ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 20 szeptember 2007
Eszmecsere az egészségügyről
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 szeptember 2007 - 17:22:52
Egyetértés nem volt, de legalább mindenki megismerhette azokat a szempontokat, melyek alapján adott pártok szakpolitikusai elképzelik az egészségügyi reform véghezvitelét. Van aki ebbe, kormányzati pozíciójánál fogva, érdemben tud beleszólni, az ellenzék pedig természetesen igyekszik véleményét minél hangsúlyosabban megjeleníteni. Röviden ez lehetne a konklúziója a Szövetség Vácért Alapítvány szervezésében tartott fórumnak, ahol az ágazatban bekövetkező változásokról mondta el véleményét a Fidesz, az MDF és az MSZP szakpolitikusa, természetesen megválaszolva a lakosság felől jövő kérdéseket is.

Részletek...
Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A kisebbségi ombudsman a csörögi helyzetről
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 szeptember 2007 - 17:20:30
Szegregáció és deszegregáció címmel tartott fórumot a váci Curia épületében a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa. Kállai Ernő váci látogatása során főként a csörögi gyerekek oktatása kapcsán kialakult helyzettel foglalkozott, hiszen korábban ő volt az, aki felhívta a közvélemény figyelmét az esetre és vizsgálatot is indított az ügyben. A kisebbségi ombudsman bejelentette, a hasonló szituációk elkerülése végett már kezdeményezte az önkormányzatokról szóló törvény módosítását.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Klímakonferencia a Mobilitási héten
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 szeptember 2007 - 17:18:51
Éghajlatváltozás Vácon, már a cím is sokatmondó. A ma délutáni klímakonferencia ugyanis beilleszthető abba a sorba, amely kapcsán már két alkalommal is randevút adtak egymásnak a városban a témával foglalkozó szakemberek. A globális éghajlatváltozás után most a helyi hatások kerültek előtérbe, a Mobilitási hét keretében rendezett eseménynek a Művelődési Központ adott otthont.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váci Klímavédelmi Nap
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 szeptember 2007 - 17:17:15
Utcai akcióval kívánta a Magosfa Alapítvány tudatosítani a klímavédelem fontosságát a felnőttek és az iskolások körében. A keddi Klímavédelmi Nap főtéri helyszínén többféle játékkal, programmal várták az érdeklődőket. Lehetett klímaüzeneteket festeni, társasjátékozni vagy szélvihar kuglizni, továbbá az Alapítvány munkatársai tájékoztatást adtak a klímavédelem gyakorlati megoldásairól is. Az eseményt a Mobilitási Hét keretében szervezték.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 szeptember 2007 - 17:13:50
- kézilabda
- labdarúgás
- asztalitenisz
- atlétika

Részletek...
Hozzászólások: 10 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 17 szeptember 2007
Megkezdődött a mobilitási hét
Feltöltötte e107 - hétfő 17 szeptember 2007 - 17:30:22
Szombaton délelőtt egy, a Duna-Ipoly Zöldútra tervezett biciklitúrával indult volna az Európai Mobilitás Hét váci rendezvénysorozata, technikai okok miatt azonban ez a program elmaradt. Így vasárnap, a Diákönkormányzat által szervezett Dunaparti Bringarandi volt a Mobilitási Hét első eseménye. A főtéren tartott szabadidős és sportrendezvény számos érdekességgel, többek között autóhúzó versennyel, hastánc és break show-val, illetve koncerttel várta a fiatalokat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Liberális hét Vácon is
Feltöltötte e107 - hétfő 17 szeptember 2007 - 17:28:54
Gulyás József előadásával vette kezdetét csütörtökön este a Liberális hét váci eseménysorozata. A Szabad Demokraták Szövetsége országos tanácsának elnöke főként a liberálisok közéleti szerepéről, ennek kapcsán több aktuálpolitikai téma is napirendre került. Liberális hetet immár harmadszor rendez országosan az SZDSZ, idén 90 város kapcsolódott be a programok szervezésébe.

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megrongálták a Boronkay emlékművet
Feltöltötte e107 - hétfő 17 szeptember 2007 - 17:27:21
Péntekről szombatra virradó éjszaka ismeretlenek megrongálták Boronkay György és felesége síremlékét. A névadó emlékművét még tavaly májusban avatták fel, azóta háborítatlanul állt a Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium udvarán.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Térképavató túra
Feltöltötte e107 - hétfő 17 szeptember 2007 - 17:25:41
Nyáron vehették először kézbe a túrázók a Naszály-hegy turistatérképét, a hiánypótló kiadvány azóta ingyenesen elérhető az iskolákban, fontosabb váci könyvesboltokban, valamint a Tourinform irodákban. A kiadványt Vác Város Önkormányzata adta ki méghozzá tízezer példányban. Azt pedig, hogy mennyire sikerült a térkép, hétvégén hivatalosan is tesztnek vetették alá, a kiadvány megjelenését ugyanis az őszi túraszezon kezdetén térképavatóval ünnepelte a főtámogató Duna-Dráva Cement Kft.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kulturális Örökség Napjai Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 17 szeptember 2007 - 17:23:58
Az Európa Tanács védnökségével idén már 48 országban, így Magyarországon is a múlt hét végén rendezték meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kulturális örökségi napokat. A program célja, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsák az épületek értékeire. Azokra is, amelyek máskor részlegesen, időlegesen, illetve csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók, esetleg folyamatosan zárva vannak. A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során országszerte sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílt meg a látogatók előtt.

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 17 szeptember 2007 - 17:19:22
- A Váci NKSE csapata a szintén nyeretlen Óbudai Goldberger gárdáját látta vendégül.

- Vác-Újbuda - Vecsés 2–1

- Nyíregyházán rendezték meg az ülőröplabda Európa-bajnokságot.

- Elrajtolt a 2007-2008. évi NB I-es férfi asztalitenisz csapatbajnokság.

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 13 szeptember 2007
Konszolidáció a kórházban
Feltöltötte e107 - csütörtök 13 szeptember 2007 - 16:25:05
A váci Jávorszky Ödön Városi Kórház szállítói tartozásainak csökkentésére, a konszolidáció véghezvitelére dolgoz ki programot a város és az intézmény menedzsmentje. A szükséges intézkedések egy részét a kórház már megtette, bizonyos döntésekhez azonban bizottsági vagy testületi döntés is szükséges. A tervek szerint a folyamat felügyeletét egy konszenzusos alapon szerveződő testület látná el, amely javaslatokat is tehetne a kórház konszolidációjával kapcsolatban. Az évi 4 és fél milliárdból működő egészségügyi intézmény szállítói állománya 500 millió forint körüli összegre rúg, a tartozások legnagyobb része azonban nem éri el a 30 napot.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 829 830 831 ... 868 869 870
HírarchívumHírarchívum
Első fokon pert vesztettek a képviselők @ (13 szept : 16:21) (Hírek)
Nyugdíjba vonul a megyei kapitány @ (13 szept : 16:19) (Hírek)
Bajtársi megemlékezés @ (13 szept : 16:16) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.