ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Advent Deákváron
Feltöltötte esaniko - kedd 05 december 2017 - 10:33:39
Deákváron is fellobbant az első gyertya lángja a főtéren felállított koszorún. A negyedik éve megrendezett kezdeményezést folytatta a Deákvárért Civil Társaság, amikor a Kresz park szomszédságában feldíszített fenyőfa köré hívta ünnepelni a környék lakóit. Az összegyűlteket itt egy kis műsor is fogadta, majd az első gyertyát Rétvári Bence államtitkár és Rolik Róbert plébános gyújtották meg.

Vasárnap öt órától Gável András énekes és a városrész gyülekezetének kórusa hangolta dalaival ünnepiesre a csípős kora esti levegőt a deákvári Kresz parkban, ahol már negyedik éve állít egy civil szervezet adventi koszorút. A Deákvárért Civil Társaság idén is meghívta a környékbeli lakókat egy közös adventi gyertyagyújtásra, akiket ezúttal Rétvári Bence államtitkár köszöntött elsőként. A KDNP-s politikus olyan megtörtént eseteket mesélt a deákváriaknak, amik az advent lényegét állították előtérbe.

Dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár

Mise zajlott a templomban, kint egyre nagyobb volt a vihar, egyre jobban dörgött az ég. A villámlás és a mennydörgés között nem volt egy másodperc sem, ott volt a vihar központja a templom közelében. Egyszer csak belecsapott a villám a templomtoronyba... óriási robaj. Majd megszólalt a plébános, hogy egy pillanatra felfüggesztem a misét és mindenki kezdjen el komolyan imádkozni! Talán ez a történet is mutatja, hogy sokszor csak rutinszerűen gyújtjuk meg a gyertyákat, vagy éljük az életünket, de az advent egy ilyen robaj, ami jelzi, hogy elkezdhetünk komolyan imádkozni, mert egy másik szakasza kezdődik az évnek.

Rétvári Bence a türelemről és az elfogadásról is hozott még történeteket, majd a deákvári katolikus templom plébánosa idézett Márk evangéliumából. Rolik Róbert egy másik megközelítését is felvázolta az adventi várakozásnak.

Rolik Róbert plébános
Advent nem pusztán arra való, hogy felkészüljünk karácsony ünnepére, hanem újra átéljük annak a tényét, hogy az Úr még mindig nem lépett a földre másodszor, még mindig nem jött el közénk dicsőségben. Igaz, hogy egyszer itt volt a maga csendességében, szegénységében, egyszerűségében és itt hagyott számunkra a Szentlélek által az egyházat és az egyház szolgálatát, aminek ellent lehet mondani, de hisszük, hogy újra eljön, amikor már nem lesz ellentmondás és kétkedés, csakis a végső igen.

Az ünnepség zárásaként Rétvári Bence és Rolik Róbert közösen meggyújtották a deákvári főtéren felállított adventi koszorú első gyertyáját.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.