ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Együtt szerint megtorlás miatt kellett távoznia a lokálpatrióta képviselőnek
Feltöltötte esaniko - csütörtök 18 május 2017 - 10:07:29
Az Együtt úgy gondolja, a Lokálpatriótákkal közös képviselőjüknek, Ferjancsics Lászlónak büntetésből kellett távoznia a bizottsági posztokról, amiért korábbi ígéreteket kért számon a konzervatív városvezetéstől. Az Együtt sajtótájékoztatóján Weisz György, a váci Baloldali Társaság tagja bejelentette: a szerintük antidemokratikus városvezetői lépés megkérdőjelezi: lehetséges-e a társaság és a polgármester között a jövőben bármilyen párbeszédet folytatni.

Az Együtt váci elnöke elmondta: a Lokálpatriótákkal közös képviselőjüknek azért kellett távoznia a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságnak, illetve a Vác Piac Kft. felügyelőbizottságának a posztjáról, mert több olyan ügyet tárt fel az évek folyamán, amik nem használtak a városvezetők népszerűségének. Rozmaring Sándor szerint pedig ez alapvető ellenzéki feladata volt Ferjancsics Lászlónak, e-nélkül ugyanis a nyilvánosság sem értesülhetett volna a hibákról. Az Együtt elnöke kiemelte: az antidemokratikus lépés nem elhallgattatja az ellenzéket, hanem inkább összekovácsolja azt.

Rozmaring Sándor elnök Együtt váci szervezet

Az Együtt- A Korszakváltók Pártja váci szervezete azt gondolja, hogy az általunk is támogatott képviselő kikerült egy szakbizottságból, megvalósult az ami még a kommunista rendszerben sem volt jellemző. Csak az állampárt emberei hoznak döntéseket, a független, vagy ellenzéki képviselőket kiszorították a szakmai munkából.

A Váci Baloldali Társaság tagja is tiltakozik a döntés ellen. Weisz György elmondta, hogy a Fördős Attila jóvoltából konzultációs céllal létrejött csoport a keddi találkozón fogja szóvá tenni a számukra elfogadhatatlan döntést.

Weisz György tag Váci Baloldali Társaság

Jóllehet, a helyi vezetés sikereinek velük együtt tudtam maradéktalanul örülni, hozzáteszem mindig városunk érdekében, de hogy a tévedhetetlenségük megkérdőjelezése megtorló magatartást, represszív intézkedéseket váltson ki a vezetésből ez a reakció, más –más értékrendbe sorol minket.


Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.