember 2007 - 16:40:19
Legyen újra a váci főtér a közösségi élet színtere, a séták, a beszélgetések, a különböző programok színhelye. Ezeket a gondolatokat pontosan egy esztendővel ezelőtt fogalmazta meg avatóbeszédében Bóth János polgármester, mielőtt átadta volna a város polgárainak a Március 15-e teret. Az azóta eltelt egy év valóra váltotta az akkor elhangzott kívánságokat, hiszen a váciak örömmel vették birtokba és használják is a város újjáalakult központját.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lakossági fórum Sződligeten
Feltöltötte e107 - hétfő 24 szeptember 2007 - 16:38:38
Az előző ciklusban elindított projektek megvalósítása, és a tavaly októberben felállt önkormányzat terveinek kivitelezése volt a legfőbb feladat az elmúlt egy évben Sződligeten. Az eredmények mellett természetesen vannak még megoldatlan problémák is a településen, ezek megbeszélésére nyílt alkalom múlt csütörtökön, az iskola tornatermében tartott lakossági fórumon. Az első féléves adatok egyébként azt mutatják, hogy az önkormányzat megfontoltan gazdálkodott. A kiadások ugyanis nem haladták meg a rendelkezésre álló bevételek összegét, ráadásul jutott pénz a legszükségesebb beruházásokra is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sportnap a Zichy iskolásoknak
Feltöltötte e107 - hétfő 24 szeptember 2007 - 16:36:16
Önfeledt gyerekek és véget nem érő jó hangulat jellemezte pénteken a Zichy iskola diákjai számára rendezett Sportnapot. A sportcsarnokban tartott esemény fő szervezője a Váci Közéleti Egyesület volt, akiknek a lebonyolításhoz helyi cégek is nagy segítséget nyújtottak. A rendezvény idén már a második a sorban, az egyesület tagjai éppen ezért hagyományt szeretnének teremteni az évenkénti programmal.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lakossági fórum az 5.sz. Választókörzetben
Feltöltötte e107 - hétfő 24 szeptember 2007 - 16:33:29
Rövid értékelés, az elmúlt időszak eredményeinek ismertetése, a még el nem végzett feladatok számbavétele, valamint a jövő terveinek bemutatása vezette be a váci 5. számú választókörzet egyéni képviselőjének lakossági fórumát. A Tomori Pál által összehívott fórumnak csütörtökön az I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola adott helyet. Az összejövetelen elhangzott, október 6-án az érintett képviselők Duna part takarítást szerveznek a teljes váci szakaszon, a közös akció terveik szerint egy mozgalom kezdete is lehetne a városban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 24 szeptember 2007 - 16:30:47
-evezés
-bírkózás
-kézilabda
-labdarúgás

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 20 szeptember 2007
Vácra látogatott Horváth Ágnes
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 szeptember 2007 - 17:24:15
A Liberális hét programjának keretében Vácon tartott fórumot az egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes ezt megelőzően a Jávorszky Ödön Városi Kórházat is felkereste, ahol megtekintette a sürgősségi és a kardiológiai osztályt. A miniszter asszony az intézményben Bóth János polgármester, Erős András főigazgató és Alexy Norbert helyi SZDSZ elnök társaságában egy nyolcszemközti megbeszélésen is részt vett, a zárt ajtók mögött tartott tanácskozáson a kórház jövője is szóba került.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Eszmecsere az egészségügyről
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 szeptember 2007 - 17:22:52
Egyetértés nem volt, de legalább mindenki megismerhette azokat a szempontokat, melyek alapján adott pártok szakpolitikusai elképzelik az egészségügyi reform véghezvitelét. Van aki ebbe, kormányzati pozíciójánál fogva, érdemben tud beleszólni, az ellenzék pedig természetesen igyekszik véleményét minél hangsúlyosabban megjeleníteni. Röviden ez lehetne a konklúziója a Szövetség Vácért Alapítvány szervezésében tartott fórumnak, ahol az ágazatban bekövetkező változásokról mondta el véleményét a Fidesz, az MDF és az MSZP szakpolitikusa, természetesen megválaszolva a lakosság felől jövő kérdéseket is.

Részletek...
Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A kisebbségi ombudsman a csörögi helyzetről
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 szeptember 2007 - 17:20:30
Szegregáció és deszegregáció címmel tartott fórumot a váci Curia épületében a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa. Kállai Ernő váci látogatása során főként a csörögi gyerekek oktatása kapcsán kialakult helyzettel foglalkozott, hiszen korábban ő volt az, aki felhívta a közvélemény figyelmét az esetre és vizsgálatot is indított az ügyben. A kisebbségi ombudsman bejelentette, a hasonló szituációk elkerülése végett már kezdeményezte az önkormányzatokról szóló törvény módosítását.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Klímakonferencia a Mobilitási héten
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 szeptember 2007 - 17:18:51
Éghajlatváltozás Vácon, már a cím is sokatmondó. A ma délutáni klímakonferencia ugyanis beilleszthető abba a sorba, amely kapcsán már két alkalommal is randevút adtak egymásnak a városban a témával foglalkozó szakemberek. A globális éghajlatváltozás után most a helyi hatások kerültek előtérbe, a Mobilitási hét keretében rendezett eseménynek a Művelődési Központ adott otthont.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váci Klímavédelmi Nap
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 szeptember 2007 - 17:17:15
Utcai akcióval kívánta a Magosfa Alapítvány tudatosítani a klímavédelem fontosságát a felnőttek és az iskolások körében. A keddi Klímavédelmi Nap főtéri helyszínén többféle játékkal, programmal várták az érdeklődőket. Lehetett klímaüzeneteket festeni, társasjátékozni vagy szélvihar kuglizni, továbbá az Alapítvány munkatársai tájékoztatást adtak a klímavédelem gyakorlati megoldásairól is. Az eseményt a Mobilitási Hét keretében szervezték.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 821 822 823 ... 860 861 862
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek @ (20 szept : 17:13) (Hírek)
Megkezdődött a mobilitási hét @ (17 szept : 17:30) (Hírek)
Liberális hét Vácon is @ (17 szept : 17:28) (Hírek)
Megrongálták a Boronkay emlékművet @ (17 szept : 17:27) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.