ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Felújított köztéri padok a Kőhíd lakóparkban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 11 július 2019 - 10:47:44
Tizenkét leromlott, néhol hiányos szabadtéri padot újított fel a Városfejlesztő Kft a Kőhíd Lakópark környezetében. A város egyik legnagyobb körzetében, ahová egyébként a sportcsarnok és a szérűskerti iskolaközpont is tartozik, a régivágású lakótelepi épületeket tágas zöldfelületek és óriásira nőtt fák határolják. A környékbeliek gyakran használják pihenésre az árnyas-ligetes területet, de a régi padok egy ideje inkább csak emlékeztettek eredeti funkciójukra, kopottan és hiányosan várták sorsuk jobbra fordulását.

A váci Kőhíd Lakóparknak –ahogy egy kisebb önálló városrészhez méltó- még saját honlapja és facebook oldala is van, ahol hasznos információkkal, fényképekkel és rövid hozzászólásokkal tájékoztatják egymást az ott lakók az aktuális kérdésekről, amik foglalkoztatják őket. A kettes főút szomszédságában két nagyobb ligetes zöldterület is található, ami a környékbeliek pihenését szolgálja, de a házakkal nagyjából egyidős köztéri padok állapota az idők során erősen leromlott.

Kriksz István önkormányzati képviselő:
Ezek a padok itt a Kőhíd utca, Kőhíd Lakópark mellett lévő ligetes, árnyas területen helyezkednek el. A padok az utóbbi évek során erősen megrongálódtak, nem voltak alkalmasak a használatra. Volt, amelyiknek az ülőke része, volt, amelyiknek a háttámlája is az idők során eltűnt.


És hiányzott még valami: a pénz, ami az utcabútorok rendbetételéhez kell. A körzet képviselőjének figyelmét korábban már a lakók is felhívták a padok leromlott állapotára, aki a Városfejlesztő Kft-hez fordult segítségért.

Kriksz István önkormányzati képviselő:
Nagy örömömre szolgál, hogy a Városfejlesztő a kérésemre ezeket a padokat felújította. Ezúton is szeretném megköszönni Simon Lászlónak, aki a munkálatokat irányította, hogy ilyen szépen megújulhattak a padok.

Sajnos látszólag nem mindenki örül egyformán a környezet rendbetételének, a gondosan levágott fűben eldobált üvegek és egyéb szemét is akad, de a frissen felújított padok között is találtunk már olyat, amin szándékos rongálás nyomai fedezhetők fel. A képviselő ennek ellenére optimista és a közeli területen hasonló karbantartásokkal tervezi folytatni az elkezdett munkát.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.