ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Ki auditálja a váci vízmű számláit?
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 április 2017 - 08:35:13
Ki a tulajdonosa a váci vízmű számlázási rendszerét auditáló cégnek? Ezt kérdezte az MSZP helyi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján. Bóth János azt állítja, hogy a Fideszes irányítású önormányzati cégek is elismerik: az auditálásra kiválasztott HUNGUARD cég drágán dolgozik. A DMRV-nek például eddig közel 16 millió forintjába került a kötelező megbízás, amit aztán a fogyasztókkal fizettetnek meg.

Dr. Bóth János
Ez az a tanúsítási tevékenység, amelyről Fideszes irányítású önkormányzati cégek állítják, tehát nem mi : semmi értelme, de legalább sokba kerül. Ez az a tanúsítási tevékenység, amelyből többmilliárd forintot zsebelt be ez a cég, 54%-os haszonkulccsal. 600 millió forintot csak a köztulajdonban álló cégektől szedett be. Ezt tőlünk, mindannyiunktól szedték be!

A szocialista politikus felvetésére legutóbbi sajtótájékoztatóján a polgármester reagált. Fördős Attila úgy fogalmazott, nem foglalkoznak állami szervek működésével, mert ez nem az önkormányzat kompetenciája.

Fördős Attila polgármester
Bóth János mondja: a fideszes irányítású önkormányzati cégek is elismerik, auditálásra kiválasztott- nevezett cég drágán dolgozik. Nos, én nem tudok Vác
városában úgymond fideszes irányítású önkormányzati cégről, amelyik ilyen kijelentést tett volna. Nem tudom, hogy honnan van ez az állítás, minden esetre ebben Vác városa nem exponálta magát.


Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.