ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Nyári tábort szervez az Apor
Feltöltötte esaniko - kedd 11 június 2019 - 09:02:28
Negyven gyermek számára ígérnek tartalmas kikapcsolódást az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán, ahol nyelvi foglalkozásokra és robotprogramozásra várják a diákokat a Campuson. A szünidő alatt, július 1-5.-e között szerveznek az alsósok és a felsősök számára nyári napközis tábort, ahol a lego-robot építés mellett strandolásra és múzeumlátogatásra is lesz lehetőség. A főiskola rektora a híradónak elmondta: ez az első ilyen táboruk, aminek a diákok fejlesztése mellett az is a célja, hogy a családok számára alternatívát tudjanak nyújtani a gyerekek elhelyezésére a szünidőben.

Libor Józsefné Dr. , rektor Apor Vilmos Katolikus Főiskola
Robitika, ez a kulcsszó itt ebben a táborban, ami azt hiszem, nagyon vonzó, főleg a gyerekek számára. A szülők talán még nem is tudják, hogy miről van szó, csak érzékelik, hogy a gyerekeknek az maga a menyország, ha meghallják ezt a szót, és valóban nagyon élvezetesen tudnak tanulni és fejlődni vele a gyerekek.

Az Apor Vilmos katolikus főiskola is csatlakozik a táborcsinálókhoz. Július első hetében szerveznek napközis ellátással egész napos foglalkoztatást, aminek központi eleme lesz a Lego robotépítés és a programozás.

Dr. Beták Norbert, szakmai vezető, Apor Nyári Tábor
Jelenleg nyolc robotikai eszközt vásárolt a főiskola. Tulajdonképpen két csoportra oszthatók ezek az eszközök, gondoltunk arra, hogy a gyermekek életkorát tekintve az idősebb korosztályt is megcélozzuk, az ő számukra a Lego EV 3 Mindstorms eszközre gondoltunk, amely különböző empirikus kutatások alapján is nagyon jól használható fejlesztési célokra. Illetve a kisebb korcsoportot pedig Lego Boost eszközzel szeretnénk majd megcélozni, illetve bevonzani a táborba és úgy látjuk ez sikerült is.

Nem csak robotépítéssel és programozással várják a gyerekeket, hanem az angol nyelv gyakorlására és fejlesztésére is. A váci önkormányzat is hozzájárult a táboroztatáshoz, hogy minél kevesebbe kerüljön a szünidőben a családok számára a gyermekek foglakoztatása. A programok közt ezért egy strandolás és egy múzeumlátogatás is szerepel, amit a váci önkormányzat biztosít a főiskolának a táborozás céljára, július első hetében. A főiskolának ez az első ilyen programja, de azt mondják, a családokra való tekintettel jövőre bővítenék a táborozási lehetőségeket a Konstantin téri intézményben.

Libor Józsefné Dr. , rektor Apor Vilmos Katolikus Főiskola
Ez egy kísérleti program részeként is felfogható, körülbelül egy 40 gyerek az, akire most számítanánk, ennek felét az alsó tagozatos, felét a felső tagozatos korosztályból reméljük, hogy érkeznek. Már majdnem teljesen be is telt a létszám, tehát nagy örömünkre szolgál, hogy gyorsan kaptak ezen az alkalmon a város gyerekes szülei.


Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.