ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Hangversenybérlet a Vác Civitassal
Feltöltötte esaniko - csütörtök 06 június 2019 - 09:02:58
Különleges hangversenysorozatra válthat bérletet a komolyzene iránt érdeklődő közönség idén nyáron- jelentette be sajtótájékoztató keretében Sándor Bence karmester. A négyállomásos szériának a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana énekkar mellett világhírű sztárvendége is van Bogányi Gergely zongoraművész személyében, aki kedvenc Mozart darabját is elő fogja adni a nevével fémjelzett zongorán. A sajtótájékoztatón Rétvári Bence úgy fogalmazott: a váciak egyszerre mondhatják magukat szerencsésnek és büszkének, hogy a városban ilyen színvonalú kulturális eseményeknek lehetnek részesei.

A városházán tartotta hangversenybérletének bemutatóját a Vác Civitas szimfonikus zenekar. Az eseményen a támogatók képviseletében Rétvári Bence államtitkár és Fördős Attila polgármester is jelen voltak. Rétvári Bence köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a hasonló kulturális rendezvények közösségi megélése többek között azért fontos, mert hozzájárulnak a polgári identitás erősödéséhez.

Dr. Rétvári Bence államtitkár
Fontos, hogy ezeket valaki ne csak Budapesten kaphassa meg, vagy ne csak a Youtube-on tudja meghallgatni, mert nyilván nem ugyanaz a művészeti élmény és nem ugyanaz a közösségi élmény egy ilyen katarzis, meg szívszorító is mindezen közösen átesni.

Fördős Attila rámutatott: Vácot nem véletlen emlegetik sokan a zene városaként, hiszen a remek koncerthelyszínek mellett alap- és középfokú zenei oktatással is büszkélkedhet a település.

Fördős Attila polgármester
Nagyon sokan indultak el a váci zeneiskolából. Külön öröm számomra, hogy azok a tanárok, akik még engem is tanítottak, azoknak a gyermekei hihetetlen karriereket futottak be ezen a zeneművészeti pályán. Mindenekelőtt Bogányi Gergely Liszt-díjas, Kossuth-díjas zongoraművészünk, akinek a mostani rendezvénysorozaton belül is lesz előadása.

A szimfonikusok nemrégiben szerződést kötöttek a várossal, aminek eredményeként a váciaknak még több lehetőségük nyílik a komolyzenei koncertekre ellátogatni- folytatta a polgármester. A hangversenybérlet a Vác Civitas zenekar nevét viseli, vezetője pedig 10 éve a Vox Humana énekkart is dirigálja. Sándor Bence a kórus mellett sikerre vitte a zenekart is. A 2014-ben alakult csapatnak mostanra egyre több a fellépése.

Sándor Bence karmester

Sikerült ezt az egészet olyannyira felfejlesztenünk, hogy az idei évben például több mint 20 fellépésünk lesz. Egyfelől Vácon itt a molinókon látszik, hogy ez a bérlet négy hangversenyt tartalmaz, de emellett többször fel fogunk lépni a Felvidéken, Ipolyságban a testvértelepülésünkön.

A négykoncertes bérlet sztárfellépője Bogányi Gergely, aki ezúttal egyik kedvencével lép majd a közönség elé.

Bogányi Gergely zongoraművész

Én örömmel játszom majd az egyik legnagyobb kedvencemet, Mozart D moll zongoraversenyét, ami egyúttal a zeneirodalom egyik legkiemelkedőbb gyöngyszeme, még a legkiválóbbak közül is.

A nyitóhangversenyre szeptember 28-án, a Fehérek Templomában kerül sor, a bérleteket a művelődési központban lehet megvásárolni, július végéig ráadásul kedvezménnyel.


Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.