ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 14 november 2017 - 09:59:07
Két góllal kapott ki a Vác az EHF kupában, a férfi kézilabda bajnokságban idegenben 5 gólos vereséget szenvedett a Váci KSE csapata, nemzetközi karateverseny helyszíne volt a váci sportcsarnok és megtartotta évadzáróját a Vác Városi Evezős Club

A kézilabda EHF Kupában a nőknél a 3. forduló első mérkőzésén a GVM EUROPE Vác csapata a török Kastamonu Balediyesi ellen mérkőzött meg hazai pályán. Váci góllal kezdődött a találkozó, de a folytatásban a török csapat kihasználva a hazaiak gyengeségeit elhúzott 5 góllal. A kemény védekezés miatt sorra kapták a 2 perces kiállításokat a vendégek és ebben az időszakban kezdte csökkenteni hátrányát csapatunk. A 28. percre utolértük ellenfelünket, majd a vezetést is megszereztük. A 2. félidő elején tovább nőtt a váci előny, de ezt a 3 gólos fórt a 45. percre ledolgozták a vendégek. Az utolsó negyedóra vendég vezetéssel telt, s előnyüket a lefújásig megtartották. A végeredmény: Vác – Kastamonu 24-26. Csapatunkból Kovács Patrícia 6 és Diószegi 5 góllal volt a legeredményesbb játékos. A visszavágót a hétvégén rendezik Törökországban.

Az első osztályú férfi bajnoki kézilabda mérkőzésen: Budakalász – Váci KSE 29-24. Az első percekben még vezettek a váciak, majd fordítottak a hazaiak, akik a szünetig 6 gólos előny szereztek. A pihenőt követően is magabiztos volt a vendéglátók védőfala, a kapusteljesítmény is átlagon felüli volt, így a váciaknak nem sok esélyük volt a felzárkózásra. A Budakalász végül magabiztosan nyert a váciak ellen. Csapatunkból Török 6 és Sakics 4 góllal volt a legeredményesebb játékos.

Negyedik alkalommal rendezték meg a váci sportcsarnokban a HINOMOTO – IBK Kupa nemzetközi nyílt Kyokushin Karate versenyt. A kupán 264 versenyző vett részt, a magyarok mellett román, szlovák, osztrák, holland és orosz karatésok. A korosztályt tekintve a 6 évesektől egészen a senior korosztályig, ez alkalommal 54 éves korig volt itt versenyző. A versenyt megtekintette a nemzetközi szervezet, az IBK vezetője Cancho Jerard Bordó 9. danos mester is.

Megtartotta a hétvégén hagyományos évadzáró ünnepségét a Vác Városi Evezős Club.A zászlólevonó eseményen Mácsik Miklós vezetőedző az egyesület idei nemzetközi eredményeiről beszélt. Ezek közül kiemelte Galambos Péter Európa bajnoki ezüstérmét a férfi könnyűsúlyú egypárevezős versenyszámban, Bácskai Máté, Ács Kristóf, Kovács Kornél és a FEC-es Danó Dániel U23-as Eb bronzát és világbajnoki ötödik helyezését a férfi négypárevezősben, Csiszár Péter világbajnoki ötödik helyezését a férfi könnyűsúlyú négyevezős válogatott egység tagjaként, de beszélt az utánpótlás korúak és a veteránok kiváló szerepléséről is.

- Különösen kiemelkedő eredményként könyvelhetjük el, hogy az országos bajnokságon a klubok összesített versenyében a negyedik helyen zártunk, egyetlen ponttal lemaradva a harmadik helyezett, nálunk sokkal több számban szereplő Szeged mögött. Óriási fegyvertény a Boronkay-iskolának a diákolimpián elért összesített első helyezése is. Magasan van tehát a mérce, nem lesz könnyű tartani a szintet, de meg kell próbálnunk jövőre is - mondta Mácsik Miklós.

A vezetőedző a csónakház több ütemű felújításának folytatásáról ugyancsak szót ejtett, hiszen a napokban befejeződött a létesítmény tetőterének hőszigeteléssel egybekötött felújítása.

Az NB II-es labdarúgó bajnokság 17. fordulójában: Budaörs – Vác 0-2. A részletekről a szerda esti sportműsorunkban számolunk be.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.