ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


kedd 10 április 2007
Pajzsmirigy konferencia a kórházban
Feltöltötte e107 - kedd 10 április 2007 - 10:33:42
A differenciált pajzsmirigy rák felismerése, kezelése és gondozása volt a fő témája annak a konferenciának, melynek előadásait pénteken, a Művelődési Központ Színháztermében hallgathatta meg a szakértő közönség. A szakmai eszmecserét a váci Jávorszky Ödön Kórház mellett a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság Pajzsmirigy Szekciója, a Magyar Onkológusok Társasága és a Hevesy György Magyar Orvostudományi Nukleáris Társaság szervezte.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vácé a Berczelly-gyűjtemény
Feltöltötte e107 - kedd 10 április 2007 - 10:32:43
Félúton találkoztak az álláspontok, így megegyezett Vác városa és Berczelly Attila a mintegy 400 darabos öntöttvas-gyűjtemény tulajdonjogának átruházásáról. Korábban a tulajdonos 50 millió forintot kért az anyagért, a város azonban februári ülésén csak 30 milliót szavazott meg a vásárlásra. Mivel azóta mindkét fél 10-10 millió forinttal módosította ajánlatát, így nem volt akadálya a szerződés megkötésének.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megkezdődött a potyautasok kiszűrése
Feltöltötte e107 - kedd 10 április 2007 - 10:32:07
Egy hete már valamennyi kórház és egészségügyi szolgáltató ellenőrzi, hogy a hozzájuk forduló beteg fizeti-e a tb-járulékot, azaz joga volt-e az adott egészségügyi szolgáltatáshoz. Ha az adategyeztetés során kiderül, hogy a páciens neve nem szerepel a biztosító nyilvántartásában, a beteg a helyzete tisztázása érdekében vagy a megyei egészségbiztosítási pénztárat, vagy az adóhatóságot keresheti fel. A váci kórházban egyelőre nagyobb gondok nélkül üzemel a számítógépes rendszer, ráadásul egy informatikai fejlesztésnek köszönhetően az adatlekéréssel járó többlet adminisztráció idejét is sikerült a minimálisra csökkenteni.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Múzeumi átszervezések a megyében
Feltöltötte e107 - kedd 10 április 2007 - 10:29:54
Múzeumi átszervezésekről, az intézményrendszer átstruktúrálásáról határozott legutóbbi ülésén a Pest megyei Önkormányzat. A képviselők ezt a lépést az emberi erőforrás és a tárgyi eszközök hatékonyabb felhasználása érdekében tették meg. A múzeumi működés valamennyi településen fennmarad, a döntés kapcsán tehát egyáltalán nincs szó múzeum-bezárásokról.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Magyar-szlovák testületi ülés
Feltöltötte e107 - kedd 10 április 2007 - 10:28:46
A kölcsönös jó kapcsolatok folytatását és további elmélyítését hangsúlyozták az első magyar-szlovák együttműködési nap résztvevői csütörtökön a Váci Városházán. Az esemény kezdeményezője Lőwy János ipolysági polgármester volt. Az ülés fő célkitűzésként megfogalmazódott: a választások nyomán testületbe került új képviselőknek így legyen lehetőségük egymással megismerkedni, illetve eszmét cserélni a következő ciklus közös terveiről. Az együttműködési napon jelen volt a váci és ipolysági képviselők nagy része, a helyi szlovák kisebbségi önkormányzat tagjai, Dubnica leköszönt és újonnan választott polgármestere, illetve a Szlovák Nagykövetség tanácsosa.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (04.09.)
Feltöltötte e107 - kedd 10 április 2007 - 10:24:19
-rögbi
-vizilabda
-szektorlabda
-evezés

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 06 április 2007
Sporthírek (04.05.)
Feltöltötte e107 - péntek 06 április 2007 - 11:53:30
-kézilabda
-labdarúgás
-úszás
-bírkózás

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gyurcsány Ferenc Vácon
Feltöltötte e107 - péntek 06 április 2007 - 11:48:43
A váci Jávorszky Ödön Városi Kórházba látogatott hétfőn Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, hogy tájékozódjon az egészségügyi reform első tapasztalatairól. A kórháztól kapott tájékoztatás szerint a váratlan kormányfői vizit kizárólag szakmai jellegű volt, arról az intézményt is csak a látogatás előtt 1 órával értesítették. A Miniszterelnöki Hivatal által megjelentetett közlemény szerint a kormányfő és az azóta már lemondott Molnár Lajos egészségügyi miniszter többek között az intézmény sürgősségi osztályát is felkereste, ahol naponta mintegy száz beteget kezelnek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bölcsődei férőhely-bővítés
Feltöltötte e107 - péntek 06 április 2007 - 11:46:50
Bölcsődei férőhely-bővítést tervez a váci önkormányzat, miután a meglévő 130 fős kapacitáson túl még legalább 90 gyermek családja igényelné a szolgáltatásokat. A városvezetés megvizsgálta a szóba jöhető alternatívákat, és intézményi átszervezésekkel lehetséges is volna a létszámnövelés. Információink szerint így a Kölcsey és a Zrínyi utcában működő bölcsődékben újabb csoportokat hoznának létre, ráadásul az önkormányzat terveiben egy késő estig nyitva tartó magánbölcsőde megalapítása is szerepel.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jobboldali sajtótájékoztató
Feltöltötte e107 - péntek 06 április 2007 - 11:45:22
Változott a Vác város címerének és zászlajának használatát szabályzó rendelet. A jobboldali javaslattal elfogadott szigorításnak köszönhetően jövő év júliusától nem használható a városi intézményeket is díszítő címer és a város egységes PR arculatát is majd át kell dolgozni. A Váci Jobboldali Összefogás sajtótájékoztatóján Dr. Orosz Ágnes képviselő azt mondta: az általa javasolt szigorításra azért volt szükség, hogy ezentúl a címert ne lehessen felesleges díszítésekkel ellátni. Fördős Attila a város intézményeinek gazdálkodását szeretné átláthatóbbá tenni, szerinte ugyanis nincs a képviselőknek megfelelő információja arról, hogy mekkora szállítói tartozásokat görgetnek maguk előtt az intézmények. Fördős Attila szerint ez azért fontos, mert például a kórház esetében nő a szállítói tartozás és egyelőre nem látják, hogy a súlyponti szerepnek köszönhetően milyen finanszírozás alá fog esni az egészségügyi intézmény.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
8 új külsős tag a bizottságokban
Feltöltötte e107 - péntek 06 április 2007 - 11:44:12
Az önkormányzati feladatok eredményesebb ellátása érdekében, dr. Orosz Ágnes jobboldali képviselő javaslatára újabb külső tagokkal bővültek a már korábban felállított szakbizottságok Vácon. A 8 új tagot az Szervezeti és Működési Szabályzat módosításával, paritásos alapon, titkos urnás szavazás útján választotta meg legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Ennek eredményeként a pénzügyi bizottságba 2-2 tagot delegált az MSZP és a Jobboldali Összefogás, míg 1-1 külsős bizottsági helyet kapott a baloldal a szociális és az oktatási, a jobboldal pedig a sport és az egészségügyi bizottságban.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Mérnöki Kamara ülése Vácon
Feltöltötte e107 - péntek 06 április 2007 - 11:43:48
Vácon tartotta kihelyezett ülését a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a helyszínválasztást a város, térségben betöltött súlyponti szerepével és az elmúlt években mutatott jó teljesítményével indokolták a szervezők. Mint az eseményen elhangzott, a kamarai tagok figyelmét ezek mellett a település sikeres és eredményes működése is Vácra irányította.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 860 861 862 ... 880 881 882
HírarchívumHírarchívum
Földváry és Juhász napok @ (06 ápr : 11:39) (Hírek)
Pert indít a Jobboldal mélygarázs ügyben @ (02 ápr : 16:29) (Hírek)
Ligettakarítás @ (02 ápr : 16:29) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.