ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Jótékonysági fitness a kórházért
Feltöltötte esaniko - kedd 16 május 2017 - 08:34:37
Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! Tartja a jól ismert szlogen, ezúttal pedig az egészségmegőrzés mellett más jótékony hatással is járt. Ugyanis az egyik fitness klubnak, a főtéren tartott edzésen keresztül, rengeteg résztvevő járult hozzá adományokkal a Jávorszky Ödön Kórház alternatív szülőszobájának felújításához.

Szerda délután különleges kezdeményezéssel készült az egyik váci sportcentrum, ugyanis jótékonysági edzés keretében a váci Jávorszky Ödön szülészeti és nőgyógyászati osztály, alternatív szülőszobájának felújítására gyűjtöttek felajánlásokat. A kórházban 980 szülést hajtanak végre évente átlagosan, így az eszközök nagy igénybevételnek vannak kitéve, de emellett szükséges a szülőszoba berendezésének felújítása is.

Kárpáti Zoltán ápolási igazgató, váci Jávorszky Ödön kórház

A szülőszobának a felszerelését javítanánk, ehhez kapnánk önöktől segítséget. A szülészet nagyon fontos dolog az életünkben, nagyon nyitottak a szülésznők az alternatív szülésre és az ehhez szükséges, az alternatívhoz szükséges eszközöket szeretnénk kapni, ezeket szeretnénk felújítani. Ezt onnan is tudom, hogy mind a két fiam itt született, és én is kaparásztam a kanapét izgalomban, tehát ezeknek a felújítására kerülne sor.

Alternatív szülőszoba már több éve működik a kórházban, és számos olyan tényezőt biztosít a kismamák számára, melyekkel megkönnyítik a szülés pillanatait. Hatalmas terek, bőr kanapé, átalakítható ágy és akár pezsgőfürdő is a rendelkezésre áll. A kád, a langyos víz sokat segíthet a relaxációban, jelentősen enyhítheti a kismama fájdalmait, ellazítja a gátizmokat és a mélyizomzatot, a hidromasszázs fúvókák pedig masszírozzák az anyuka hátát. A fürdőt leginkább a vajúdás alatt veszik igénybe a nők. Az alternatív szülőszoba lényege, hogy az édesanyák hálószobához hasonló, kellemes körülmények között hozzák világra gyermeküket, ehhez pedig a korszerű eszközök és a felújítás elengedhetetlen. Bagyinszki Anikó edző elmondta, hogy a jótékonysági edzéssel a nőket célozták meg, akikhez közel áll a téma.

Bagyinszki Anikó, szervező edző

Ketten a kolléganőmmel, Páncél Évával találtuk ki ezt a jótékonysági edzést tulajdonképpen. Onnan jött ez az egész ötlet, hogy hölgyekkel foglalkozunk nagy részben és egy kicsikét szerettük volna elvinni ezt a nőiesség vonalat, hogy a nőgyógyászati és szülészeti osztályra ajánlottuk fel a kórháznak a bevételt, és tulajdonképpen ebből jött az egész kezdeményezés, hogy valamit a hölgyeknek, a nőknek, még egy kicsit pluszban sugalljunk, hogy miért fontos az edzés. Szülés után is jönnek nagyon sokan hozzánk edzeni.

A két edző egy intenzív 90 perces órát tartott a főtéren összegyűlt hölgyeknek, és gyerekeknek. A nap végén persze az izomláz mellett a legfontosabb eredmény az adományokból összegyűlt 100.500 forint, melyet a kórház megfelelő berendezésekre tud fordítani.Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.