ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 04 december 2006
SZDSZ sajtótájékoztató
Feltöltötte Zsóka - hétfő 04 december 2006 - 21:43:09
Sajtótájékoztatón értékelte csütörtökön a Szabad Demokraták Szövetsége az első két képviselőtestületi ülés tapasztalatait. Ahogy a párt váci elnöke, Alexy Norbert fogalmazott, bár a választási eredményeknek köszönhetően a testületből kikerültek a liberálisok, a közéletben továbbra is szerepet akarnak vállalni, véleményüket pedig a városban történtekről el kívánják mondani.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jobbik keresztállítás
Feltöltötte Zsóka - hétfő 04 december 2006 - 21:41:32
A Jobbik Magyarországért Mozgalom váci csoportja is csatlakozott az országos szervezet adventi keresztállítási missziójához. Ennek nyomán a városban is elhelyeztek egy 3 m2 alapterületű, 5 méter magas fából készült keresztet, méghozzá a Szent István téren, a Széchenyi utca és a 2-es főút kereszteződésének vasút felőli oldalán. A rendezvény célja, hogy felhívják az emberek figyelmét Karácsony valódi, keresztény lényegére. Ahogy közleményükben fogalmaznak, idézem: „Karácsony a Megváltó születésének ünnepe, s nem a bevásárlási láz és a mértéktelen fogyasztásra sugalló céges reklámfogások ürügye.”

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közlekedésbiztonsági akció
Feltöltötte Zsóka - hétfő 04 december 2006 - 21:40:26
"Mindenkit hazavárnak" elnevezéssel tartott közlekedésbiztonsági akciót a Váci Rendőrkapitányság és a Kismarosi Üdülőterületi Polgárőr Egyesület. A mai akció célja az volt, hogy felhívják az autósok figyelmét a biztonságos közlekedésre.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - hétfő 04 december 2006 - 21:37:46
- birkózók köztársasági rangsorversenyének döntője
- első osztályú labdarúgó bajnokság
- XX. Chazár András Úszó Emlékverseny
- Pest megyei diákolimpia városi asztalitenisz bajnoksága

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 30 november 2006
Főtér avató előzetes
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:58:17
Pénteken tartják a Március 15-e tér átadásának záróünnepségét Vácon, ekkor avatják hivatalosan a Bécsi kaput is. Több, ehhez kapcsolódó program mellett december 1-től a díszbe öltözött főtéren a karácsonyi vásár is megnyílik, ahol nemcsak az ünnephez illő portékákat vásárolhatunk, de szomjunkat és éhségünket is csillapíthatjuk.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Adventi gyertyagyújtás
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:56:18
Advent elkövetkező négy vasárnapján este negyed héttől a fehérek temploma
oldalánál, adventi gyertyagyújtásra hív minden váci polgárt a KDNP váci szervezete.
Ahogy közleményükben fogalmaznak, idézem: „Töltsük együtt imával és várakozással a Megváltó születésnapjáig tartó heteket”. Az első gyertyagyújtásra most vasárnap, december 3-án kerül sor.


Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Távhődíj emelés
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:55:34
Döntött a távhőszolgáltatás árának emeléséről a váci képviselő-testület, a Távhő kft. által beterjesztett javaslatot a novemberi ülés előtt már a gazdasági bizottság is egyhangúlag jóváhagyta. Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, az áremelést a gázár augusztusi változása tette indokolttá. A testületi ülésen kiderült, a 30%-os gázárnövekedéssel szemben a távfűtéssel kapcsolatos díjemelkedés Vácon összességében 15 %-os lesz, érvénybe pedig december 1-től lép majd.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A MESZK megyei ülése a Jávorszky Ödön városi kórházban.
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:54:07
Az elmúlt héten fogadta el a parlament az egészségügyi szakmai kamarák működéséről szóló törvényt. A MESZK az-az a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöksége azonban nem elégedett az új szabályozással, ugyanis a kormány javaslata szerint kidolgozott törvény megszünteti a kötelező kamarai tagságot, ami taglétszám hiányában akár kamarai szervezetek megszűnését is okozhatja. Az elnökség véleménye szerint ez alapvető alkotmányossági problémát vet fel, ezért a Meszk levélben kérte a köztársasági elnöktől a törvény előzetes alkotmányossági kontrollját. A Meszk megyei elnökségi ülésére szerdán került sor a váci Jávorszky Ödön kórházban, ahol az április elsejétől életbelépő változások hatásait vitatták meg a résztvevők.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vácz Remete megemlékezés
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:51:26
A Váci Múzeum Egyesület hagyományaihoz híven az idei évben is megemlékezett a Váci Remete névnapjáról. Az ünnepség kedden délután a Kossuth téren álló Vácz Remete szobránál zajlott. Ezt követően az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán dr. Mikó Árpád művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főosztályvezetője tartott előadást a reneszánsz művelődéstörténet jelentős elemeiről, köztük számos váci érdekességről is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rendezvény az AIDS világnapján
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:50:01
Magyarországon ebben az évben 18 újabb AIDS-megbetegedést regisztráltak, és ezzel meghaladta az 1300-at az ismertté vált fertőzött személyek száma. Ahhoz, hogy minél kevesebben kapják meg ezt a gyógyíthatatlan betegséget, továbbra is fontos a figyelemfelkeltés. Az AIDS elleni közdelem világnapja kapcsán ma délelőtt tartott váci rendezvény is ezt a célt szolgálta, az eseményt az ÁNTSZ Pest Megyei illetve Vác-szobi Városi Intézete szervezte.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Színes diplomások köszöntése
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:48:26
Csaknem 30 színes diplomás váci pedagógust köszöntöttek szerda délután a Művelődési Központban. A pedagógusok közül 27-en ünnepelték idén pályára lépésük kerek évfordulóját, közülük a legfiatalabbak is már fél évszázada megszerezték a végzettségüket igazoló okiratot. A hosszú évtizedeket a katedrán töltött tanárokat az önkormányzat nevében dr. Bóth János polgármester és dr. Molnár Lajos alpolgármester méltatta.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Útlezárás
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:46:53
Vasúti átjáró felújításának munkálatai miatt félpályás útlezárásra kerül sor a Budapest Nyugati pályaudvar - Szob vasúti fővonalon illetve a 2104. jelű összekötőút egy szakaszán, Vác - Máriaudvarnál. A közúti-vasúti kereszteződések átépítése során és a kivitelezési munkálatok idején a közút ideiglenes félpályás lezárására, a járműforgalom jelzőőrös irányítására kerül sor, méghozzá a 2102-es jelzésű út esetében december 1-6. között, naponta 8 órától 16 óráig.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 855 856 857 ... 861 862 863
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek Zsóka @ (30 nov : 20:44) (Hírek)
MSZP sajtótájékoztató Zsóka @ (27 nov : 21:15) (Hírek)
Kavicsbánya bejárás Sződligeten Zsóka @ (27 nov : 21:13) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.