ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Kiosztották a növényeket, indul a Virágos Vác
Feltöltötte esaniko - kedd 16 május 2017 - 08:36:16
Három napon keresztül osztották a virágokat, ezzel hivatalosan is elindult a 15. Virágos Vácért városszépítő verseny. Idén közel 18 ezer palántát vittek el azok, akik korábban pályázatot nyújtottak be a szervezők felé. A mozgalomhoz az önkormányzat nyújt anyagi fedezetet, ami idén is több milliós kiadást jelent. Bár a versenyben résztvevők közt győztest is hirdetnek majd, a cél végső soron mégis az, hogy Vác egyre szebbé váljon.

Gyakorlatilag teljesen kiürült a Park utcai telephely, ahol szombaton még 18 ezer virág várta, hogy kikerüljenek a napfényre. Ez azt jelenti, hogy elindult a 15. Virágos Vácért városszépítő verseny. A résztvevőknek februárig kellett benyújtani a jelentkező pályázatot, aminek eredményeképpen ingyenesen vehették át a virágokat. A mai napon a cégek és az intézmények képviselői érkeztek a Park utcába a növényekért.

Kanyó Zsolt, Szóvivő, Váci Városfejlesztő Kft.

Szombaton héttől délig a csádi házak, kertes házak tulajdonosai vehették át a virágpalántákat. A vasárnapi napon pedig a lakóházak, lépcsőházak jelentkezőinek volt meghirdetve.

A virágokat egységekre porciózták tehát ki volt számolva, hogy a résztvevők mennyi palántát kapnak, így elviekben nem kellett volna tolongni értük. Ennek ellenére szombaton igazi tumultus alakult ki a növények körül.

Ebben az évben közel 18 ezer palánta kerül kiosztásra ugye 3 napon keresztül és a szombati napon nagyon sokan voltak, akik jöttek, érdeklődtek és vitték el a virágpalántájukat.

Bár nagyon sok virágról van szó, ezek önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy a város jelentős változáson essen át. A Virágos Vácért mozgalom munkatársa híradónknak elmondta, hogy a palántákkal motiválni szeretnék a váciakat arra, hogy minél többen figyeljenek a környezetük szépségére. A nemes célon túl, konkrét győztest is fognak majd hirdetni ősszel. A verseny védnökei ezúttal is Fördős Attila polgármester és Beer Miklós megyéspüspök lesznek. Az értékelés során nemcsak a virágokat nézik majd, hanem a teljes összképet, tehát a résztvevőknek figyelni kell például arra, hogy a gyep is szépen legyen gondozva. Bár nagyon sok virágot osztott szét a váci holding, elképzelhető, hogy nem mindenki veszi át a palántát. Ugyanakkor Kanyó Zsolt elmondta, hogy a fennmaradó virágoknak is meg lesz a helyük.

A megmaradó virágpalántákat azokat pedig a Vác városfejlesztő Kft. kertészeti munkásai kiosszák óvodáknak, iskolának.Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.