ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Marad a Volánbusz? Itt az év első sajtóklubja
Feltöltötte esaniko - csütörtök 11 január 2018 - 09:20:01
Ma este ismét sajtóklubbal jelentkezik a Nagyító. A hírháttér műsor külön kiadásában a tavalyi év legjelentősebb váci híreiből szemezgetnek az újságírók. Fókuszba kerül az M2-es építése, a mélygarázs és a felszíni parkolás viszonya, de városi tömegközlekedés kérdésköre mellett azt a kérdést is körüljárják a médiumok főszerkesztői, hogy a 3 ezer férőhelyes multifunkcionális rendezvénycsarnok megépítésével milyen szerepet szánhat a váci testület a Szérűskertnek.

Kegyes Zoltán : Nézői levél azt mondja . miért az államot kellett megfejni közel 2 milliárd forinttal, miért nem piaci alapon épült ez a mélygarázs?
Furucz Zoltán: Eredetileg piaci alapon épült volna, mert volt egy beruházó, aki hitelt vett fel az építésre , arra gondolt, hogy utána átadja a városnak üzemeltetésre, piaci alapon kiszámolva a költségeket és a város fizet jelentős bérleti díjat, és szedi a város a parkolási díjakat és abból fedezi. Na de mindenki rájött egy idő után, hogy ez nagyon rossz üzlet lenne, mert a parkolási díjakból annyit nem lehet beszedni amennyit kifizet bérleti díjként a város. Ez 20 éven keresztül ráfizetés lett volna és utána kerül volna a város tulajdonába.
Ribáry Zoltán : Egy közben leamortizált épület.
Furucz Zoltán : Ez egy nagyon rossz üzlet lett volna.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.