ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 23 április 2007
Mélygarázs Mszp, Fidesz, Szdsz.
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:38:52
Újabb nyilatkozatok a politikai szereplők részéről a váci mélygarázzsal kapcsolatban. A váci városháza közleményét jelentette meg az egyik helyi elektronikus médium, amelyben felsorolták többek közt azokat a jobboldali képviselőket, akik az előző ciklusban szavazatukkal támogatták a mélygarázs megépítést. A jobboldali összefogás reagálásában arra emlékeztetett, hogy akárkik is támogatták az előző ciklusban a mélygarázst, akkor is a jegyző és a polgármester vonható jogi értelemben felelőségre, ha nem jogszerű volt a döntés. A váci SZDSZ is megszólalt az ügyben. A liberálisok úgy látják, a legfőbb probléma a pártpolitikai megosztottság, ugyanis szerintük e miatt lett a váci mélygarázs ügye országos szinten is ismert.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Citrom-díjas a váci Főtér
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:37:46
Három épület megújítói vehették át múlt szerdán a műemlékvédelmi világnapon a sikeres helyreállításokért odaítélt ICOMOS (ikomosz)-díjat, és ugyancsak hárman kapták meg a névadó egyesülettől az úgynevezett citromdíjat is. Ez utóbbi kategóriában a váci Főtér is szerepelt. A hírre sajtóközleményében a váci polgármester is reagált, akit a citromdíj nem ért meglepetésként. Bóth János azt mondja, ezen egyesület - és különösen egy ismertebb tagja - már korábban is komoly gondokat okozott ortodox felfogásával a váci műemlékek megmentésében. A polgármester éppen ezért fontosabbnak tartja, ahogyan a városlakók a lábukkal szavaztak. Az itt élőkkel ugyanis rendszeresen tele van a városközpont, a váciak tehát használják és élvezik a megújult Március 15-e teret.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nemzetközi kortárssegítő konferencia
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:36:52
Ötödik alkalommal adott otthont Vác az immár hagyományos magyar-szlovák kortárssegítő konferenciának, melynek idén is az Egészséges Ifjúságért Alapítvány és a város önkormányzata volt a fő szervezője. A Közép Európai Szivárvány elnevezésű találkozóra a témával foglalkozó szakemberek mellett a programban résztvevő diákokat is meghívták, akik a két nap során elhangzott előadásokat kis csoportokban is megvitathatták. Az esemény fővédnöki tisztét Szili Katalin az Országgyűlés elnöke vállalta, a védnökök között pedig megtalálhattuk Juraj Migas szlovák nagykövetet is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kerékpáros zarándok Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:35:42
3000 kilométert kerékpározik Ferkó Zoltán, hogy felhívja a figyelmet arra: a moldvai csángók nem gyakorolhatják vallásukat anyanyelvükön. Vasárnap a budapesti Szent István Bazilika előtti térről indult a 31 éves fiatalember, útja során pedig az egyházi központok közül először Vácot érintette ma délelőtt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Folytatódott a Föld napja Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:34:12
Az általános iskolások környezetvédelmi versenyével folytatódott Vácon a város hagyományos Föld napi programsorozata. A kerékpáros vetélkedőn a váci iskolások mellett többek között verőcei, szokolyai, és sződligeti csapatok is végigtekerték a távot. A 10 állomásból álló pályán a hulladékgazdálkodástól egészen az idegenforgalomig bezárólag kellett a különböző témakörökben a legjobban teljesíteni.
Az idei 3 napos rendezvény most is a Naszály túrával zárult, amely a Gyadai réttől indulva, az „Óriások pihenője”, a „Bik kút” és a Násznép Barlang érintésével, egészen a kilátótoronyig tartott.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sződligeti falutakarítás
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:33:30
Bár a szombat hivatalosan munkanapnak számított, mégis sokan gyűltek össze Sződligeten, a Föld napja alkalmából tartott hagyományos falutakarításra. A munkák több helyszínen zajlottak, így a Duna partot, a 2-es út mentén lévő területeket, illetve a vasútállomást és környékét is sikerült a helyieknek közösen megtisztítani a hónapok alatt összegyűlt hulladéktól.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Géza konferencia
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:32:38
A Váci Múzeum Egyesület és a Katona Lajos Városi Könyvtár szervezésében rendeztek konferenciát a rövid uralkodása után 1077-ben elhunyt, és a váci Székesegyházban eltemetett magyar királyról, I. Gézáról. Az eseményen a XI. század második felében trónra került Árpád-házi uralkodókról, és a váci püspökség alapításának kérdéseiről hallhattak előadásokat a megjelentek. A programnak a Katona Lajos Városi Könyvtár adott otthont.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rendőrségi nap
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:31:31
Idén először rendeztek önállóan a települések rendőrkapitányságai nyílt napot. Térségünkben a váci kapitányság az ünnepség és a programok helyszínéül a Duna partot választotta. Szombaton az együttműködő szervezetek képviselői mellett szép számmal gyűltek össze a környező településekről az érdeklődők, akik a különböző szakmai és szórakoztató bemutatók mellett számos versenyen is kipróbálhatták magukat, ügyességüket és tudásukat.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Cigány Kulturális Napok
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:30:34
Városunk legújabb-kori történelmének egy jelentős állomásához érkeztünk, olyan kulturális eseménysorozathoz, amire több évtizede nem volt Vácon példa - mondta a Cigány Kulturális Napok megnyitóján tartott köszöntőjében a város polgármestere, dr. Bóth János. Hosszú idő óta ugyanis most először, az októberben megválasztott kisebbségi önkormányzatnak köszönhetően tartottak átfogó művészeti bemutatót az itt élő 3 ezer fős roma kisebbség legjelesebb tagjai Vác lakosságának.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (04.23.)
Feltöltötte e107 - hétfő 23 április 2007 - 17:29:09
-kézilabda
-labdarúgás
-diákolimpia
-ülőröplabda

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 20 április 2007
Sporthírek (04.19.)
Feltöltötte e107 - péntek 20 április 2007 - 12:07:41
-labdarúgás
-kézilabda
-evezés
-IV. Mészkőember Kerékpáros Hegyi Időfutam

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 19 április 2007
Oktatás a szelektív hulladékgyűjtésről
Feltöltötte e107 - csütörtök 19 április 2007 - 19:11:24
A környezeti nevelési program keretében több éve járnak Vácra a Corvinus Egyetem tájépítész hallgatói, a hagyományosnak nevezhető Gyakorló Város projekt mellett tavaly óta már környezetvédelmi foglalkozásokat is tartanak helyi óvodásoknak és általános iskolásoknak. A múlt év decemberéhez hasonlóan most is a szelektív hulladékgyűjtés fontossága volt a téma, a keddi prezentációnak négy deákvári intézmény adott otthont.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 852 853 854 ... 874 875 876
HírarchívumHírarchívum
Vác út- és járdaseprés @ (19 ápr : 19:09) (Hírek)
Virágok a városban @ (19 ápr : 19:08) (Hírek)
Újabb műszeradomány a kórháznak @ (19 ápr : 19:06) (Hírek)
Diákpolgármester választás @ (19 ápr : 19:05) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.