ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Elhunyt Kautzky Ervin, Vác díszpolgára.
Feltöltötte NAT - csütörtök 27 június 2013 - 09:03:01
Váratlanul elhunyt szombaton Kautzky Ervin, színművész, Vác díszpolgára. Kautzky Ervin 1931. március 26-án született Pécsett. 1953-tól több színházban is játszott, elsőként az Állami Déryné Színházban, majd a Szolnoki Szigligeti Színházban, ezt követően az egri Gárdonyi Géza Színház társulatának volt kétszer is a tagja. 1959-től a győri Kisfaludy Színházban, majd 1972-től a Kecskeméti Katona József Színházban tevékenykedett. 1973-ban a Bartók Színház, majd az Arany János Színház közönsége láthatta a színpadon. Vác városa 2009-ben választotta díszpolgárának a színművészt.


Kautzky Ervin a Humánesztétikai Egyesület alapítója volt, melyet 1990-ben hozott létre. Nem csak színművészként tevékenykedett, hanem tanított is. A váci Fónay Humánia Társulat művészi beszédtanáraként megalapozta a sarjadó váci színházi élet alapjait feleségével, Kopetty Liával együtt.

Ruzicska László, művészeti vezető, Fónay – HUMÁNIA – Társulat
Színművészeti érdemeire is abszolút, mert színművész volt, és azt hiszem az ifjúsági nevelés a legfontosabb, ami az egész életét kitöltötte. Ami miatt én is azt mondhatom, művészileg az vagyok ma aki, és ma vezethetem a Fónay Humánia Társulatot, mint művészeti vezető, az ő stafétáját vettem én át. És Kopetty Lia feleségével együtt azt hiszem az ifjúsági nevelésben tették a legnagyobb érdemeket, itt a város ezt észrevevén az ő munkásságukat díjazta, 2009-ben így kapták meg a városi díszpolgárságot is.

Kautzky Ervin a díj átvételekor így nyilatkozott a kitüntettek nevében.

Kautzky Ervin, színművész
Egy olyan városban dolgozunk feleségemmel öt éve, amelynek hatalmas múltja, hagyománya, tradíciója, egyházi és világi értelemben értékek tömege van.

Kautzky Ervint 82 éves korában érte a halál. Az önkormányzat és a váci színház épületén is fekete zászló gyászolja a színművészt.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.