ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Kánikulai hétvége jön. Eddig nem kellett kitenni a „megtelt” táblát a strandra.
Feltöltötte esaniko - hétfő 17 június 2019 - 09:02:28
Szombaton érkezik az idei év eddigi legmelegebb napja, az egészhetes kánikula végére 35 fokot jeleznek a szakemberek. A váci strand munkatársa a Híradónak elmondta: eddig még sosem fordult elő, hogy ki kellett volna tenni a „megtelt” táblát. Turza Bernadett hozzátette, a fürdőhely befogadóképessége 600 fő, de egyszerre nem szokott ennyi vendég érkezni, a legtöbben ugyanis vagy a délelőtti, vagy a délutáni időszakot választják. A strand a bérleteseket minden reggel 6 órától fogadja, jegyet pedig 7 órától lehet váltani, és este 8 órakor zárnak.

Már 9 óra körül is sokan hűsöltek a váci strandon, pedig az igazi hőség csak késő délelőtt robbant be. Enyhülés vasárnap délután, vagy este érkezhet heves zivatarokkal, de a nyári meleg visszatér jövő héten is legkevesebb 27 fokos csúcsokkal lehet számolni. Könnyen lehet, hogy a váci strandon összeérnek majd a leterített törülközők csücskei, de attól nem kell tartani, hogy kiteszik a „megtelt” táblát, hiszen ez korábban sem fordult elő.

Turza Bernadett, rendezvényszervező, Váci Sport Kft.
„A strandunknak a kapacitása 600 fő. Általában azért az a jellemző, hogy forgásban vannak a látogatóink, tehát van olyan, aki konkrétan a nyitásra jön, és 10-11 óra felé távozik a strandról. Nagyon kevés az a látogató, aki az egész napot itt tölti, pontosan azért, mert nagyon-nagy a hőség, ezért vagy a délelőtti órákat választják strandolásra, vagy pedig –főleg akik kicsi gyerekekkel érkeznek- a délutáni órákban, 3-4 óra felé jönnek a strandra, és akkor zárásig itt tartózkodnak…

A strand munkatársa a Híradónak elmondta, mindenki saját felelősségére használhatja a medencéket, a szabályok betartására pedig úszómesterek ügyelnek. Turza Bernadett hozzátette: bár a gyermekmedence eredetileg 3 éves kortól használható, van arra mód, hogy a kisebbek is hűsölhessenek egy kicsit.

Turza Bernadett, rendezvényszervező, Váci Sport Kft.
„…az úszópelenka használatokkal tudjuk biztosítani akár a kis csecsemők részére is, akár az L-alakú medencének a sekélyebb részét, illetve gyermekmedencét…”

A váci strand már reggel 6 órakor kinyit, 7-ig azonban csak bérlettel lehet bemenni. Belépőjegyet 7 és 19 óra között lehet váltani, és kedvezmény jár a váci lakosoknak, a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak. A belvárosi fürdőhely minden nap este nyolckor zárja kapuit.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.