ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Felső Galga-menti találkozó
Feltöltötte esaniko - kedd 15 május 2018 - 09:48:12
Szombaton hat község közreműködésével hagyományteremtő céllal rendezték meg Csőváron az első Felső Galga-menti találkozót. Iklad, Galgamácsa, Galgagyörk, Püspökhatvan és Acsa lakosai látogattak el a közös majálisra, ahol a különböző gyerekprogramok mellett kulturális műsorok és bőséges gasztronómiai kínálat is várta a szomszédos települések polgárait.

Közeli települések közös programja zajlott szombaton egész nap Csőváron. A hat szomszédos Felső Galga-menti község hagyományteremtő céllal rendezte meg a közös majálist, ami nemcsak a szórakozásra nyújtott kiváló lehetőséget, hanem arra is alkalmat adott, hogy a környékbeli lakosok egymással ismerkedjenek.

Nemecz Pálné polgármester, Csővár:

Ez a gondolat 2017 őszén született meg a galgagyörki polgármester fejében, hogy egy kicsit közelebb hozzuk a településeket egymáshoz, ismerjük meg jobban az ott lakókat, a közös rendezvényeinket. Így született meg az ötlet, hogy legyen egy közös rendezvényünk, aminek az első házigazdája Csővár lett.

Az elképzelés szerint évente két alkalommal szervez majd a hat település hasonló programot, ahol mindig más lesz a vendéglátó. A kezdeményezés lehetőséget biztosít arra, hogy a különböző alapítványok, civil- és sportegyesületek, hagyományőrző csoportok, vagy intézmények bemutassák tevékenységüket. A szombati rendezvény anyagi hátterét szintén széleskörű összefogás biztosította.

Most ezt Csővár község bevállalta. Részben a csővári önkormányzat finanszírozza ezt, másrészt pedig az alapítvány segítségével rendezzük a gyereknapot, mert mi gyereknapot is most tartunk a községben.

A délelőtt folyamán játékos sportrendezvények zajlottak a pályán, amit elsősorban a gyerekeknek szerveztek, de az öregfiúk futballcsapatai is összecsaptak a győzelemért. A résztvevők idegenvezetéssel vár-túrán vehettek részt, délután pedig zenekarok, gyerekműsorok, hagyományőrző együttesek és főzőverseny szórakoztatta a közönséget, ahol a tájjellegű ételeket végül közösen fogyasztották el az idelátogatók.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.