ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 04 február 2008
Sebkezelő és Diagnosztikus Központ alakult Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 04 február 2008 - 14:39:48
Megalakult Vácon az ország első Multidiszciplináris Sebkezelő és Diagnosztikus Központja. Ennek keretében azokat a bőrfekélyeket lehet majd eredményesen kezelni, amelyek ellátása több orvosi szakmának az együttműködését is igényli. A Jávorszky Ödön Kórházban február elsejétől indult be a munka, melynek koordinálását Hunyadi János a Debreceni Egyetem bőrgyógyász professzora, a Magyar Sebfertőzési Társaság tagja végzi.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szavazzanak nemmel
Feltöltötte e107 - hétfő 04 február 2008 - 14:38:16
Az egészségbiztosításról szóló törvény február 11-i, ismételt szavazásakor dr. Bóth János és Sándor István szavazzanak nemmel. Erre kéri a Fidesz választókerületi elnöke a térség két, egyéni valamint listás szocialista országgyűlési képviselőjét. Bár Bábi Gabriellának, ahogy fogalmaz, nincsenek illúziói, hiszen a parlamenti szavazáskor egy költségvetési támogatások megvonásával fenyegetett baloldali képviselőnek kevés választása lehet. A választókerületi elnök bejelentette még, hogy a népszavazással kapcsolatos kampánykörútja során Tarlós István március 3-án Vácon a művelődési házban várja az érdeklődőket.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vasutas-sztrájk ismét
Feltöltötte e107 - hétfő 04 február 2008 - 14:36:04
Pénteken kezdődött majd félbeszakadt. Mivel azonban a tárgyalások továbbra sem vezettek eredményre, ma hajnali 3.00 órától ismét folytatódott a VDSZSZ sztrájkja. A tapasztalatok szerint a vonatok közlekedése az egész országban kiszámíthatatlan volt, ez pedig kényszerű késéseket, járat-kimaradásokat, valamint útvonal-rövidüléseket is jelentett. Némi gyógyír, hogy akik nem tudtak vonattal utazni hétfőn, azok bérleteit a BKV és a Volánbusz is elfogadta, utóbbi társaság a budapesti régió menetrendszerinti járataira.

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 04 február 2008 - 14:33:08
-kézilabda
-asztalitenisz
-labdarúgás
-birkózás

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 31 január 2008
Módosult a szociális és a gyermekvédelmi ellátásokról szóló rendelet
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 17:00:46
Tavaly még külön rendelet szabályozta a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátásokat, valamint a gyermekvédelmi ellátást, egy januári döntésnek köszönhetően azonban most már egységes szabályozás alá került mindkét ellátási forma Vácon. Bartha Gyulának, a szociális osztály vezetőjének a javaslatát a képviselő-testület elfogadta, de a rendelettervezetbe most sem tudott bekerülni Orosz Ágnes gyógyszersegélyről valamint a születési támogatásról szóló indítványa.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jakab Zoltán reagálása
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:58:14
Mi adni és nem elvenni szeretnénk, írta híradónkhoz eljuttatott közleményében dr. Jakab Zoltán, az egészségügyi bizottság szocialista elnöke. Biztosítani, idézem „a szociálisan rászorultaknak egy újabb lehetőséget, hogy az évente négyszer adható átmeneti segély igénybevételével a gyógyszerre fordított kiadásaikat megkötés nélkül magasabb összegben kompenzálhassák”. Jakab Zoltán javaslatai között szerepelt egyébként a 15000 forintos egyszeri támogatás beépítése az éves igényelhető összegbe, de ezt, mint mondja, a jobb oldali összefogás frakció elutasította. A szocialisták véleménye szerint az egyszeri szülési támogatás pedig nem ér fel a munkahely teremtésre, lakáskörülmények javítására fordított összegek hatásával, amelyek hosszútávon biztosítják a városban élő, itt letelepedett fiatalok szociális biztonságát.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fidesz-KDNP Összefogás sajtótájékoztató
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:57:51
A gyógyszersegélyről valamint a születési támogatásról szóló indítványok elutasítása mellett a Kerident Kft. tevékenysége volt a fő téma a Fidesz-KDNP Összefogás legutóbbi sajtótájékoztatóján. De szó esett még a közelmúltban történt emlékmű-gyalázásokról, és egy jövő héten tartandó demonstrációról is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kórházi várólista
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:56:08
A Jávorszky Ödön Városi Kórház honlapjára kattintva bárki elérheti az intézmény várólistáját, amelyen külön lebontva olvashatók a fül-orr-gégészetre, a kardiológiára, a sebészetre, a szülészet-nőgyógyászatra és a traumatológiára vonatkozó információk.
A kórházaknak 2007. márciusa óta kell hozzáférhetően közölni adatbázisaikat, ezek hiánya miatt azonban körülbelül 60 %-uk mulasztásos törvénysértést követ el jelenleg is. A váci kórházban az országos sajtóban megjelent extrém példákkal szemben nincsenek több éves várakozási idők. Most például 90 nap a legtöbb, ameddig egy betegnek türelemmel kell lennie, ha csípő, vagy térdprotézis műtétet írtak elő számára.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elköltözött a Közterület Felügyelet
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:54:08
Új helyre, a Csányi László krt. 47. számú épület földszinti irodahelységébe költözött Vác Városának Közterület Felügyelet Csoportja. Ügyfélfogadási rendjük nem változott, telefonszámuk azonban igen. Az új elérhetőség a 06-27/306-133-as vonalon található, de közérdekű lakossági bejelentések közlésére egy díjmentes tarifával működő zöld szám is igénybe vehető, méghozzá a 06 80 890 020-as számon.

Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fallabdások igen, vizicsikók nem
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:53:46
Érdekesen alakult két frissen létrejött sportegyesület névhasználati kérelme a legutóbbi testületi ülésen. A Vizicsikók Közhasznú Szabadidő Sportegyesület ugyanis nem kapta meg azt a többséget, amely lehetővé tette volna nevükben a „Váci” jelző feltüntetését, A Vác Városi Fallabda Egyesület kérelme azonban egyhangú támogatásra talált. A vizicsikók nem értik, de elfogadják a testület döntését, amely, mint mondják működésükben, eredeti céljaik megvalósításában nem fogja őket megakadályozni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Változtatna a forgalmi renden a képviselő
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:50:00
Változtatna a Honvéd utca, Csányi körút kereszteződésének forgalmi rendjén Debreczeni János váci önkormányzati képviselő. Ha rajta múlna, más ütem szerint haladhatnának az autók Budapest felé, azaz az egyenesen közlekedő gépjárművek már akkor zöld jelzést kapnának, amikor szemből megindul a forgalom. Szerinte így a sokszor feltorlódó autósor is csökkenne a Juhász Gyula Iskola előtti szakaszon. A Magyar Közút Kht. váci üzemmérnökségén azonban nem tudnak olyan okokról, amely miatt meg kellene változtatni a jelenlegi rendszert, mint mondják erre évek óta nem panaszkodott senki az itt élők közül.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ülést tartott a Magyar-Finn Baráti társaság
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:48:19
Nem egy szigorúan zárt társaságként, hanem nyílt közösségként kíván működni a tavaly újjáalakult Magyar-Finn Baráti Társaság. Összejöveteleik sem szigorú protokoll szerint zajlanak majd, hanem inkább baráti beszélgetésekre szeretnének hasonlítani. Ilyen volt a legutóbbi is szerdán délután, a váci Városházán.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.