ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Országos angol nyelvi vetélkedő a Madáchban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 07 december 2017 - 09:03:17
Természetesen nemcsak a tanárok továbbképzése a cél a gimnáziumban, hanem a tanulók alapos felkészítése is. A Madáchban az idegennyelv-oktatás kiemelt fontosságú, sőt az iskola népszerűsítése érdekében többször szerveznek nyelvi vetélkedőket általános iskolásoknak is. Idén például már harmadik alkalommal zajlott országos angol nyelvi verseny- ezúttal Sherlock Holmes nevével fémjelezve.



Sherlock Holmes és hű társa Dr. Watson is felbukkantak hétfő délután a gimnázium folyosóin. Nem véletlen a regényhősök megjelenése, ők is részt vettek ugyanis azon az országos angol nyelvi vetélkedőn, aminek a döntőbe jutott18 általános iskolás csapata a Madách tantermeiben vívta egymással a döntő csatát. A versenybe országszerte 169 csapat nevezett, a program pedig nemcsak az egyéni teljesítmények megcsillantására ad lehetőséget, hanem arról is képet ad, hogy az egyes iskolákban milyen színvonalon sikerült felkészíteni a leendő középiskolás diákokat.

Kozma Edit angoltanár, Madách Imre Gimnázium
Harmadszor rendezzük meg ezt a versenyt, az első két alkalommal Pest megyéből hívtunk általános iskolákat. Bevallom, az elsődleges célunk az volt, hogy a gimnáziumot népszerűsítsük és a tehetséges, okos gyerekeket ide vonzzuk. De az idén országosra hirdettük és Veszprém megyéből is érkezett csapat.

A versenyre még kifejezetten nyelv tagozatos iskolából is érkezett csapat, de a váciak hagyományosan jól helytállnak a vetélkedőkön- mondja Kozma Edit, tavaly ennek ellenére egy szobi általános iskola csapata állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A siker titkát a felkészítő tanár árulja el.

Megpróbálok arra hangsúlyt fektetni, hogy tehetséges gyerekekkel plusz órákban tanulgassunk egy kicsit és hál’Istennek voltak lelkes diákok. Tavaly is két csapattal indultunk, az egyik megnyerte, a másik csoport negyedik lett. Most az idén is jöttünk újabb csapattal, most csak az egyik csapatunk került be, de nagyon lelkesen készültek és ők maguk szerettek volna jelentkezni, már várták, hogy jöjjenek.

A 7-8 osztályosok vetélkedőjében a nyelvtudáson túl a kreativitásra és a prezentációs készségre is jócskán szükség volt, pontokat értek ezek is. A kifejezetten erős mezőnyben a váciak végül éppen csak egy picivel maradtak le a legjobbak mögött, így a galgamácsai Fekete István Általános Iskola csapata mögött a juhászosok a második helyen végeztek.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.