ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Bölcsőde épül Deákváron
Feltöltötte esaniko - kedd 13 március 2018 - 11:54:41
330 milliós állami forrásból építenek az év végére bölcsődét Deákváron- jelentette be szombati sajtótájékoztatóján a város vezetősége és Rétvári Bence. Az államtitkár úgy fogalmazott: egy családbarát ország elképzelhetetlen anélkül, hogy támogassa az édesanyák mielőbbi munkába állását gyermekeik megszületése után, Vácon pedig egyelőre hiány van a bölcsődei férőhelyek számát illetően.

Vác pályázati úton nyert több mint 330 millió forintot annak a bölcsődének a felépítésére, ami a tervek szerint az év végéig el is készülhet a deákvári Bauer Mihály utcában. Szombaton az üres telek mellett tartott sajtótájékoztatón Rétvári Bence államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a váci fejlesztés beleillik abba a folyamatba, ami az elmúlt években mintegy harmadával növelte a bölcsődei férőhelyek számát. A politikus kiemelte továbbá, hogy a pedagógusbérek emelésével szintén azt kívánják elérni, hogy a gyerekek elhelyezése minden korosztályban zökkenőmentes legyen.

Rétvári Bence, államtitkár
Azért is fontosak ezek a fizetésemelések, mert egyrészről most már Magyarországon a béremelések korszakát éljük, másrészről meg azért, hogy a mögöttünk lévő bölcsődének is így nagyobb eséllyel lesz meg az a 17 alkalmazottja, hiszen jóval magasabb a bér. Egy középfokú végzettséggel rendelkezőnek a harmadával, egy felsőfokú végzettséggel rendelkezőnek pedig kétharmadával magasabb a fizetése.

Fördős Attila polgármester arra utalt, hogy a városban egyre nagyobb igény mutatkozik a kisgyermekes édesanyák munkába állására, de a bölcsődei férőhelyek alacsony száma ezt jelentősen megnehezítette.

Fördős Attila, polgármester
Öreg-Deákvár ezzel kap egy olyan infrastruktúrát, amely a bölcsődétől az óvodai ellátáson keresztül az iskolai lehetőségeken át tulajdonképpen ennek a területnek minden egyes életkorban lévő gyerekét megfelelően tudja kezelni.

A polgármester a fejlesztésről elmondta, hogy a korábban vízfogóként használt terület mára a csatornázás bevezetésével elvesztette a korábbi funkcióját. A beépítetlen mélyedésben a környékbeliek sportolni és kutyát futtatni szoktak, de a terület nagysága lehetővé teszi, hogy nagyjából a fele továbbra is használható maradjon a szabadidős tevékenységekhez. Mokánszky Zoltán alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy a létesítmény a városon belül arra is lehetőséget nyújt majd, hogy a környéken élők a közelben tudják elhelyezni a gyerekeiket.

Mokánszky Zoltán, alpolgármester
Most már minden kisgyereket el fogunk tudni helyezni, úgy, hogy a várólista meg fog szűnni a bölcsődékben. Minden szülő, aki szeretne dolgozni, amit a kormány lehetővé tesz, el fognak tudni menni dolgozni. Fél éves kortól a gyerekeket várjuk a bölcsődéinkben.

Pető Tibor alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy a bölcsőde megépítésének ütemezése rendben halad.

Pető Tibor, alpolgármester
Az előkészítés és a tervezés teljesen ütemterv szerint halad. Ezt követően az árazatlan költségvetés és a műszaki tartalom is a rendelkezésünkre áll és ki tudjuk írni a közbeszerzést. Ennek lefolytatása után indulhat is a kivitelezés.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.