ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Pótfelvételi Az Apor Vilmos Főiskolán
Feltöltötte e107 - csütörtök 09 augusztus 2007 - 15:58:37
Július 25-én hozták nyilvánosságra a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők számára megállapított ponthatárokat, ekkor derült ki, vajon hányan nyertek felvételt a kiszemelt főiskolai vagy egyetemi szakokra. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán, hasonlóan az országos tendenciához, a jelentkezők mintegy 75 %-a próbálkozott sikerrel. Akik viszont a fennmaradó 25 %-ba tartoznak, vagy valami miatt lemaradtak az első körről, kapnak még egy esélyt. Ők ugyanis augusztus 13-ig a váci főiskolára is beadhatják pótfelvételi kérelmeiket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Az iskola továbbra is népszerű a felvételizők körében, ezt többek között az is jelzi, hogy a pótfelvételihez szükséges jelentkezési lapokat már szép számmal vették magukhoz a reménybeli diákok. A legkedveltebbek még mindig az óvodapedagógus, tanító és szociálpedagógus szakok, sokan pedig kihasználják a nemzetiségi képzések által nyújtott lehetőségeket. Újdonság, hogy ebben az évben a hittanár-nevelő szakon magasabb képesítést is szerezhetnek a diákok, hiszen a diplomával rendelkezők számára a főiskola mesterkurzust indított. Akik most kimaradtak az első körből, a pótfelvételi alkalmával újra próbálkozhatnak.

Acsay Ákos PR felelős, Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Vác
"A mostani pótfelvételi eljárás keretében kétféle módon lehet jelentkezni, két képzésre. Az államilag finanszírozott képzés most csak a hitéleti, illetve a felsőfokú szakképzés. A többi meghirdetett alapszakra csak költségtérítéses jelentkezést fogadunk már el, ezeknek a pontos listáját a honlap mind tartalmazza. Tehát, ha valaki a -t megnézi, akkor onnan eligazodik."


A ponthatárok nem változnak, azaz a július 25-én meghirdetett pontszámokkal lehet már csak bekerülni a most választott szakokra. A jelentkezési lapok csak a főiskolán igényelhetők, ezeket, kizárólag postai úton, ide is kell visszajuttatni. Fontos tudnivaló, hogy a felvételi kérelmeket augusztus 13-ig lehet feladni, mivel hiánypótlásra nincs lehetőség, ezért az összes szükséges dokumentumot is be kell csatolni. Mint megtudtuk a jelentkezések feldolgozása már a jövő héten elkezdődik, ahol szükséges ott alkalmassági vizsgát tartanak. Az így kialakult felvételi sorrend pedig előreláthatóan a hónap végére lesz várható.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.