ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Rózsa Endrére emlékeztek
Feltöltötte esaniko - csütörtök 08 november 2018 - 09:46:48
Rózsa Endrére emlékeztek ma több helyen is a városban. Az 1995-ben elhunyt váci költő munkássága előtt tisztelgő eseményt a Madách-kör hívta életre. Egykori lakhelyén, a Vám utcában elhelyezett emléktáblánál megjelent rokonokat és váci iskolásokat Németh Péter Mikola köszöntötte, majd idézetek hangzottak el Rózsa Endre verseiből. A nap folyamán aztán több iskolában zajlott rendhagyó magyaróra, ahol szintén megemlékeztek a költőről.

A Vám utcában megjelent rokonok és középiskolások körében idézte meg a fiatalon elhunyt váci költő alakját Németh Péter Mikola, a Madách-kör vezetője. Rózsa Endre ennek az utcának az egyik toronyházában élt, alakját az épület falán elhelyezett emléktábla őrzi. Az irodalmi kör minden évben egy emléknap keretében idézi fel a fiatalon elhunyt költő munkásságát. A megemlékezés elején a költő fia mesélt édesapjáról a megjelent bernáthos és pikéthys középiskolásoknak.

Rózsa Dániel
A Kilencek költőcsoportnak volt a tagja. Egy olyan költő volt, aki a világháború alatt született 1941-ben, ami azt jelentette, hogy a gyerekkorát végig kísérték azok az évek, amikor a háború után újra építkezett az egész világ.

Rózsa Endre emléktáblájánál ezután a diákok mellett az önkormányzat is koszorút helyezett el, később a város több középiskolájában tartottak rendkívüli irodalomórákat, ahol a váci költő életével és verseivel ismerkedhettek a tanulók.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.