ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Építőjátékokat kapott a kórház gyermekosztálya. A bent fekvők haza is vihetnek egy-egy készletet
Feltöltötte esaniko - hétfő 15 április 2019 - 09:42:02
Egy angol szervezet játék adományait egészítette ki és juttatta el a Jávorszky kórház gyermekosztályának a KOCKAFESZT közösség. A LEGO® rajongói klub a külföldről érkezett csomagot saját felajánlásokkal és egy tárolópolccal egészítette ki, így a játszósarokban külön helye lehet majd a műanyagkocka szetteknek. A felajánlás részeként az osztályon fekvő gyerekek haza is vihettek egy-egy építőkészletet.

Angliában évek óta adományoz brit kórházaknak építőkészleteket a Fairy Bricks nevű jótékonysági szervezet, igén pedig lehetőség nyílt arra, hogy Európa más országaiba is kijussanak a felajánlások. A közkedvelt építőkockák hazai rajongóit összefogó közösség, a KOCKAFESZT klub megszervezte, hogy a brit adományokból két hazai kórház gyermekosztályára, Balassagyarmatra és Vácra is kerülhessenek játékok. A klubtagok saját erőből is hozzájárultak a jótékonysági akcióhoz –mondta el a szervezet vezetője-, saját készleteikből is adtak, illetve egy tárolópolccal egészítették ki a csomagot.

Kiss Károly, LEGO nagykövet, vezető, KOCKAFESZT Klub
„Az adomány része egy polc, amin a LEGO termékeket lehet tárolni, és maguk a LEGO termékek, amiket többféleképpen is felhasználhatnak az osztály dolgozói: a bent fekvő gyerekek kaphatnak olyan ajándékot, amit hazavihetnek, a nagyobb készletekből pedig az osztálynak a játszósarkát szeretnénk fejleszteni, bővíteni.”

A pénteki átadás alkalmával a bent fekvők rögtön ki is próbálhatták az új építőkockákat, amelyek között kisebbeknek és nagyobbaknak valók is bőséggel akadnak. A felajánlás kiemelt célja, hogy a gyerekeknek minél könnyebbek legyenek a kórházban eltöltött napok. A nagymarosi székhelyű KOCKAFESZT Klub fő tevékenysége egyébként a rajongói hétvégék szervezése, ahol tematikus terepasztalokat és épített szobrokat mutatnak be, és minden érdeklődőt –felnőtteket és gyerekeket egyaránt- kreatív alkotásra buzdítanak.Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.