ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 14 június 2007
Sporthírek (06.14.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 14 június 2007 - 16:19:31
-labdarúgás
-ülőröplabda
-Fut a Vác
-evezés
-bírkózás
-asztalitenisz
-atlétika


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 11 június 2007
Gyurcsány Ferenc látogatása
Feltöltötte e107 - hétfő 11 június 2007 - 17:09:02
Múlt hét csütörtökön Vácra látogatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a magyar Szocialista Párt elnöke. A kormányfő a művelődési ház nagytermében Pest megye 2 számú választókerületének szocialista politikusaival és az alapszervezetek tagjaival találkozott, a sajtó jelenléte nélkül. A híradó információja szerint a mintegy 400 résztvevővel zajló zártkörű rendezvényen a megjelentek kötetlen formában beszélgettek a reformok szükségességéről és a párt jelenlegi helyzetéről. Az eseményt követően Gyurcsány Ferenc a tavaly ősszel átadott váci Főteret is megnézte.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megyei pedagógusnap Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 11 június 2007 - 17:01:45
Vácon tartotta idei pedagógusnapi ünnepségét Pest megye önkormányzata, a megyében dolgozó tanárok köszöntését most egy épületavatással is összekötötték. Még az előző ciklusban indult el a munka, nemrégiben pedig elkészült a Cházár András Többcélú Közoktatási Intézmény új sportcsarnoka és kibővített kollégiumi szárnya. Az avató ünnepségen az iskola igazgatója és a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet, az intézmény diákjai pedig színes műsorral köszönték meg az életminőségük javítását célzó több száz millió forintos beruházást.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Múzeum fórum
Feltöltötte e107 - hétfő 11 június 2007 - 17:00:00
A városvédők és városszépítők egyesületének szervezésében tartott előadást majd fórumot dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton pénteken a Művelődési Központban. A téma a megyei struktúra, ezen belül is a váci Tragor Ignác Múzeum átszervezése volt. A pénteki eseményen többen kiálltak a városi múzeum megalapítása mellett. Az összejövetelen a váci intézmény korábbi igazgatója is szót kapott, aki több ponton reagált a múzeum eddigi működését ért vádakra.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb fejlemények múzeum ügyben
Feltöltötte e107 - hétfő 11 június 2007 - 16:58:54
Nyilvánosságra került a váci múzeum átszervezése ügyében a helyi civil szervezetek és kulturális intézmények által megfogalmazott memorandum, melynek szövegét elsőként a pénteki múzeumi fórum résztvevői ismerhették meg. Közben az oktatási és kulturális miniszter is állást foglalt az ügyben, a dokumentumot szintén ezen a fórumon hozta nyilvánosságra Molnár Lajos alpolgármester. Hiller István levelében súlyos szakmai aggályainak adott hangot a területi múzeumok kiállítóhelyként való további működése miatt. A Vác város polgármesterének címzett levélből az is kiderül, hogy a múzeumok működési engedélyeinek megváltoztatását hivatalosan még nem kezdeményezte a megye a minisztérium illetékes főosztályánál.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Konferencia a Közös Képviselők klubja szervezésében
Feltöltötte e107 - hétfő 11 június 2007 - 16:58:08
Fűtéskorszerűsítés, szellőzés, felújítások, hitel és pályázati tudnivalók. Néhány címszó azon sokrétű lehetőség közül, amelyekről bővebb információkat, hasznos tanácsokat szerezhettek a váciak a Közös Képviselők Klubja által szervezett szombati egész napos rendezvényen. A lakóépületek energiatakarékosságát és karbantartását a fókuszba helyező konferencia és kiállítás idén első alkalommal jött létre, a program helyszíneit a Madách Imre Művelődési Központ biztosította.
e
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SZDSZ sajtótájékoztató
Feltöltötte e107 - hétfő 11 június 2007 - 16:56:36
Az elmúlt két hónapban többször is megszólaltak a váci liberálisok helyi ügyekben, ilyen volt például a mélygarázs létesítése, a temető felszámolása vagy a váci múzeum átszervezése. Felvetéseikre, ahogy elmondták, több esetben is reagáltak az érintettek, ezekkel kapcsolatban legutóbbi rendezvényükön élt viszontválasszal Alexy Norbert elnök és Patrik Nándor ügyvivő.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sződligeti fórum a kavicsbányáról
Feltöltötte e107 - hétfő 11 június 2007 - 16:55:29
A Sződligeti Közéleti Egyesület szervezésében, a Közép-Dunavölgyi Természetvédelmi, Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársainak közreműködése mellett, a Sződliget határában létesítendő kavicsbánya ügyében cserélhettek eszmét a település lakói egy hétvégi fórum kapcsán. A Mi kis beszélgetéseink soros rendezvényén az is kiderült, hogy népszavazáson szeretné a polgárok egy része eldönteni: kell-e kavicsbánya Sződligetnek vagy sem.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (06.11.)
Feltöltötte e107 - hétfő 11 június 2007 - 16:54:07
-kézilabda
-evezés
-kajak-kenu
-atlétika
-kosárlabda
-rögbi

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 07 június 2007
Váci Állásbörze
Feltöltötte e107 - csütörtök 07 június 2007 - 15:46:21
Bár térségünk az országos átlagnál kedvezőbb képet mutat az álláslehetőségek és a munkanélküliség tekintetében, azért az tapasztalható, hogy a Vác-Göd-Dunakeszi vonalban sokkal jobb a munkaerő-piaci helyzet, mint az északabbra lévő területeken. A helyzet javítása érdekében rendezett állásbörzét a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Váci Kirendeltsége ma délelőtt, ahol 14 cég, szervezet és munkaközvetítő próbálta meg állni az álláskeresők rohamát.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A megyei múzeum igazgató Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 07 június 2007 - 15:43:50
A jelenlegi, érzelmektől és politikai felhangoktól sem mentes megnyilvánulások helyett a párbeszédet, a szakmai alapon zajló megegyezést tartja kívánatosnak a múzeumi átszervezések ügyében dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton. A Pest megyei Múzeum igazgatója hétfőn kora este tartott tájékoztatót a témában Vácon, ahol beszélt a struktúra átalakítás lényegéről, de érintette a Tragor Ignác Múzeum korábbi igazgatójának fegyelmi ügyét, a múzeum szerepének vizsgálatát a középvárosi temető felszámolásában, illetve szólt egy 2001-es betörés utóéletéről is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pencé a falumúzeum
Feltöltötte e107 - csütörtök 07 június 2007 - 15:42:13
2004 októbere óta tart zárva a penci falumúzeum, akkor a falak vizesedése miatt már nem lehetett tovább ott tárolni a bemutatásra szánt tárgyakat. A Kosd , Rád és Csővár helytörténetének legfontosabb tárgyait bemutató intézmény sorsa rendeződni látszik, bár várhatóan az újbóli megnyitásra még éveket kell várni. A múzeum épületét és gyűjteményét azonban Penc község most megvásárolta, az eddigi fenntartó megyei önkormányzatnak jelképes, 100ezer forintos összeget fizettek érte.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 855 856 857 ... 883 884 885
HírarchívumHírarchívum
Henkel adomány a könyvtárnak @ (07 jún : 15:40) (Hírek)
Sporthírek (06.07.) @ (07 jún : 15:39) (Hírek)
Pedagógus nap @ (04 jún : 17:21) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.