ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 04 június 2007
Esélyegyenlőségi nap
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:19:48
A fogyatékossággal élő személyek mindennapi problémáinak figyelemmel kísérése, az integráció gondolatának továbbvitele és tényleges megvalósítása voltak az idei Regionális Esélyegyenlőségi nap legfontosabb gondolatai Vácon. Június első napján több kiállítás nyílt a Művelődési Központban, egész napos szakmai konferenciát tartottak, és ekkor adták át a tavalyi évben alapított Fogyatékossággal Élő Váci Emberekért elnevezésű díj egyéni és közösségi elismerését. A rendezvény fővédnöki tisztét Kiss Péter, szociális és munkaügyi miniszter vállalta.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
John Emese az Esélyegyenlőségi Napról
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:16:50
A váci Esélyegyenlőségi Naphoz kapcsolódva a városban tartott sajtótájékoztatót John (jon) Emese az SZDSZ országos ügyvivője. A politikus elismerően szólt az egész napos rendezvényről, majd a hétvégi pedagógusnap apropóján hangsúlyozta: fontosnak tartja a fogyatékkal élő és a megkülönböztetett bánásmódot igénylő gyerekek beilleszkedésének segítését az oktatásba.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tisztújítás a váci Fideszben
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:15:10
Újra Debreczeni Jánost választotta elnökévé a Fidesz váci szervezete, a pártvezető mandátuma két évre szól. Információink szerint a csütörtöki tisztújító ülésen hárman szálltak ringbe a váci Fidesz, elnöki posztjáért, dr. Orosz Ágnessel és Ványi Lászlónéval szemben Debreczeni Jánost választották meg a párt tagjai, a szavazatok csaknem 50 %-ával. A párt helyi elnökségébe alelnökként bekerült még dr. Orosz Ágnes, Dobai Tamás, Kőrösi Csaba és Ocskay Gábor, az ő megbízatásuk szintén 2009 nyaráig érvényes.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Civil egyeztetés a múzeum ügyében
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:14:33
A váci Tragor Ignác Múzeum jelenlegi helyzetével és jövőbeni sorsával kapcsolatban kérte a város vezetése a helyi civil szervezeteket, hogy egy megbeszélés során mondják el véleményüket és tegyenek javaslatokat a lehetséges megoldásra vonatkozóan. A megyei közgyűlés döntése nyomán a civilek álláspontja egyértelmű Vácon. A pénteki megbeszélésen a jelenlévő szervezetek egyöntetűen támogatták az intézmény városi működtetését célzó erőfeszítéseket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Parkoló vagy park az Istenmalmi úton
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:13:12
37 éve borítja gaz az Istenmalmi út végében található területet, ahol a közeljövőben parkolóhelyek kialakításával igyekeznek orvosolni a környék közlekedési problémáit. A javaslattal a 8.sz körzet listás képviselője, Miskei Sándorné állt elő, egészen mostanáig pedig ezzel az ötlettel dr. Váradi Iván Attila, a terület egyéni képviselője is egyetértett. Ennek megfelelően a tervezett beruházás már szinte minden fórumon zöld utat kapott, sőt úgy tudjuk a szükséges összeg is rendelkezésre áll a megvalósításhoz. Most azonban Váradi Iván Attila módosított álláspontján, és a zöldfelület védelme érdekében inkább parkosítana. Mindkét önkormányzati képviselő véleményét a környéken lakók akaratával igyekszik alátámasztani.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Trianonra emlékezett a Jobbik
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:07:21
A trianoni békeszerződés megkötésének 87. évfordulójára emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom váci szervezete. A rendezvényt szombaton tartották a Postaparkban, ahol a jelenlévők megkoszorúzták a II. világháborús emlékművet. A Jobbik közreműködésével vagy szervezésével egyébként országosan mintegy ötven megemlékezést és gyászünnepséget tartottak június 4-e kapcsán.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (06.04.)
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:04:58
-kézilabda
-Karácsony Antal emléktárgyak
-bírkózás
-diákparalimpia

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 18 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 31 május 2007
Dohányzásmentes Világnap
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 május 2007 - 16:49:53
A dohányzás a világon ma tíz felnõttbõl egyet megöl. 2030 - ban várhatóan hatból egyet, évente összesen több, mint tízmillió halálesetet okoz majd a füstölés.
A dohányosok átlagosan 8 évvel élnek rövidebb ideig, mint a nemdohányzók. Megdöbbentő adatok ezek, amelyek az idei Dohányzásmentes Világnapon ismét felhívják a figyelmet a dohányzás veszélyeire, valamint a dohányfüstmentes környezet fontosságára.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Drogmentes Magyarországért Maraton
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 május 2007 - 16:47:59
42 nap alatt, 310 települést érintve, 2100 km-es távot tesznek meg a Drogmentes Magyarországért Maraton atlétái, hogy felhívják a figyelmet a kábítószer fogyasztás veszélyeire, és a drogproblémák megoldási lehetőségeire. A súlyosbodó droghelyzet megváltoztatása miatt a mozgalomhoz több ismert közéleti személy és sportoló is csatlakozott, így a védnökök között megtalálható Székhelyi József vagy Gálvölgyi János, illetve Görbicz Anita, Vörös Zsuzsa, Janics Natasa, és Martinek János. Az idei Maraton április 21-én kezdődött, június 2-án ér véget, május utolsó napján pedig Vácot is érintették a futók.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Idősek Biztonságáért szakmai nap
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 május 2007 - 16:46:55
Az idősek biztonsága érdekében szervezett szakmai napot az ÁNTSZ szobi, váci és dunakeszi kistérségi intézete, az eseményre elsősorban a térség déli részén élő nyugdíjasokat várták. A „Ne essen el, őrizze meg hosszú ideig épségét!” mottót viselő program egyik legfontosabb témája az időskori balesetek megelőzése volt, amelyhez gyakorlati tanácsokkal, időskori tornagyakorlatok bemutatójával is szolgáltak a szakemberek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 19 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bemutató az Esélyegyenlőségi Naphoz kapcsolódva
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 május 2007 - 16:45:17
Az esélyegyenlőség éve tiszteletére, a váci esélyegyenlőségi naphoz kapcsolódva tartottak bemutatót művészeti csoportok a Főtéren az elmúlt hétvégén. A szombat délelőtt fellépő tánc és színházi együttesek tagjai főként fogyatékossággal élő fiatalok, akik produkcióikkal bizonyították: a tehetség egyáltalán nem függ attól, hogy valaki egészségesen illetve látás- vagy mozgássérültként éli az életét.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Főiskolai road-show a Közgázon
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 május 2007 - 16:43:43
Az érettségi szünet után indult, és még most is tart a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola és a Felvételi Információs Szolgálat közös körútja az ország középiskoláiban. A road-show Vácra, a I. Géza király Szakközépiskolába is eljutott, ahol a 11-ikes diákok kötetlen formában tudhattak meg hasznos információkat arról, vajon milyen is a főiskolás élet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 856 857 858 ... 883 884 885
HírarchívumHírarchívum
Gyermeknap @ (31 máj : 16:42) (Hírek)
Sporthírek (05.31.) @ (31 máj : 16:39) (Hírek)
@ (31 máj : 16:39) (Hírek)
Fizetett rendőröket alkalmaz Vác @ (29 máj : 13:33) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.