ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Életmentésben segédkezett a váci rendőr
Feltöltötte esaniko - csütörtök 11 január 2018 - 09:45:32
Egy sződligeti háztűzhöz riasztották a helyi polgárőrök még tavaly december végén a katasztrófavédőket és a rendőrséget. A lángoló épülethez a leghamarabb egy szolgálatot teljesítő fiatal rendőr érkezett meg, aki felismerve a helyzet súlyosságát életmentő akcióba kezdett. A váci Czutor Emil helytállásáról azóta a médián keresztül az egész ország tudomást szerezhetett, kedden pedig a váci kapitányságon Rétvári Bence is meglátogatta a főtörzsőrmestert.

Czutor Emil december 29-én szolgálat közben a Pest megyei központból kapta a riasztást, hogy Sződligeten baj van. A helyszínre érkezve egy lángokban álló és erősen füstölő házat látott, amit helybéliek csoportja vett körül- bemenni nem mertek. A fiatal főtörzsőrmester- aki saját bevallása szerint nem a szavak embere- felmérve a vészhelyzetet, azonnal cselekedett. A mentés történetét már a váci rendőrkapitány részletezi forgatócsoportunknak.

Latorovszky Gábor rendőrkapitány, Váci Rendőrkapitányság

December 29-én jött egy bejelentés a tevékenységirányító központba, hogy Sződligeten egy családi ház, ahol két idős ember él, kigyulladt. A Váci Rendőrkapitányság részéről Czutor Emil rendőr főtörzsőrmester kollégám, baleseti helyszínelő kapta először a küldést, ő volt ugyanis legközelebb a helyszínhez. A tűzoltósággal együtt érkezett ki, észlelte, hogy nagy a füst és a lángok az ingatlanban. Mérlegelve a helyzetet bement a házba és ott az egyik idős hölgyet, aki mozgásképtelen volt, a tűzoltó kollégák segítségével kihozta a házból.

Az idős hölgy társát is sikerült még időben kimenekíteni a lángoló házból, később a szolgálatot teljesítő rendőr a mentők riasztásáról is gondoskodott. Az életmentő akció híre az országos média figyelmét is felkeltette, a váci rendőr, Czutor Emil több tévécsatorna híradójában is felbukkant. A 26 éves fiatalember az újságíróknak azt is elmondta, hogy Kiskörösről költözött Vácra és pályafutása során nem ez volt az első alkalom, amikor a gyors beavatkozásnak köszönhetően egy életet tudott megmenteni. Legutóbbi tettét elöljárói már elismerték, tegnap Rétvári Bence államtitkár is ellátogatott a váci kapitányságra, hogy személyesen köszönje meg a helytállást.

Dr. Rétvári Bence államtitkár

Kicsit már elkoptatott, vagy elcsépelt szófordulat a hétköznapi hősök, de valóban, ha egyszer valakinek a szomszédja gyullad ki és onnan valakit kimentenek, annak iszonyatosan nagy súlya van és valóban vannak emberek, akik nemcsak a filmvásznon, egy virtuális valóságban mentik meg a másik filmhősnek az életét, hanem van, aki ezt a hétköznapokban is megteszi.

A képviselő végül jelképes ajándékkal is megköszönte a váci rendőr munkáját, aki egyébként a mentést követő napokban visszatért a sződligeti helyszínre, hogy ellenőrizze az állapotokat. Szerencsére a ház lakható maradt és időközben a lakók is visszatérhettek otthonukba.

Czutor Emil rendőr főtörzsőrmester

Beszéltem az ott lakókkal, mondták, hogy már jól vannak, visszaköltöztek és megpróbálják újra élni a kis életüket.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.