ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


A Szociális Munka Napja 2017
Feltöltötte esaniko - kedd 14 november 2017 - 10:10:20
Szociális területen dolgozókat tüntetett ki az önkormányzat hétő délelőtt a művelődési központban. A beérkező ajánlások alapján a hagyományok szerint a képviselő- testület dönt a Vác Város Szociális Munkáért díjazottak személyéről. A társadalmi megbecsülés jeleként Magyarországon 20 éve ünneplik meg a Szociális Munka Napját, ezzel is elismerve azt a speciális tudást, amivel az ágazatban dolgozók bírnak.

Magyarországon az adatok szerint a lakosság közel harmada kerül kapcsolatba élete során a szociális dolgozókkal a családsegítés, fogyatékosság, hajléktalanság, vagy az időskori gondozás kapcsán. Hétfőn délelőtt több mint száz szociális területen dolgozó szakember és hozzátartozója gyűlt össze a művelődési központban abból az alkalomból, hogy részt vegyenek a nekik szervezett ünnepségen. A színházteremben megjelenteket Manninger Péter az egészségügyi és szociális bizottság elnöke köszöntötte, aki szerint a szegénység elleni küzdelem, a családsegítés, a fogyatékkal élőkkel és a hajléktalanokkal, vagy a magányos idősekkel való foglalkozás kiemelt fontossággal bírnak Vácon is.

Dr. Manninger Péter elnök, Egészségügyi és Szociális Bizottság
Azt gondolom, egy ember akkor érzi jól magát a bőrében, hogyha biztonságban érezheti magát. Ez a biztonság persze mindenkinek mást jelent és nagyon sok dologból tevődik össze, sok tényezőből, de ezek közül vitathatatlanul az egyik legfontosabb pillér a szociális biztonság. Ebből az következik, hogy önök a mindennapok során az önökhöz forduló, az önök által ellátott embereknek az elveszett biztonság egy részét adják vissza, pótolják.

A köszöntőt a korábbi évek hagyománya szerint zenés műsor követte. A Váczi Néptáncegyüttes előadása után a Vác Város Szociális Munkáért kitüntetéseket és a szociális munka területén kiemelkedő munkát végzők okleveleit Mokánszky Zoltán alpolgármester és Manninger Péter bizottsági elnök adták át. Az ünnepséget Parlando Színház Kulturális Egyesület fellépése zárta. A 10 díjazott személy névsorát a város honlapján olvashatják.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.