ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Használt hajókat vásároltak a váci evezősök
Feltöltötte esaniko - hétfő 14 május 2018 - 09:34:10
Pályázati pénzből folytatnák a székház felújítását a váci evezősök. Tavaly az irodahelyiségek újultak meg a Vác Városi Evezős Klub épületében, most viszont a régi tetőfedést cserélnék le. Közben használt hajókat is vásárolt Németországból a klubvezetés, de a legutóbbi információk alapján az Evezős Szövetségtől is várható fejlesztési támogatás, aminek segítségével új hajókat is beszereznének a sportolók számára.

Tagok és támogatók hozzájárulásából 12 db minőségi használt hajót sikerült Németországból beszereznie a váci evezős klubnak. Váci Károly elnök tájékoztatása szerint három német csapattól vásárolták meg az eszközöket, amikhez evezőket is hoztak.

Vácy Károly elnök Vác Város Evezős Klub
Az elmúlt hetekben Berlinben jártunk Mácsik Miklós vezető edzővel és három klubtól sikerült beszereznünk összesen 12 hajót. Ami nagy öröm számunkra, hogy minimális ráfordítás szükséges a hajók karbantartására, nagyon jó állapotban levők. Ebből 11 az egypárevezős hajó és egy kétpárevezős hajót sikerült hoznunk. Ezen kívül, ami előzetesen nem lett lebeszélve, sikerült beszereznünk öt pár üvegszálas evező is, úgyhogy nagyon egypár evezős hiánnyal szenvedtünk ez most egy időre megoldódott.


A székház felújítására továbbra is pályázik a klub. Tavaly az irodák újultak meg belülről, most viszont a tető régi borításának cseréjére adott be újabb kérelmet az elnökség. Közben új eszközök beszerzésre is lehetőség nyílhat –emelte ki a sajtótájékoztatón Vácy Károly. Mint elhangzott: a kormány 1 milliárd forintot biztosít a Magyar Evezős Szövetség fejlesztéseire, amit a klubok között egy előre meghatározott szempont alapján osztanak szét.

Vácy Károly elnök Vác Város Evezős Klub

Jó hír az, hogy a klubunk a teljesítménye alapján kerül majd súlyozásra és mivel országos negyedik helyezettek vagyunk ezért valószínűleg lesz mód arra, hogy nagyobb összegre jussunk. Ezt a pénzt egyébként nagy valószínűség szerint az első körben meghatározottak szerint tárgyi eszközre tudjuk végre fordítani.Tehát ebből tudunk új hajót vásárolni, nem csak használtat.

Ugyanebből a pályázati támogatásból tervezik a régi stég felújítását is. A téli időszak, illetve az árhullámok a székház előtti partot is meg rongálták. Vácy Károly a partfal megerősítéséhez a Váci Városfejlesztő Kft-től kért segítséget.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.